Jump to content
Sign in to follow this  
euro

19.01.2013

Recommended Posts

Evo ponesto zaa nocas;

 

R. Lindstedt/N. Zimonjić - J. Benneteau/É. Roger-Vasselin  1 @1.57

Share this post


Link to post
Share on other sites

02:30, Seppi - Čilić, tip: više od 3.5 seta, @1.50, 5/10, bet365Bit će ovo čak deseti međusobni duel ova dva tenisera, a Čilić vodi sa 5:4. Kad se izuzmu dva duela na šljaci, dolazimo do podatka da je Italijan uspješniji 4:3 jer je sve svoje duele dobio na hardu. Marin je odlično odigrao uvodna dva meča, sa po 3:0 je počistio Matoševića i Rama. S druge strane, Seppi je lagano dobio Zeballosa, dok je velike muke mučio sa Istominom te ga je dobio tek u petom setu. Istomin je odlično servirao i Seppi je imao velikih problema, ali u petom setu je Uzbekistanac malo popustio u meču gdje su bila čak tri taj-brejka. Čilić je favorit u ovom meču, ali ne treba potcijeniti ni Seppija, koji jeste umoran od prošlog meča, ali vrhunski su to teniseri i proces regeneracije je znatno brži nego kao kod drugih. Očekujem da Seppi uzme set Čiliću, sposoban je za to, dokazao mu je to i u prošlosti, a od Čilića također očekujem da uzme set. Mislim da ovo prolazi, te ću zato uzeti tip više od 3.5 seta u meču.

Share this post


Link to post
Share on other sites

06:00, 1.set/Raonić - Kohlschreiber, tip: više od 9.5 gejmova, @1.50, 5/10, ExpektNema se šta puno pisati za ovaj tip, ali nastojat ćemo baciti koju rečenicu. Raonić je izraziti serviser i igru zasniva na tome, dok je i Kohlscreiber veoma siguran na svoj servis. Inače, ovo je meč Top 20 igrača, Miloš se nalazi na 15. a Kohli na 19. mjestu ATP liste. Njemački teniser posjeduje kvalitet da napravi neko ozbiljniji rezultat na ovom Australian Openu i ne bih se nimalo začudio da prođe Raonića koji je favorit u ovom duelu. Kohlschreiber je prva dva kola lagano prošao sa 3:0, ali nije ni imao teške protivnike, jer je igrao sa Darcisom i Izraelcom Weintraubom. Raoniću je Hajek u prvom kolu uzeo set, dok je sa Rosolom imao određenih problema u prvom setu, ali ih je riješio te je iduća dva lagano dobio za konačnih 3:0. Ovo će biti njihov prvi duel, pa će biti zanimljivo kako će obojica reagovati na protivničke servise. Svježi i koncentrisani u prvom setu, mišljenja sam da neće tako olahko jedan drugom prepuštati servu i očekujem minimalno deset gejmova u uvodnom setu. Ne očekujem puno brejk šansi u meču tako da će biti vrlo bitno dobro igrati na svoj servis, kao i u eventualnim taj brejkovima kojih će, po mom mišljnju, sigurno biti. Dakle, tip više od 9.5 gejmova u prvom setu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

09:00, Tomic - Federer, tip: više od 3.5 seta, @2.35, 3/10, bet-at-homeTreće kolo Australian Opena, a jedina domaća uzdanica će imati veliku prepreku, velikog Rogera Federera ispred sebe. Roger u međusobnim omjerima ima 3:0 protiv Tomica, a jedna od tih pobjeda se upravo dogodila prošle godine u ovo doba kad je Fedex lagano sa 3:0 ispratio mladog Australijanca. Da li će ovaj put biti isto? Mislim da neće. Smatram da je Bernard bolji igrač 2013. nego što je to bio prošle godine, a da li će to biti dovoljno da uzme jedan set Federeru, vidjet ćemo, ali to je moj tip za ovaj meč. Ipak, sumnjam da će Federer dopustiti Tomicu da ga pobijedi, ali da mu dozvoli jedan set, što da ne, Bernard će biti silno motivisan, imat će podršku svojih navijača, a meč je na rasporedu u večernem terminu, cijeli nacija će ga gledati i sigurno je da će "poginuti" da pruži što jači otpor Rogeru. Inače, Roger je u prva dva kola lagano sa po 3:0 dobio Pairea i redovnu mušteriju Davydenka, dok je Tomic u prvom kolu pobijedio Mayera 3:0, dok je u drugom kolu imao izuzetno motivisanog Njemca Brandsa koji mu je uzeo prvi set, ali je naredna tri Australijanac bosanskohercegovačkih korijena uspio dobiti i to dva u taj-brejku kojih je ukupno bilo čak četiri na meču. Da Tomic zna uzeti set Federeru dokazao je to u Davis Cupu prije dvije godine, ali je tada Roger dobio sa 3:1. Dakle, očekujem neku malu opuštenost Federera, čak možda i u prvom setu, koju će iskoristiti Tomic te uzeti bar jedan set kako bi se igrala minimalno četiri u ovom meču.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...