Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

07.04.2013.

Recommended Posts

14:00 Russia - Bosnia and Herzegovina, Additional Handicap, tip: Russia -11.5 @ 2.82, bet365, 8/10

* Rusija će da pobjedi sa 12 i više golova razlike.

Danas se u gradu Krasnodaru sastaju rukometne selekcije Rusije i Bosne i Hercegovine u dvorani Olymp. Riječ je o 4. kolu kvalifikacija za predstojeće Europsko Prvenstvo i u ovaj meč Rusija ulazi kao ogromni favorit. Pobjeda na domaće je 1.01. Nakon tri odigrana kola u grupi 7 na tabeli vode Rusija, Austrija i Srbija sa 4 boda, dok je BIH posljednja bez bodova. BIH je kiksala i obrukala se već u prvom kolu kada su doživjeli debakl u Austriji sa 24-35, zatim je Srbija uz malo muke slavila u Sarajevu sa 24-21, i prije tri dana ove dvije selekcije su se sastale u Visokom i slavila je Rusija sa 32-23. 

Zbog narednog Svjetskog Prvenstva do 21 godine koje se ove godine igra u BIH u junu, BIH je ovaj dvomeč sa Rusijom iskoristila da pruži priliku jako mladim igračima koji se uigravaju za predstojeće SP, a selektor Dragan Marković je pozvao samo 4 standardna igrača a to su: golman Grahova, pivot Toromanović, te Vladimir Vranješ i Faruk Vražalić. Ostali igrači na koje će račnati selektor Marković su:

Nebojša Grahovac (Chambery), Benjamin Burić (Borac), Damir Efendić (Bosna BHT), Mirko Mikić (Borac), Ajdin Bukva (Goražde), Duško Čelica (Al- Shabab), Tarik Kasumović (HSV Götzenhain), Igor Mandić (Metalurg), Ivan Milas (Borac), Ivan Karačić (Brest Meškov), Boris Bečirović (PAUC), Kosta Savić (PAUC), Faruk Vražalić (Ademar Leon), Davor Kadić (Čelik), Vladimir Vranješ (Ademar Leon), Senjamin Burić (Borac), Muhamed Toromanović (Wisla Plock). 

Vidi se da ima dosta igrača iz BIH lige koja je daleko od ruske lige po kvalitetu a rezultate tih klubova najbolje oslikava regionalna SEHA liga gdje su zadnja tri mjesta pripala Borcu, Slogi i Izviđaču. Sa druge strane Rusija mora pobjediti danas BIH sa što boljom razlikom jer je po bodovima poravnata sa Austrijom i Srbijom i veoma će biti bitna gol razlika. Ruski sleektor je pozvao iskusna imena:

Vadim Bogdanov (Dinamo Minsk), Igor Levšin (Post Schwerin), Oleg Grams (Čehovsi medvedi), Egor Evdokimov, Timur Dibirov, Sergei Gorbok, Dmitrij Žitnikov, Aleks Rastvortsev, Mihail Čipurin, Sergej Šhelmenko (Čehovski medvedi), Paul Atman (Dinamo Minsk), Eldar Nasirov, Aleksander Piškin  (University-Neva), Aleks Šindin (Permski medvedi), Konstantin Igropulo (Fusche Berlin), Andrei Novoselov,  Aleksander Sanaškin (Zenit St. Petersburg), Sergej Kudinov (Astrakhan), Inal Aflitulin (Motor Zaporožje) i Paul Maksimov (Permski medvedi). 

Kao i prethodnih godina okosnicu Rusije čine igrači Čehovskih Medveda, ekipe koja redovno igra Ligu prvaka i dolazi do 1/4 finala ili 1/2 finala najjačeg takmičenja Europe, te je zaista teško porediti iskustvo tih igrača sa skoro golobradim mladićima koji nastupaju u skromnoj ligi BIH. Ovo je četvrti međusobni duel ove dvije selekcije i Rusija je pobjedila tri puta sa 37-25 kod kuće i u Bosni sa 29-23 i 32-23. Vjerujem da nikada kao sada nije bila veća razila u kvaliteti i vjerujem da će ovo Rusija lagano dobiti.

Ovo Rusija sigurno dobija i može se igrati i malo veći hendikep u bet365 kladionici.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...