Jump to content
Sign in to follow this  
Chume

19.02.2013.

Recommended Posts

Porto- Malaga 

 

Porto daje max 1 gol na utakmici... Koeficijent 1,60 u Supersportu

 

Malaga je u grupi u šest utakmica primila 5 golova a i u domaćem prvenstvu je najmanje primila golova... Tako da sam mišljenja da im ni Porto neće dati više od jednog gola.

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:45, Arsenal - Bayern, tip vise od 2,5 gola @ 1.83, Pinnacle, 8/10

 

1/8 finala lige prvaka u kojem se sastaju dva velikana Evropskog fudbala Arsenal i Bayern iz Minhena. Dvije velike ekipe, koje ce u 2 utakmice traziti prolaz dalje. Gledajuci trenutno forme ove dvije ekipe, prednost svakako dajem Nijemcima, koji igraju fenomenalno u Bundesligi i oni su prakticno jednom nogom i sampioni, dok sdruge strane Arsenal igra dosta lose u Engleskoj. Titula prvaka Engleske je definitivno i izgubljena za njih, a da nece osvojiti nijedan trofej u Engleskoj, pokazala se kobna utakmica FA cupa prije nekoliko dana, kada su iznendjujuce porazeni na svom terenu od Blackburna sa 1-0 i na taj nacin ostali bez sansi za osvajanje makar jednog trofeja u Engleskoj. To nam sve govori da bi Arsenal sutra mogao ici na sve ili nista. Oni su u stanju parirati ekipi kakav je Bayern, ali je pitanje koliko imaju samopouzdanja nakon ovog neocekivanog poraza i eliminacije iz FA kupa.

Arsenal je takva ekipa da igra beskomprimisno, napadacki, a takav stil gaji Wenger odavno i Arsenal ne zna igrati drugacije. Prva utakmica se igra na njihovom terenu i oni ce morati sve uciniti da steknu kakvu takvu prednost pred revans mec, koji se igra u Minhenu.

na 6 utakmica u grupnoj fazi lige prvaka Arsenal je 5 utakmica postigao gol, dok je 4 meca bio over 2,5 gola.

 

Sastav Arsenala bi trebao da izgleda ovako:

Szczesny – Sagna, Koscielny, Mertesacker, Vermaelen – Diaby, Arteta – Walcott, Santi Cazorla, Gervinho – Giroud

 

Kao sto sma rekao Bayern igra u velikom stilu u Bundesligi. Ubjedljivo su prvi i imaju 15 bodova vise od drugoplasirane Borussije Dortmund i oni su prakticno novi sampioni Njemacke, to je sada vec izvjesno, tako da se oni mogu maksimalno skoncetrisati na ligu prvaka. Bayern je fantasticnoj seriji, imaju u nizu 24 meca bez poraza u svim takmicenjima. Zadnji poraz su dozivjeli u Oktobru 2012.godine, kada su izgubili kuci od Leverkusena sa 2-1. Bayern nije primio gol tacno 2 mjeseca, zaista igraju na visokom nivou.

 

Za ovaj mec protiv Arsenala, trener Bayerna ce izvesti najvjerovatnije sljedecih 11 igraca:

Neuer – Lahm, van Buyten, Dante, Alaba – Luiz Gustavo, Schweinsteiger – T.Muller, Kroos, Ribery – Mandžukić

 

Zaista nas ocekuje vrhunski mec i pravi praznik fudbala. Arsenal ce morati naparaviti nesto u ovom prvom mecu i siguran sam da ce postici barem jedan gol, dok sdruge strane Bayern igra fantasticno i oni ce gledati da u prvom mecu ostvare sto bolji rezultat i da postignu koji gol. Ocekujem otvoren mec sa obje strane i dosta golova, a moj tip je da ce biti 3 i vise golova na mecu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:45, Porto - Malaga, tip 1 @ 1.83, bet365, 8/10

 

Druga utakmica koja se igra u sjeni velikog derbija Arsenal - Bayern, igra se u Portugalu na stadionu Estádio Do Dragão izmedju Porta i Malage. Porto vodi mrtvu trku sa Benfikom za naslov prvaka Portugala i zaista igraju u fantasticnoj formi cijelu sezonu. U ligi nemaju jos uvijek poraza na 19 odigranih susreta i vjerovatno pitanje sampiona nece se rijesiti do samog kraja prvenstva.

 

No oni isto tako imaju velike ambicije i u ligi prvaka. U grupnoj fazi lige prvaka imali su 4 pobjede, 1 remi i 1 poraz, stim da su sva 3 meca kod kuce pobijedili. Dobili su Dinamo Zagreb 3-0, Dynamo Kiyv 3-2 i PSG 1-0. Taj jedini poraz u grupnoj fazi lige prvaka od PSG-a u Parizu 1-0 bio im je i zadnji poraz. Od tada Porto ima sve pobjede i svega 3 remija na 12 odigranih meceva. Ovo je prvi mec koji igraju na svom terenu i knock out je faza, pa ce Porto sasvim sigurno odigrati tako da steknu prednost pred revans. Igraju odlicno i trenutno su u boljoj formi od Malage, koja igra dosta promjenjivo u Spaniji.

