Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

25.04.2013.

Recommended Posts

21:00 Igokea Aleksandrovac - Partizan Beograd, tip: 2 @ 1.80, SuperSport, 8/10

Danas počinje Final Four košarkaške regionalne ABA lige, a održaće se u Laktašima kraj Banja Luke uz učešće domaćina Igokee, Partizana i Crvene Zvezde te Radničkog iz Kragujevca. U prvom polufinalu sastaju se Crvena Zvezda i Radnički iz Kragujeva dok je moj odabir na drugom polufinalu u kojem se sastaju domaća Igokea i Partizan. Iako je regularni tok sezone Igokea završila kao prva sa omjerom od 20 pobjeda i 6 poraza dok je Partizan bio četvrti na tabeli sa omjerom od 16 pobjeda i 10 poraza. 

Za večeras igram da će pobjediti Partizan jer ima bolji tim, tradiciju i iskustvo igranja Eurolige, a večeras je ulog veliki jer pobjednik ide u finale Final Foura i dobija pravo igranja u Euroligi sljedeće sezone. Igokea jeste domaćin ali veliku podršku sa tribina će imati i Partizan koji opet predvodi briljantni Vujošević koji je sa ovom ekipom prije par godina došao do Final Four Eurolige u Parizu. Partizan je klub sa mnogo trofeja u bivšoj Jugoslaviji i Srbiji, te ima najviše titula regionalne ABA lige i redovni je učesnik Eurolige. Partizan je također najiskusniji tim sa naših prostora i bilo bi pravo čuda da ne pobjedi večeras i da ostane bez Eurolige.

Sa druge strane Igokea je tek zadnjih godina iole ozbiljan klub u okvirima BIH bez ikakvog značajnijeg uspjeha van granica BIH i plasman na Final Four ABA lige je najveći uspjeh ovog kluba. Ove sezone Igokea i Partizan su igrali dva puta u ABA ligi i obje ekipe su slavile na svom terenu. Također zanimljivo je napomenuti da je prije par godina bila i fuzija Partizana i Igokee koja nikada nije zvanično prekinuta. Igokea također nema uslove za Euroligu i moguće je da zbog bratske ljubavi prema Partizanu da izgube večeras.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...