Jump to content
Sign in to follow this  
selektor3

30.01.2013.

Recommended Posts

21.00 Real Madrid - Barcelona over 2,5 goals 1.45 10/10 bet at home

 

 

Dvoboji između reala i barce uvijek su bili jako zanimljivi i puni pogodka. U poslednjim 9 međusobna meča uvijek je palo najmanje 3 pogodka

 

07/10-12 Primera Division Barcelona vs. Real Madrid 2:2

29/08-12 Superpokal Real Madrid vs. Barcelona 2:1

23/08-12 Superpokal Barcelona vs. Real Madrid 3:2

21/04-12 Primera Division Barcelona vs. Real Madrid 1:2

25/01-12 Španski pokal Barcelona vs. Real Madrid 2:2

18/01-12 Španski pokal Real Madrid vs. Barcelona 1:2

10/12-11 Primera Division Real Madrid vs. Barcelona 1:3

17/08-11 Superpokal Barcelona vs. Real Madrid 3:2

14/08-11 Superpokal Real Madrid vs. Barcelona 2:2

 

Igra če biti otvorena ( igraju se 2 utakmice ), što najavljuje i benzema, koji je rekao ( Najbolje bi bilo kada bismo pobijedili i uz to zabili mnogo golova. No, i u tom slučaju ostala bi druga utakmica u Barceloni za odigrat ).

 

i jedni i drugi nikad ne igraju zatvoreno, tako da nas čeka spektakel sa dosta golova

Edited by selektor3

Share this post


Link to post
Share on other sites

21:00 Real Madrid - Barcelona, tip: oba daju gol @ 1.50, SuperSport, 8/10    

Večeras se igra prvi meč polufinala španskog Kupa kralja a u Madridu se sastaju dvije najbolje ekipe Španije, Real Madrid i Barcelona. U drugom polufinalu sastaju se Atletico Madrid i Sevilla. Moj tip za večeras je da će Real i Barcelona postići barem po jedan pogodak. Razlog je vrlo jednostavan jer obje ekipe igraju jako dopadljiv nogomet, sa dosta golova, i zadnjih nekoliko međusobnih duela je završilo sa opcijom da oba daju gol. Još ove sezone je Real Madrid izgubio sve šanse za titulom i Kup i Liga prvaka su im jedine nade da poprave sezonu, a sa obzirom da u Ligi prvaka igraju dvomeč sa Manchesterom onda je jasno da večeras na svom terenu moraju zapeti da barem postignu jedan gol i steknu bilo kakvu prednost pred uzvratni meč u Barceloni.

Real Madrid ove sezone ima gol razliku od 54-20 iz 21 meča ili u prosjeku je to po 3,52 gola po meču. Samo je Barcelona efikasnija od njih jer ima prosjek od 4,52 gola po meču ili ukupnu gol razliku od 71-24 iz 21 meča. U ligi Barcelona ima prednost od +15 bodova u odnosu na treći Real Madrid, te se slobodno može reći da su novi prvaci Španije.

Ako pogledamo međusobne duele imamo sljedeće rezultate: 2-2, 2-1, 3-2, 1-2, 2-2, 1-2, 1-3, 3-2, 2-2, 1-1, tako da je u zadnjih svih 10 mečeva svaki put bila opcija da su oba dali gol i jako je teško očekivati da će večeras biti drugačije. 

Real Madrid: Adan, Arbeloa, Varane, Albiol, Marcelo, Xabi Alonso, Khedira, Callejon, Ozil, C.Ronaldo, Benzema
Barcelona: Pinto, Diego Alves, Puyol, Pique, Jordi Alba, Busquets, Xavi, Fabregas, Iniesta, Messi, Pedro

Share this post


Link to post
Share on other sites

21:00 korneri / Real Madrid (+1) - Barcelona, tip: 2 @ 2.30, William Hill, 8/10

* Barcelona će imati 2 i više kornera u odnosu na Real Madrid

Još jedna današnja analiza za meč polufinala španskog kupa se odnosi na broj kornera i moj odabir je da će Barcelona imati dva ili više kornera više od ekipe Real Madrida. Razlog je u tome što večeras očekujem dosta golova i pobjedu Barcelone zbog bolje forme u ligi, bolje atmosfere u ekipi i činjenice da Real Madrid ima velike tenzije na relaciji Mourinho - igrači i da večeras neće imati usluge svog prvog golmana Casillasa koji je ikona selekcije Španije i samog Real Madrida. Barcelona je prepoznatljiva po činjenici da ima mnogo veći posjed lopte od svojih protivnika i da ima više udaraca na gol i više kornera. Smatram da će i večeras Barcelona imati prevlast na terenu ida će više napadati na gol Real Madrida.