 

Za ovaj mec trener Porta ce izvesti sljedecih 11 igraca:

Helton – Danilo, Otamendi, Mangala, Alex Sandro – Fernando, João Moutinho, Lucho Gonzalez – Atsu, Martinez, Rodriguez

 

kao sto rekoh Malaga trenutno i nije u nekoj formi, kakva je bila jesenas dok s eigrala grupna faza lige prvaka. Tada su igrali vise nego odlicno U grupnoj fazi nisu dozivjeli poraz, imali su po 3 pobjede i 3 remija u grupi sa divovima popu Milana, Zenita i Anderlechta. No, trenutno im forma nije na nivou od jesenas. U Spaniji se i dalje nalaze na visokom 4.mjestu i to je pozicija koja vodi u kvalifikacije za ligu prvaka. Trener malage nema vecih problema oko sastava, nedostaju samo dva odbrambena igraca, dok su ostali spremni.

 

Sastav Malage bi trebao da izgleda ovako:

Caballero – Sergio Sanchez, Weligton, Demichelis, Antunes – Camacho, Toulalan – Joaquin, Isco, Portillo – Saviola

 

Sve u svemu ovdje ocekujem otvorenu i napadacku igru domacina, a vjerovatno nesto defanzivniju taktiku Malage. porto je favorit u ovom mecu i ukoliko zele da prodju dalje, oni moraju na ovom mecu ostvariti prednost pred revans, a to je pobjeda od minimalno 1 razlike, a ako ne i vise, kako bi stekli kakve takve sanse za prolaz. Moj tip je pobjeda Porta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: SuperSport

 

Vrijeme odigravanja: 20:45
Naziv para: Partick Thistle-Hamilton
Tip para: 1
Tečaj: 1.550

 

:uredu:   1-0

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Porto - Malaga, Half Time X @2.20

 

ocekujem tvrdu utakmicu a samim tim vrlo realno da poluvrijeme bude X... nevjerujem da ce iko trcat da zabije go bar u prvom poluvremenu :icon_biggrin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:45, Harrogate Town - Droylsden, tip 1 uz handicap -1.5 @ 1.50, 10bet, 8/10

Droylsden je solidno poceo ovu sezonu , ali kada su poceli da redaju poraze nisu se ni zaustavili. Na posljednjih 14 meceva imaju cak 14 poraza sto je ocajno. U gostima imaju skor 0-2-11 uz gol razliku 11:43. Ne znam ekipu ni iz jedne lige sa ovako losim skorom. Igraci su sigurno bez morala i volje pred ovakve meceve, jer nemaju skoro nikakve sanse za opstanak u ligi.

 

Prema tome jedinica u hendikepu. Sretno!

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:45, Arsenal - Bayern, tip: X, @3.60, 2/10, bet365Bayern je favorit u ovom dvomeču, kao i u večerašnjoj utakmici koja se igra naEmirates stadionu u Londonu. Većina tipuje na Bayern, ja se nećusložiti sa tim u ovoj utakmici, mada sam mišljenja da će Bavarci proći učetvrtfinale Lige prvaka. Trebalo bi se dogoditi zaista veliko čudo daArsenal prođe dalje, ali ja sam mišljenja da će oni pružiti dobar otpormašineriji iz Njemačke koja je praktično već prvak te zemlje i ostaje imLiga prvaka. Gosti imaju malih problema u odbrani, jer je Boatengsuspendovan, dok je Badstuber povrijeđen i neće igrati u večerašnjemmeču, tako da bi odbranu najvjerovatnije trebali činiti Van Buyten iDante. Napadački dio je već poznat sa Mandžukićem u napadu i Mullerom,Kroosom te Riberyem naprijed. Domaćini će se također suprostaviti ujakom sastavu, očekuje se povratak Artete, a nedostatak Gibbsa će senadomjesitit Vermalenom. Očekujem jak otpor Arsenala i neriješen ishodna ovom meču koji ipak Bayernu daje veću prednost za prolazak.

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:45, Harrogate Town - Droylsden, tip 1 uz handicap -1.5 @ 1.50, 10bet, 8/10

Droylsden je solidno poceo ovu sezonu , ali kada su poceli da redaju poraze nisu se ni zaustavili. Na posljednjih 14 meceva imaju cak 14 poraza sto je ocajno. U gostima imaju skor 0-2-11 uz gol razliku 11:43. Ne znam ekipu ni iz jedne lige sa ovako losim skorom. Igraci su sigurno bez morala i volje pred ovakve meceve, jer nemaju skoro nikakve sanse za opstanak u ligi.

 

Prema tome jedinica u hendikepu. Sretno!

 

Harrogate Town - Droylsden 1-1 :nije: :smile_redcard: 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...