Jump to content
Sign in to follow this  
uporni

09.02.2013

Recommended Posts

16:00 Chelsea-Wigan tip: 1  @ 1.75   hendikep 2 razlike26 kolo premier lige ekipa Chelsea dočekuje ekipu Wigana. Treneri obje momčadi su pod pritiskom zbog nedavnihloših rezultata. Chelsea kao domačin dns nema pravo na kiks i sve osim 3 boda bilo bi veliko razočaranje za njih.Domačin se nalazi na 3 mjestu sa 46 bodova drugoplasirani Cit bježi im 7 bodova, dok im Tottenham ozbiljno puše za vratom sa bodom manje.Kući imaju omjer od 6 pobjeda 4 neriješene i 2 izgubljene uz gol razliku 26:11Zadnjih 5 susreta dosta loša forma od samo 2 pobjede 2 neriješene i 1 izgubljenom uz gol razliku 12:8.U prošlom kolu u gostima protiv Newcastlea imali su vodstvo do 61 min. 2:1 zatim 2:2 i u 90-toj primii treći gol. Kolo prije u gostima protiv Readinga imali su 2:0 do 87 i opet prime 2 gola i samo jedan bod.Ekipa Wigana tek na 18 mjestu sa 21 bodom i kako mi se čii morat če bodove tražiti u nekom drugom meču. U gostima imaju 3 pobjede 2 neriješene i 7 izgubljenih uz gol razliku 12:20Zadnjih 5 susreta 3 neriješene i 2 izgubljene gol razlika 7:12.evo i nekih statističkih podataka ove dvije ekipeekipa chelsea u svakoj međusobnoj utakmici ove dvije ekipe je zabila golWigan je protiv Chelsea od ukupno mogučih 45 ligaskih bodova uspio osvojiti samo 5Chelsea največa ligaška pobjeda bila je protiv ekipe Wigana 2010 8:0 kao i Aston ville 2012ozlede chelsea John Terry, Oriel Romeu (koljeno) Petr Cech (slomljen prst na prošloj utakmici Newcastle) moguće ozljede Ashley Cole napustio utakmicu engleska - brazil na pol upitanovko bi trebao izgledati sastav: Turnbull, Ivanovic, Cahill, Luiz, Cole (ili Bertrand), Ramires, Lampard, Oscar, Mata, Hazard, Ba (ili Torres)ekipi Wigana upitan je nastup Aroune Kone, Gary Caldwel i Antolon Alcaraz-aH2H 16 međusobnih susreta 13 pobjeda Chelsea zadnje prošla u hendikepu sa 2:0sretno ko isprati !!

 

4:1   :uredu:  

Edited by uporni

Share this post


Link to post
Share on other sites

18:30  Bayern-Schalke 04  tip: gost daje gol @1.85  HL

 

moram uzeti ovaj koef. zadnja 4 susreta između njih schalke nije zabio gol pošto ima veliku bodovu prednost danas bi ga mgao primit

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

18:00, Juventus Turin - AC Fiorentina. tip 1, @ 1.65, 8/10, BaH 



Ekipa Juventusa se nalazi na ocekivano prvom mjestu tabele, sa 52 boda i imaju sve u svojim rukama kada je u pitanju borba za prvo mjesto. No njihov najblizi pratilac, - Napoli ozbiljno prijeti, ima samo tri boda manje i Juventusu se u svakom mecu pobjeda namece kao imperativ pogotovo domaci mecevi...Zato vjerujem da nece dozvoliti ovdje prosipanje bodova, tim prije i jer im Fiorentina lezi, jer su u zadnja tri medjusobna duela ostvarili dvije pobjede i jedan remi. Juventus ove sezone ima kuci omjer 8 - 2 -2, uz gol razliku od cak 25 :8...Juve u zadnjih 5 ligaskih meceva ima omjer 2 -2 -1 i morat ce vratiti svoju formu kako bi opstali na prvom mjestu. Sto se igrackog kadra tice, za ovaj mec ne konkurisu : Chiellini, Marchisio, Pepe, Bendtner, Bonucci i Asamoah...

