Jump to content
Sign in to follow this  
HaRe!

24.04.2013.

Recommended Posts

17:00, Gradina - Zvijezda, tip: 2, @1.85, 5/10, bwinDanas će u Srebreniku snage odmjeriti domaća Gradina i gostujuća Zvijezda iz Gradačca. Ovo gostzovanje neće biti daleko za Zvijezdu, jer se Srebrenik nalazi blizu Gradačca, tako da sa te strane neće biti problema niti eventualnog umora od puta. Što se tiče stanja na tabeli, Gradina je zadnja sa pet bodova i već je ispala iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, dok je Zvijezda na 12. mjestu sa 26 bodova. Pored Gradine, još će jedna ekipa ispasti a u konkurenciji po trenutnom stanju su GOŠK, Travnik, Radnik i upravo Zvijezda. GOŠK je trenutno u najlošijoj poziciji sa 19 bodova, ali uzevši u obzir da će oni danas skoro pa sigurno pobijediti Leotar, onda se oni lagano približavaju ostalima, a ostat će još šest mečeva do kraja. Mišljenja sam da Zvijezda neće sebi dozvoliti luksuz da ovdje ne pobijedi i tako se odvoji na solidnu bodovnu razliku, pogotovo što u naredna dva kola igra sa Sarajevom i Olimpicom koji se bore za izlazak na evropsku scenu. Zvijezda nema lošu ekipu, ima tu dosta dobrih igrača i sigurno su kvalitetniji od podmlađe Gradine koja je uspjela napraviti iznenađenja protiv Sarajeva i Veleža, ali već nekoliko kola upisuju samo poraze. Dakle, tip 2.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

17:00, Olimpic - Borac, tip: manje od 2.5 gola, @1.72, 4/10, bwinveoma zanimljiv meč će se danas odigrati u Sarajevu na stadionu Otoka gdje će domaći Olimpic dočekati banjalučki Borac. Ovaj meč je zanimljiv iz razloga što se ova dva kluba bore za izlazak na evropsku scenu, a kako stvari stoje neko će od njih izvisiti tako da taj podatak dodatno podgrijava atmosferu pred ovaj meč. Borac je trenutno bolje plasiran, nalazi se na trećem mjestu sa 42 boda, dva više od Olimpica koji iza sebe ima Široki Brijeg sa 47 bodova, ali će se oni vjerovatno plasiarti u Evropa ligu kroz Kup, i ako ga ne osvoje, a Željezničar bude prvak što je veoma izvjesno, Širokobriježani će izaći u Evropu. Dakle, ovo je bitan meč, ali ne mora biti presudan u borbi za ovo treće mjesto. Borac je okupio zaista dobru ekipu i bio bi veliki nesupjeh da ne izađu u Evropu, a s druge strane, predsjednik Olimpica Gracić dosta ulaže u svoj tim te bi mu sigurno mnogo valjalo da se plasira u kvalifikacije za Evropa ligu kako bi uspio vratiti barem dio uloženih para. Zbog važnosti susreta, a i zbog dobrih odbrana koje imaju oba tima, smatram da ovdje neće biti puno golova, te se odlučujem za tip manje od 2.5 gola. Za domaće neće igrati Rizvanović koji nje u prošlom kolu dobio crveni karton, dok je pod znakom pitanja Kapić, a gosti u Sarajevo dolaze bez prvog golmana Avdukića.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Naziv kladionice: bet-at-home
Broj para iz kladionice: nema 
 
Vrijeme odigravanja: 17:00
Naziv para: NK Celik Zenica - FK Slavija Sarajevo
Tip para: 1
Tečaj: 1.750
 
Ev. dobitak: 6.750
Ev. gubitak: 1.750

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:45, Borussia Dortmund - Real Madrid (obje momčadi daju gol), tip 1 (DA) @ 1.50, 5/10 Expekt

Duel dvije veoma efikasne ekipe, obje su bez nade za sampionsku titulu i ovo im je najvazniji mec sezone. Obje ekipe igraju napadacki, lijep i dopadljiv fudbal, i ne sumnjam u to da ce obje ekipe barem postici po jedan gol. Tako je bilo i u njihova oba medjusobna meca ove szeone u Ligi prvaka u grupnoj fazi,  tada je njemacki tim prikazao puno vise, te pobjedio u Dortmundu sa 2:1, dok je u Madridu bilo 2:2. Proteklog vikenda su obje ekipe ostvarile rutinske domace pobjede u prvenstvu. 
Borussia je u dobroj formi uoci ovog meca, u prvenstvu su ostvarili zadnje dvije sigurne pobjede i bili veoma efikasni, Furth su pobjedili sa 6:1 u gostima, a u subotu su bili bolji od Mainza sa 2:0. Svi igraci su im spremni za ovaj duel. Atmosferu je jedino poremetilo prerano objavljivanje vijesti da je ponajbolji igrac Dortmunda Gotze dogovorio prelazak u mrskog rivala Bayerna, sto mu navijaci nece oprostiti, pa ga mozda trener i ne stavi veceras od prve minute...
I Realu je ovo mec sezone, doduse imaju i nacionali kup jos kao alternativu, ali ipak Liga prvaka je Liga prvaka, u kojoj su ambicije deseti naslov, koji cekaju vec 11 godina. I oni su u efikasnoj formi, zabili su 5 golova Galatasaryju u dvomecu u cetvrtfinalu, a slavili su prethodna dva kola Primere, u Bilbau su pobjedili 3:0 a i pobjedili su Betisa sa 3:1, no tu su pobjedu platili povredama Marcela i Modrica, koji nece igrati u Dortmundu. Nece biti ni kaznjenog Arbeloe...Ostali su u kombinaciji...Ronaldo ce vjerujem imati svoj ucinak ali vjerujemm i u ucinak timske igre Dortmunda- zato oba daju gol....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vrijeme odigravanja: 22:30
Naziv para: Sport Huancayo - Alianza Lima
Tip para: 1
Tečaj: 2.000

 

 

:icon_eek:

Share this post


Link to post
Share on other sites

02:00 Bolivar - The Strongest @ 1 @ 1.95 - bolivija

Share this post


Link to post
Share on other sites

02:00 San Jose - Nacional Potosi @ 1 @ 1.60

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ekvador

 

02:30 Emelec - Barcelona Guayaquil @ 1 @ 1.75 Interwten

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...