Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

04.04.2013.

Recommended Posts

17:00 Bosnia and Herzegovina - Russia, tip: Russia -3.5 @ 1.61, bet365, 8/10

* Rusija će da pobjedi sa 4 i više golova razlike.

Danas se u gradu Visokom blizu Sarajeva sastaju rukometne selekcije Bosne i Hercegovine i Rusije u dvorani Luke. Riječ je o 3. kolu kvalifikacija za predstojeće Europsko Prvenstvo i u ovaj meč Rusija ulazi kao ogromni favorit. Pobjeda na goste je u stalnom padu i sada je oko 1,08 što je i realno ako se uzme u obzir forme ove dvije selekcije i činjenica da BIH u ovaj meč ulazi skroz oslabljena.

Nakon dva odigrana kola u grupi 7 na tabeli vode Austrija i Srbija sa 4 boda, slijedi Rusija sa 2 boda dok je BIH posljednja bez bodova. Iako je sa mnogo ambicija ušla u ove kvalifikacije BIH je kiksala i obrukala se već u prvom kolu kada su doživjeli debakl u Austriji sa 24-35, uz činjenicu da su u prvom poluvremenu dali samo 7 golova. Nakon toga je interesovanje javnost oko reprezentacije opalo pa je Srbija uz malo muke slavila u Sarajevu pred polupraznom dvoranom sa 24-21. BIH je još uvijek bez plasmana na veliko takmičenje i ostaje im nada u nove kvalifikacije.

Zanimljivo je da se u BIH igra SVjetsko Prvenstvo do 21 godine ove godine u junu i da će selekcija BIH protiv Rusije biti jako podmlađena kako bi se isprobale nove kombinacije pred SP, a selektor Dragan Marković je pozvao samo 4 standardna igrača a to su: golman Grahova, pivot Toromanović, te Vladimir Vranješ i Faruk Vražalić. Sada se nameće pitanje kako ionako slabija BIH se može suprostaviti Rusima, a pogotovo kada sada od te ekipe imaju samo 4 igrača koji i nisu bili baš standardni u reprezentaciji (Grahovac se rotirao sa Šabanovićem). Ostali igrači na koje će račnati selektor Marković su:

Nebojša Grahovac (Chambery), Benjamin Burić (Borac), Damir Efendić (Bosna BHT), Mirko Mikić (Borac), Ajdin Bukva (Goražde), Duško Čelica (Al- Shabab), Tarik Kasumović (HSV Götzenhain), Igor Mandić (Metalurg), Ivan Milas (Borac), Ivan Karačić (Brest Meškov), Boris Bečirović (PAUC), Kosta Savić (PAUC), Faruk Vražalić (Ademar Leon), Davor Kadić (Čelik), Vladimir Vranješ (Ademar Leon), Senjamin Burić (Borac), Muhamed Toromanović (Wisla Plock). 

Vidi se da ima dosta igrača iz BIH lige koja je daleko od ruske lige po kvalitetu a rezultate tih klubova najbolje oslikava regionalna SEHA liga gdje su zadnja tri mjesta pripala Borcu, Slogi i Izviđaču. Sa druge strane dolazi jaka Rusija koja mora pobjediti kako bi se na tabeli poravnala sa Austrijom i Srbijom a pogotovo jer je Srbija kao njihov glavni konkurent već slavila u BIH. Ruski sleektor je pozvao iskusna imena:

Vadim Bogdanov (Dinamo Minsk), Igor Levšin (Post Schwerin), Oleg Grams (Čehovsi medvedi), Egor Evdokimov, Timur Dibirov, Sergei Gorbok, Dmitrij Žitnikov, Aleks Rastvortsev, Mihail Čipurin, Sergej Šhelmenko (Čehovski medvedi), Paul Atman (Dinamo Minsk), Eldar Nasirov, Aleksander Piškin  (University-Neva), Aleks Šindin (Permski medvedi), Konstantin Igropulo (Fusche Berlin), Andrei Novoselov,  Aleksander Sanaškin (Zenit St. Petersburg), Sergej Kudinov (Astrakhan), Inal Aflitulin (Motor Zaporožje) i Paul Maksimov (Permski medvedi). 

Kao i prethodnih godina okosnicu Rusije čine igrači Čehovskih Medveda, ekipe koja redovno igra Ligu prvaka i dolazi do 1/4 finala ili 1/2 finala najjačeg takmičenja Europe, te je zasita teško porediti iskustvo tih igrača sa skoro golobradim mladićima koji nastupaju u skromnoj ligi BIH. Ovo Rusija sigurno dobija i može se igrati i malo veći hendikep u bet365 kladionici.

Share this post


Link to post
Share on other sites

17:00, 1. poluvrijeme/Bosna i Hercegovina - Rusija, tip: Rusija -1.5, @1.60, bwin, 5/10S obzirom na igrače koje je pozvao za ovaj meč sa Rusijom, selektor Bosnei Hercegovine Dragan Marković se vjerovatno već oprostio od amabicijaza kvalifikaciju na Evropsko prvenstvo, a kako i ne bi kad su u prva dvakola njegovi puleni izgubili od Austrije i Srbije. Za ovaj meč nisupozvani: najbolji igrač Terzić, zatim Harmandić, Stojanović, Panić,Doborac, Tahirović, kao ni golman Barcelone Šarić koji se znao unekoliko navrata odazvati pozivu selektora. Od zvučnih imena i igračakoji su u ranijim utakmicama imali zapaženiju ulogu tu su Grahovac,Toromanović, Vranješ i Vražalić. Gosti dolaze u najboljem sastavu kojije ranije igrao na Svjhetskom prvenstvu u Španiji. Selekcija Rusije sesastoji od veoma iskusnih igrača koji pretežno igraju u domaćem klubuČehovski Medvedi i veoma su uigrani i veoam dobro se poznaju tako da biovo za njih trebao biti malo teži trening. Kada se Bosna i Hercegovinaobrukala u Austriji sa najboljim igračima i kada je izgubila od Srbijena svom terenu, kako onda očekivati da pobijede favorizovano Rusiju.Nikako. Poraz je siguran, samo je pitanje sa koliko će golova razlike tona kraju biti. Uzet ću tip da će Rusi dobiti poluvrijeme sa najmanjedva gola razlike, očekujem da se već u prvom poluvremenu odlijepe i dalagano privedu utakmicu kraju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Unibet 

 

Vrijeme odigravanja: 17:00
Naziv para: Czech Republic - Germany
Tip para: 1
Tečaj: 2.650

 

:uredu:   24-22

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...