Sto se tice Fiorentine, oni su trenutno na 6. poziciji sa 39 bodova , samo jedan manje od milanskog dvojca, i ganjaju ih za evropske pozicije. No ovo im je tesko gostovanje kod lidera, a oni inace u gostima dosad imaju omjer 3 -3-5 uz negativnu gol razliku 17 -18. Oni su u losoj formi, u zadnjih 5 ligaskih meceva imaju samo jednu pobjedu, jedan remi i tri poraza.. Najtezi moguci mec za vadjenje, a i igracki kadar im nije nabolji, naime za ovaj mec ne konkurisu: Camporese, Hegazy, Rossi, Aquillani, Migliaccio te Sissoko....Uz sve ovo nabrojano, mislim da je vaznost bodova za titulu, domaci teren i neupitno bolji igracki kadar dovoljan argument za moj tip - 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

07:30, Melbourne Heart - Perth Glory, tip 1 @ 2.35, Expekt, 8/10

 

20.olo Australijske A League u kojem se sastaju Melbourne Hearti i Perth Glory. Moram biti iskren da me iznenadila ovako visoka kvota na pobjedu domacina, pa je to jedan od glavnih razloga zasto igram ovaj par. Ocekivao sam kvotu maksimalno do 2.00 ili oko 1.85-1.90, ali ovako je jos bolje i ne zelim da ovaj mec propustim.

 

Melbourne Heart se nalaze 7.mjestu sa 21.osvojenim bodom i imaju isto bodova kao i brisbane, koji je na 6.mjestu i to mjesto vodi u play off. Melbourne ove sezone igra jako dobro kuci, dok su u gostima jako losi i kada bi popravili igru na strani, sasvim sigurno bi bili jedan od kandidata za tiulu. Kod kuce imaju omjer od 5 pobjeda i 2 remija i 2 poraza uz gol razliku 17:11. Na zadnjih 5 utakmica kod kuce imaju 4 pobjede i 1 poraz, a taj poraz su dozivjeli od gradskog rivala Melbourne Victory, koji vode veliku borbu za 1.mjesto i trenutno su drugi na tabeli. Inace Hearti su u seriji kod kuce sa 3 uzastopne pobjede. U proslom kolu su porazeni od gradskog rivala Victory sa 2-1 i taj mec su igrali u gostima, pa je sada odlicna prilika da sa pobjedom dodju na poziciju koje vodi u play off, jer im u goste dolazi najlosija ekipa u ligi.

 

Perth se nalazi na posljednjem mjestu u ligi sa 19 osvojenih bodova. Mali je zaostaka za heartima, samo 2 boda, ali njihova igra na strani je malo reci ocajna. Imaju omjer 1-1-7 uz gol razliku 5:11. na zadnjih 6 utakmica u gostima imaju 5 poraza i 1 pobjedu. Oni su vec igrali protiv Melbourne Hearta i bili porazeni sa 1-0. taj mec se igrau decembru 2012.godine i tada je Melbourne bio domacin. Inace Perth je u uzasnoj formi. Na zadnjih 7 prvenstvenih utakmica nemaju pobjedu, imaju 2 remija i cak 5 poraza. Slobodno mogu reci ocajna forma.

 

kvota na pobjedu Melborne Hearta je odlicna i sudeci prema trenutnoj formi ekipa i kvaliteti, ovdje se nista drugo ne namece osim keca i pobjede domacina. dakle moj tip je pobjeda Melbourne Hearta.

