Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

11.02.2013.

Recommended Posts

13:30 Lokomotiv Moscow - FK Sloboda Uzice, tip: 1 @ 1.90, bet365, 8/10 

U sklopu priprema za nastavak sezone, danas se na Kipru, u gradiću Larnaka, igra prijateljski meč između ekipa Lokomotive iz Moskve i ekipe Slobode iz Užica. Ovdje me je potpuno ugodno iznenadila kvota od 1.90 na rusku ekipu sa obzirom da je velika razlika u kvaliteti timova, igračkog kadra, lige, ambicija klubova... zato je moj tip jasan a to je pobjeda Lokomotiva iako je samo prijateljski meč u pitanju.

Da krenemo od ekipe Slobode koja dolazi iz Užica i trenutno su sedmi u Jelen Super Ligi Srbije sa omjerom od 6 pobjeda, 5 remija i 4 poraza i gol razlikom 19-20. Riječ je o ekipi koja je osnovana 1925 godine i većinom je igrala niže lige u Jugoslaviji i Srbiji, te je svoj status u prvoj ligi dobila sa fuzijom sa lokalnim klubom FR Sevojno i tako izborila ulazak u prvu ligu Srbije. Tokom zimeske pauze su oslabljeni jer su im otišli igrači: Šejić (Sloga KV), Marić (Radnički KG), Beljić (Radnički KG), Kovačević (St. Gallen - SWI), Stajić (Čelik Zenica - BiH), Maksumić i Ćulibrk. Nova imena u klubu su: iskusni bosanski štoper Delimir Bajić (30), koji je nakon Radničkog iz Bijeljine, Veleža i Željezničara proveo nekoliko sezona u Iranu i na Kipru, juniorski golman Slobodine omladinske selekcije Tasić, te se ekipi priključilo nekoliko juniora: Mitić, Andrić, Ristanović, Petrović, Stanojević, i braća Cvetković koji su potpisali stipendijske ugovore. Na Kipar su pošli i igrači koji su na probi: napadač Daniel Olerum (30) iz Nigerije i napadač iz Brazila, Sergio Ricardo Serafim Junior (25).

Lokomotiv iz Moskve sa klupe predvodi Slaven Bilić i jedan je od ajpopularnijih i najboljih ruskih klubova, te dolazi iz lige koja svake godine sve više napreduje i dovodi igrače iz najjačih liga na svijetu. Dva puta su bili prvaci Rusije i imaju pet kupova, dok su skoro uvijek u vrhu ruskog fudbala. Zvijezde ekipe su igrači koji igraju za Rusiju, ali i internacionalci poput hrvata Ćorluke, rusa koji je igrao dugo za Tottenham - Pavlychenko, slovaka Durice, ekvadorca Caiceda koji je igrao za Manchester City, Levante, Sporting i Basel, nigerijac Obinna koji je igrao za Chievo, Inter i Malagu, te brazilac Maicon koji je igrao za Brazil na SP-u do 20 godina.

Sloboda je prije puta na Kipar pobjedila na Zlatiboru niželigaša Jedinstvo Putevi sa 2-0, dok su na Kipru igrali sa Beijing Guoan (CHN) 2:2, sa ruskim trećeligašom Arsenal Tula (RUS 3) 1:2, posljkom ekipom Korona Kielce (POL) 2:1 i jučer (nedjelja) su poraženi od češke ekipe Teplica sa 0-1. Sloboda je igrala u sastavu: Ranković, Vasilić, Cvetković, Bajić, Gojković, Knežević, Janićijević, Purić, Tijago, Krstić i Ranđelović. 

Lokomotiva je odigrala i izgubila prijateljsku od Levskog iz Sofije sa 0-2, a za Lokomotivu su nastupili: Guilherme (Lobantsev, 62), Shishkin, Tarasov, Lystsov, Yanbaev (Denisov, 46), Ozdoev, Loskov (Alexey Miranchuk, 62), Obinna, Khartiyadi (Torbinsky, 67), Sychev (Podberyozkin, 74), Pavlyuchenko  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: SuperSport

 

Vrijeme odigravanja: 20:15
Naziv para: Hertha(2,5)-Union Berlin
Tip para: vise
Tečaj: 1.650

 

:uredu: 2-2

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Unibet

 

Vrijeme odigravanja: 20:30
Naziv para: Angers - Lens/Total Goals Scored 2.5
Tip para: over
Tečaj: 2.250

 

:uredu:   3-2

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...