Sada pogledajmo statistiku kornera u međusobnim duelima u zadnjih 5 mečeva. Pa je tako u zadnjem meču bilo 2-2 u Barceloni a u kornerima je bilo 7-2 za Barcelonu. U SuperCupu je slavio Real Madrid sa 2-1 u Madridu a u kornerima je bilo 6-2 za Barcelonu. U prvom meču SuperCupa u Barceloni je bilo 3-2 za katalonce, a u kornerima je bilo 7-7. U aprilu 2012 u ligi je bilo 2-1 za Real Madrid u Barceloni, a u kornerima je bilo 4-7 za Real Madrid. I u meču koji se igrao u Madridu prošle godine u okviru lige, bilo je 3-1 za Barcelonu i 5-3 u kornerima za Barcelonu. Tako da je u zadnjih 5 mečeva bilo ukupno 29 -21 za Barcelonu, što je u prosjeku da Barcelona ima 1,6 kornera više od Real Madrida.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: SuperSport

 

Vrijeme odigravanja: 20:45
Naziv para: Arsenal-FC Liverpool
Tip para: 1X
Tečaj: 1.500

 

:uredu:   2-2

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

PSV Eindhoven - Feyenoord tip1    @1.60  SuperSport :uredu:   2-1

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:45, Arsenal - Liverpool, tip vise od 2,5 gola @ 1.70, Unibet, 8/10

Veceras se na Emiratesu igra utakmica starih i velikih rivala izmedju Arsenala i Liverpoola. Arsenal se nalazi na 7.mjestu Premiershipa sa 37 osvojenih bodova. Njihov primarni cilj je da uhvate mjesta koja vode u ligu prvaka, a to je trenutno 4.mjesto na kojem se nalazi Tottenham sa 4 boda vise, ali i Tottenham ima vecerasnju utakmicu, pa u slucaju kiksa Arsenala, a pobjede Tottenham to bi vec bila znacajna prednost. Arsenal je u proslom kolu pregazio West ham sa 5-1 i pokazao da su u uzlaznoj formi, sto je sasvim sigurno veliko ohrabrenje za Wengera i sve navijace Arsenala. Kada je prosjek datih i primljenih golova u pitanju, Arsenal ima 3,17 golova po mecu, i drugi su odmah iza Manchester Uniteda. Arsenal kod kuce igra 6-2-3 uz gol razliku 30:16, sto je u prosjeku preko 4 gola po mecu. Zaista jako efikasno i napadacki se igra na Emiratesu.

Sastav Arsenala za vecerasnji mec bi trebao da izgleda ovako:
Szczesny – Sagna, Mertesacker, Vermaelen, Gibbs – Diaby, Wilshere – Walcott, Cazorla, Podolski – Giroud

Liverpool se nalazi odmah iza Arsenala sa 3 boda manje. Oni ove sezone igraju dosta promjenjivo i da kazem dosta neuvjerljivo. No u zadnje vrijeme su dosta popravili svoju formu,a posebno se to odnosi na realizaciju, jer na zadnjih 5 utakmica Liverpool uvijek je bio over golova od 2,5 gola. U gostima Liverpoll ima omjer 3-4-4 uz gol razliku 18:18, sto je malo vise od 3 gola po mecu. Inace u cijeloj sezoni Liverpool ima prosjek datih i primljenih golova oko 3, tj 2,95 gola po mecu. za ovaj susret protiv Arsenala, trener Liverpolla moze racunati na skoro sve igrace, osim na povrijedne odbrambene igrace Kelly i Jose Enrique.

Sastav Liverpoola bi trebao biti ovakav:
Reina – Wisdom, Skrtel, Agger, Johnson – Lucas, Allen – Suarez, Gerrard, Sterling - Sturridge

Nema sumnje da cemo veceras gledati jedan otvoren i napadacki mec izmedju ova dva velika kluba. Malu prednost dajem Arsenalu, jer igraju na domacem terenu, no ni Liverpool nece biti bez sansi. Igraju dosta bolje u zadnje vrijeme, pa tako da ocekujem da obje ekipe pokazu sta znaju i mogu. Moja prognoza je da ce biti najmanje 3 gola na mecu

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Naziv kladionice: Unibet
Vrijeme odigravanja: 21:00
Naziv para: Real Madrid - FC Barcelona(Away Team to win both halves)
Tip para: YES
Tečaj: 8.000

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rouen - Marseille Tip pp 2 (kw.2,25 OlimpBet)

 

HT 0:1 WinBet

Edited by Johnyboy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...