 

FT 2-0  :uredu:  :icon_razz:

Edited by Dinno

Share this post


Link to post
Share on other sites

18:30, Southampton FC - Manchester City, tip 2, @ 1.60, 8/10 BaH 

Ekipa Southamptona se nalazi na 16. poziciji na tabeli sa 24 boda, samo 3 vise od ekipa koje ispadaju...U grcevitoj su borbi za opstanak i njima je svaki bod kao kuca velik..No da bi opstali u ovakvoj ligi, potrebni su bodovi i to pogotovo u domacim mecevima a oni tu imaju omjer dosad 3 -5 -4 uz gol razliku 15:14...to je nedovoljno za opstanak u jednoj od najjacih svjetskih liga...No oni uopste nisu u losoj formi ako uzemo u obzir njihovih zadnjih 5 meceva gdje su igrali i sa MAN UTD-om, Chelsea-em i Evertonom a imaju jedan poraz, jednu pobjedu i tri remija...u ovom porazu od Man UTD-a odigrali su odlicno drugo poluvrijeme za koje je SaF rekao da su imali srece sto su sacuvali gol i bodove..Od igrackog kadra, nedostaju samo Ramirez, Guly i Jose Fonte.

No tezak je ovo zadatak za domacina jer im dolazi igracki najvrijednija ekipa lige,aktuelni prvak i trenutno drugoplasirani Man City, koji je uz to i ranjen, jer u borbi za titulu zaostaju velikih 9 bodova za crvenim djavolima...Oni vise nemaju pravo na kiks i zaista svakimec odsad moraju dobiti i nadati se kiksu lidera...U zadnij 5 meceva imaju tri pobjede ali i dva remija u aktuelnom nizu sto im je povecalo zaostatak...U gostima imaju omjer 6 -5 - 1 uz gol razliku 18:10...Ovdje moraju dobiti i zbog bodova i zbog samopouzdanja a imaju dobre argumente u vidu odlicnih igraca i dobre odbrane koju igraju ove sezone no napad je taj koji koci..Vraca se Nasri, a nece biti Richardsa, Kompanya dok su braca Toure umorni sa africkog kupa...Moj tip je ipak na gosta....

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

15:30, Hannover 96 - Hoffenheim, tip vise od 2,5 gola @ 1.70, Pinnacle, 8/10

 

21.kolo Njemacke Bundeslige se nastavlja ovog vikenda, a u hannoveru se sastaju domacin Hannover i Hoffenheim. Dvije prvoplasirane ekipe po najboljem prosjeku datih i primljenih golova i najlogicniji izbor za ovaj mec jeste igrati na over golova. Obje ekipe su ove sezone igrale otvoren i napadacki fudbal i uz dosta datih, takodjer i primali dosta golova. Hannover ima prosjek od skoro 4 gola po mecu, racnije 3,85 golova po utakmici, dok je Hoffenheim odmah iza njega sa prosjekom datih i primljenih golova 3,50. Nema sumnje da ce tako biti i na ovom susretu tj.da ce obje ekipe nastaviti u ovom ritmu, kada su u pitanju golovi.

 

Hannover ove sezone ne igra na nivou prethodne i trenutno se nalaze na 10.mjestu sa 26 osvojenih bodova. Nisu ugrozeni, kada je opstanak u pitanju, ali sasvim sigurno imaju ambicije da izbore izlazak u Evropu naredne sezone. Za mjesta koja vode u evropska takmicenja potrebna su im 3 boda, sto je itekako dostizno. U proslom kolu su izgubili od Werdera u Bremenu sa 2-0, pa je ovo dobra prilika za osvajanje bodova na svom terenu na kojem i ne igraju tako lose. Imaju omjer ove sezone od 6-2-2 uz gol razliku 22:14 ili u prosjeku 3,6 golova po mecu.

 

Hoffenheim je jednom nogom u drugoj Bundesligi. Oni se trenutno nalaze na 16.mjestu sa isto toliko osvojenih bodova. To je mjesto koje trenutno vodi u baraz za opstanak u drustvu najboljih. No sasvim je sigurno da se ova ekipa nece tako lako predati, jer za siguran opstanak im je 7 bodova, sto nije nedostizno, ali moraju na svakom mecu ici po bodove, pa tako i na ovom. U gostima igraju jako lose. imaju omjer od 1-1-7 uz gol razliku 11:21, a prosjek golova u gostima im je skoro 4 gola po mecu. Oni moraju podhitno popraviti igru u gostima, ako zele siguran opstanak u Bundesligi.

