Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

24.02.2013.

Recommended Posts

19:00 Chambery Savoie - Uni Newa/St. Petersburg, Additional Handicap, tip: Uni Newa/St. Petersburg +6.5 @ 1.55, bet365, 8/10

Posljednje kolo grupne faze Lige prvaka u rukometu i u grupi C sastaju se francuski Chambery i ruska ekipa St. Petersburg, a moj tip je da gosti neće biti poraženi sa 7 i više golova razlike. Ovo je meč bez ikakvog značaja jer su obje ekipe ispale iz Lige prvaka i igra se samo radi prestiža. Obje ekipe imaju po 1 pobjedu i 8 poraza. U grupi C prvi je poljski Vive Kielce sa omjerom od svih 10 pobjeda, slijedi makedonski Metalurg iz Skoplja sa 6 pobjeda i 3 poraza, Gorenje iz Velenja ima 6 pobjeda i 4 poraza, dok je četvrti danski Silkeborg sa omjerom 4 pobjede i 5 poraza. Bez daljnjeg toka takmičenja na 5 i 6 mjestu su Chambery i St. Petersburg sa omjerom 1 pobjeda i 8 poraza.

U prvom meču u St. Petersburgu slavio je ruski tim sa 31-27. Chambery je jedinu pobjedu upisao kod kuće u predzadnjem kolu kada su savladali Silkeborg sa 29-26. Chambery je trenutno treća ekipa po jačini u Francuskoj iza Montpelliera i sve jačeg Parisa, dok je St Petersburg zadnjih godina vječito druga ekipa u Rusiji iza Medveda. 

Chambery je ove godine daleko podbacio u Ligi prvaka a kod kuće ima jednu pobjedu nad Silkeborgom sa 29-26 dok je doživio debakle od Gorenja (20-31) i Vive Kielce-a (26-36) i treći poraz je bio podnošljiviji od Metalurga sa 30-33. Tako da Chambery kod kuće ima gol razliku od -21 ili u prosjeku je to -5,25 golova kod kuće. 

St. Petersburg je na 4 gostovanja ubilježio isto toliko poraza a savladali su ih: Metalurg (19-32), Gorenje (22-35), Silkeborg (22-31) i Vive Kielce (29-30). Baš su najviše pokazali na zadnjem gostovanju kod poljskog prvaka Kielce-a i izgubili su samo sa jednim golom razlike, a treba imati na umu da je Kielce ovu grupu završio sa svih deset pobjeda.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...