Jump to content
Sign in to follow this  
Snoop

23.01.2013.

Recommended Posts

Svjetsko prvenstvo (M), Četvrtfinale
23.01.2013. 21:30
Francuska (+1,5) - Hrvatska
Tip: 2
Kvota: 2,60
Kladionica: Bet365
 
Posted Image
 
U srijedu u 21:30 igra se rukometni "El Clasico". Sastaju se dvije najbolje reprezentacije u zadnjih desetak godina, ova dva tima su najbolja u rukometu i rivalstvo izmedju njih traje vec 10-ak godina.I ova utakmica nece biti nista drugacija, ceka nas velika borba, kao i mnogo puta do sada. Istina je da je Francuska uspjesnija u dvobojima ove dvije reprezentacije i odmah svi pomisle na komplekse i to je istina da su nam nabijali komplekse, ali i mi smo pobjedjivali njih. Prvi vazan susret ove dvije reprezentacije odvio se 2003. godina na prvenstvu u Portugalu, kada je u skupini slavila Hrvatska sa 23-22 , kasnije je Hrvatska osvojila svoje prvo zlato. Nakon toga slijedio je jos jedan mec na Svjetskom prvenstvu 2005. kada je polufinalu slavila Hrvatska sa 35-32. Nakon dviju pobjeda slijede uzastopne pobjede Francuza., prva je bila na Europskom prvenstvu 2006. kada je Francuska slavila 29-23 u polufinalu. I godinu kasnije tocnije 2007. na Svjetskom prvenstvu u cetvrtfinalu su slavili Francuzi sa 18-21. Na Euru 2008. slavila je reprezentacija Hrvatske u polufinalu s 24-23. Na Olimpijskim igrama iste godine takodjer u polufinalu slavila je Francuska 25-23. Na Svjetskom prvenstvu koje se igralu u Hrvatskoj 2009. u grupnoj fazi natjecanja slavili je Hrvatska sa 22-19 , ali mozda i poraz koji nas je najvise zabolio bio je na istom tom natjecanju u finalu kada su Francuzi slavili s 24-19. Na Euru 2010. uspjesniji su bili opet Francuzi kada su nas porazili u jos jednom finalu. Hrvatska je odgovorila pobjedom na Euru 2012. , ali taj poraz je bio u grupnoj fazi. I opet na Olimpijskim igrama u polufinalu su slavili Francuzi sa 25-22.
 
U tih 10 godina rivalstva Hrvatska je slavila 5 puta, dok su Francuzi bili uspjesniji 7 puta. Ali takodjer se treba priznati , ako gledamo prema vaznosti utakmica , Francuzi su pobjedjivali kada je bilo bitnije. 9 utakmica je bilo vrlo vazno , a u tih 9 puta Hrvatska je nesto "tanja" , slavilo smo 3 puta i zato sam spomenuo one komplekse koje nam nabijaju.
 
U okrsajima igrali su mnogi odlicni igraci i mogli smo gledati mnoge sjajne okrasaje najboljih rukometasa na svijetu , a definitivno najzapazeniji su bili ogledi dviju legenda Ivana Balica i Nikole Karabatica.
 
Posted Image
 
Na ovom prvenstvu taj ogled necemo gledati jer  rukometni "Mozzart" Ivano Balic iz neobjasnjivih razloga nije pozvan na ovo prvenstvo, on je vjerojatno najbolji rukometas u povijesti i Karabatic je odmah do njega, ali u zadnje vrijeme sve te kladionicarske afere su zasjenile njegovu karijeru ,a zalosno je to da  takav vrhunski igrac u zadnje vrijeme krasio naslovnice mnogih novina zbog kladionicarske afere, nego zbog svog rukometnog talenta.
 
Posted Image
 
Sada malo o utakmica koja nas ceka, ovo je finale prije finala. Ova utakmica se ne bi ni dogodila da nije u zadnjoj utakmici grupne faze Francuska porazena od ekipe Njemacke i tako zauzela drugo mjesto u svojoj skupini. Hrvatska je u svojoj skupini bila prva sa svih 5 pobjeda. Francuzi su u osmini finala malo mucili sa Islandom kojeg su svladali sa 30-28, Islandjani su cijelo vrijeme bili ravnopravni braniteljima naslova i do zadnjih minuta se nije znao pobjednik. Francuzi nisu bas odigrali dobru utakmicu i vjerojatno su toga i sami svjesni. 
 
Posted Image
 
Hrvatska je dosta lakse odradila svoju utakmicu u osmini finala. Momci su vec u prvom poluvremenu odradili odlican posao, vodili sa 21:9 i prakticki rijesili utakmicu. To je bilo sjajno poluvrijeme u kojem smo potpuno dominirali i jednostavno unistili Bjeloruse. Utakmica je zavrsila rezultatom 33-24 , ali valja napomenuti da je Goluza uspio odmoriti sve vazne igrace i da su cijelo drugo poluvrijeme igrali igraci koji nisu u prvom planu, oni nisu tako uspjesni bili kao njihove kolege u prvom poluvremenu. Vidjelo se da nemaju jos dovoljno iskustva,pa je bilo i promasenih zicera i glupo primljenih golova, ali to nije toliko ni bitni. Bitno je da se nitko nije ozljedio ,osim od prije ozljedjenih Lackovica i Strleka.
 
Opcenito gledajuci ovo prvenstvo Hrvatska je ostavila bolji dojam, Francuzi jesu s lakocom dobili prve cetiri utakmice u grupi, ali to je bilo protiv slabasnih reprezentacija. U zadnjoj utakmici grupe kada su igrali s ozbiljnijom momcadi kao sto je Njemacka bili su porazeni , a nisu briljirali ni u utakmici protiv Islanda. Hrvatska je pobijedila sve utakmice u skupini i dobre protivnike kao sto su Madjarska i Spanjolska. Francuska reprezentacija ima mnogo igraca koji imaju 30 ili vise godina,dok  je Hrvatska jedna od mladjih reprezentacija i to ce sigurno biti mali plus , jer se nakon 20-30 minuta vec vidi umor na licima igraca. Gledajuci postave i jedne i druge reprezentacija, to je tu negdje. Krenuvsi od golmana do krilinih igraca. Mislim da je doslo vrijeme da Hrvatska pobijedi Francusku i mislim da ce to biti sa 2 ili vise golova razlike.
Edited by Konj Koji Sjedi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: SuperSport

 

Vrijeme odigravanja: 19:00
Naziv para: Španjolska(51,5)-Njemačka
Tip para: vise
Tečaj: 1.850

 

:uredu:   28-24

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Unibet

 

Vrijeme odigravanja: 21:30
Naziv para: France - Croatia
Tip para: 2
Tečaj: 2.200

 

:uredu:   23-30

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

M.Hansen over 4,5

1,70

Supersport

Očekujem da će danas biti malo neizvjesnija utakmica pa će i Hansen igrati vise, uzima dosta suteva , samo da malo popravi preciznost i lako ce prebaciti ovu marginu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...