 

U prvom susretu ova dva kluba, igranom u septembru 2012.godine, Hoffenheim je na svom terenu slavio sa 3-1. Istog sam misljenja i sada, kada su golovi u pitanju, da ce i na ovom mecu biti slican scenario. Dvije ekipe sa najboljim prosjekom datih i primljenih golova su garant da cemo na ovom mecu vidjeti dosta golova, a moja prognoza je da ce ih biti najmanje 3.

 

FT 1-0 :nije:

Edited by Dinno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Unibet

 

Vrijeme odigravanja: 15:30
Naziv para: Borussia Dortmund - Hamburger SV/Total Goals Scored 3.5
Tip para: over
Tečaj: 2.150

 

:uredu:   1-4

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

07:30, Melbourne Heart - Perth Glory, tip 1 @ 2.35, Expekt, 8/10

 

20.olo Australijske A League u kojem se sastaju Melbourne Hearti i Perth Glory. Moram biti iskren da me iznenadila ovako visoka kvota na pobjedu domacina, pa je to jedan od glavnih razloga zasto igram ovaj par. Ocekivao sam kvotu maksimalno do 2.00 ili oko 1.85-1.90, ali ovako je jos bolje i ne zelim da ovaj mec propustim.

 

Melbourne Heart se nalaze 7.mjestu sa 21.osvojenim bodom i imaju isto bodova kao i brisbane, koji je na 6.mjestu i to mjesto vodi u play off. Melbourne ove sezone igra jako dobro kuci, dok su u gostima jako losi i kada bi popravili igru na strani, sasvim sigurno bi bili jedan od kandidata za tiulu. Kod kuce imaju omjer od 5 pobjeda i 2 remija i 2 poraza uz gol razliku 17:11. Na zadnjih 5 utakmica kod kuce imaju 4 pobjede i 1 poraz, a taj poraz su dozivjeli od gradskog rivala Melbourne Victory, koji vode veliku borbu za 1.mjesto i trenutno su drugi na tabeli. Inace Hearti su u seriji kod kuce sa 3 uzastopne pobjede. U proslom kolu su porazeni od gradskog rivala Victory sa 2-1 i taj mec su igrali u gostima, pa je sada odlicna prilika da sa pobjedom dodju na poziciju koje vodi u play off, jer im u goste dolazi najlosija ekipa u ligi.

 

Perth se nalazi na posljednjem mjestu u ligi sa 19 osvojenih bodova. Mali je zaostaka za heartima, samo 2 boda, ali njihova igra na strani je malo reci ocajna. Imaju omjer 1-1-7 uz gol razliku 5:11. na zadnjih 6 utakmica u gostima imaju 5 poraza i 1 pobjedu. Oni su vec igrali protiv Melbourne Hearta i bili porazeni sa 1-0. taj mec se igrau decembru 2012.godine i tada je Melbourne bio domacin. Inace Perth je u uzasnoj formi. Na zadnjih 7 prvenstvenih utakmica nemaju pobjedu, imaju 2 remija i cak 5 poraza. Slobodno mogu reci ocajna forma.

 

kvota na pobjedu Melborne Hearta je odlicna i sudeci prema trenutnoj formi ekipa i kvaliteti, ovdje se nista drugo ne namece osim keca i pobjede domacina. dakle moj tip je pobjeda Melbourne Hearta.

 

FT 2-0  :uredu:  :icon_razz:

Svaka cast na izboru! :48thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alzir

16:00 CS Constantine - USM Bel-Abbes @ 1 @ 1.53 :uredu:

Edited by micha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alzir

18:00 ES Sétif - JS Saoura  @ 1 @ 1.55  :uredu:

Edited by micha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oman 

16:00 Saham - Sur @ 1 @ 1.75 Sportingbet :uredu:

Edited by micha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Skotska 2. divizija

 

16:00 Brechin City - Stranraer @ 1 @ 1.45 :aponis:

Edited by micha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...