Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

19.03.2013.

Recommended Posts

19:00 Borac - Tatran Presov, hendikep, Tatran Presov -2,5 @ 1.85, bet365, 8/10

U dvorani Borik u Banja Luci danas se sastaju banjalučki Borac i slovački Tatran Presov u 17. kolu regionalne SEHA lige. Moj tip je da će slovački predstavnik da slavi sa 3 i više golova razlike. Tatran još ima teoretske nade za Final Four dok je Borac uz Izviđač i Slogu najslabija ekipa lige. Nakon nepotpunog 17 kola imamo situaciju da su Meshkov, Metalurg i Zagreb osigurali Final Four dok je četvrto mjesto u rukama Vardara koji ima 33 boda iz 16 mečeva, a Tatran ima 26 bodova ali iz 15 mečeva. Sve ekipe trebaju da odigraju 18 mečeva tako da bi Tatran uz 3 pobjede do kraja imao 35 bodova.

Tatran je slovačka ekipa koja godinama važi za najbolju ekipe u Slovačkoj i redovni su učesnici euro takmičenja (najčešće Lige prvaka). Osim svoje lige pozvani su da učestvuju u regionalnoj SEHA ligi gdje imaju solidan uspjeh. Ove godine igraju i EHF kup koji se igra po grupama i oni su u grupi B sa realnim šansama za prolaz dalje u konkurenciji Rhein Neckara, Koldinga i ukrajinskog Zaporozhya. Kao što sam već naveo, do kraja SEHA lige Tatran ima gostovanje kod Borca, te meč kod kuće sa Nexe-om. Sa druge strane imamo ekipu Borca koja je sa 10 bodova iz 16 mečeva i sve bodove su skupili protiv ekipa iz BIH, Sloge i Izviđača.

Vjerujem u pobjedu gostiju jer su kvalitetniji sastav a i u međusobnim duelima Tatran je u zadnja tri meča slavio sa 29-22 (SEHA liga), te su igrali prošle godine (2012) u EHF kupu kada je u dvomeču bio bolji Tatran sa 36-25 u Banja Luci i 30-25 u Presovu. 

Borac je od 16 odigranih mečeva slavio samo tri puta, i to kod kuće nad ekipama Izviđača 21-20 i Sloge 26-25, te imaju pobjedu u gostima nad Izviđačem 29-22. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...