Jump to content
Sign in to follow this  
Dinno

28.04.2013.

Recommended Posts

19:30, Borac - Sarajevo, tip: 1, @2.00, 5/10, bet-at-homePosljednji meč 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrat će se u Banjoj Luci, a sastat će se četvrtoplasirani Borac i drugoplasirano Sarajevo. Borac je nakon jučerašnje pobjede Olimpica u Gradačcu spao sa treće na četvrtu poziciju tako da mu je pobjeda u ovoj utakmici imperativ. Bodovna razlika između Borca i Sarajeva je pet bodova, tako da bi se pobjedom u ovom meču Borac približio na samo dva boda i borba za dva mjesta koja vode u Evropu bi zaista bila velika. Sarajevo je prmijenilo trenera nakon remija u Srebreniku pa je po čevrti put na klupu sjeo Husref Musemić. Poboljšanje u igri se nije desilo pa Sarajevo ima velikih problema sa realizacijom kao i u utakmicama protiv slabijih ekipa pa je npr. Leotar sa Koševa odnio jedan bod, a Travnik je protekle srijede stvorio dosta problema bordo momčadi te je minimalnim rezultatom Sarajevo pobijedilo Vezire i to nakon prekida i gola Torlaka. On je uz Emira Hadžića najbolji igrač bordo ekipe, a ono što je sigurno da neće nastupiti u Banjoj Luci s obzirom na tri žuta kartona. Veoma je upitan i nastup najboljeg strijelca lige Hadžića koji vuče povredu od Širokog, a i ako mogne igrati, to neće biti njegov maksimum i mislim da će se odbrana Borca s njim moći nositi. Dakle, Sarajevo ima dosta problema sa ekipom koja ionako igra veoma slabo i ne vidim način na koji može izvući pozitivan rezultat kod Borca gdje je naprimjer lagano pao i aktuelni prvak Željezničar, jer Banjalučani imaju zaista najbolj ekipu u ligi i šteta je po njih što su je okupili tek nakon prvog dijela prvenstva. Mislim da će igrači Borca biti motivisani samom važnošću utakmice kao i protivnikom te očekujem njihov maksimum pred domaćim navijačima i pobjedu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

19:30, Borac Banja Luka - FK Sarajevo, tip 1 @ 2.00, bet-at-home, 8/10

 

25.kolo BH Premijer lige donosi derbi ovog kola, a igra se u banja Luci izmedju domaceg Borca i ekipa Sarajeva. Borac se nalazi na 4.mjestu sa 43 osvojena boda i Olimpic ih je danas prestigao na tabeli, jer su slavili pobjedu, pa bi Borac u slucaju trijumfa ponovo se vratio na tu trecu poziciju, koja naredne sezone vodi u evorpska takmicenja. Borac ne zna za poraz 12 utakmica zaredom, a zadnji poraz su imali u Novembru prosle godine, kada su porazeni od Leotara u Trebinju sa 2-0.

Borac ove sezone igra jako dobro, posebno na svom terenu gdje imaju 10 pobjeda, 1 remi i samo 1 poraz uz impresivnu gol razliku od 23 data gola i samo 4 primljena gola. Ovo je za Borac jako bitna utakmica u toj borbi za mjesto koje vodi u Evropu, jer u slucaju da ne pobijede znatno ce umanjti sanse za evropska takmicenja, posebno sto u narednom kolu idu na tesko gostovanje kod Veleza u Mostar, dok Olimpic, koji je trenutno treceplasirani, igra kod kuce.

 

Sarajevo polako gubi korak za vodecim Zeljeznicarem u borbi za sampionsku titulu i trenutno je razlika 10 bodova, jer je danas Zeljeznicar lako savladao kod kuce posljednjeplasiranu Gradinu sa 4-0. Oni sigurno se nisu oprostili od titule, ali Sarajevo u zadnje vrijeme igra dosta lose, pali su u formi, a u banja Luci nisu cesto odnosili bodove. Na zadnja 8 gostovanja Borac je slavio 5 puta,  2puta je bilo nerijeseno, a samo je jednom Sarajevo pobijedilo. Kao sto rekoh Sarajevo je malo palo u formi, na zadnje 4 utakmice imaju samo 1 pobjedu,  2remija i 1 poraz, sto je jako lose, ukoliko zele da stignu vodeci Zeljeznicar. U proslom kolu su teskom mukom savladali Travnik sa 1-0 kod kuce i ta utakmica je pokazala dosta slabosti kod ekipe Sarajeva.

 

Bodovi trebaju i jednim i drugim, ali posto je Borac vise nego odlican domacin (savladali su kod kuce Zeljeznicar, Olimpic, Celik...) mislim da ce doci do pobjede i savladati goste iz Sarajeva i tako se vratiti na trece mjesto, koje vodi u Evropu. Dakle, moj tip je pobjeda Borca.

Share this post


Link to post
Share on other sites

17:00, Travnik - Velez, tip 1 @ 1.85, Bwin, 8/10

 

Ovo je sasvim sigurno jedna od najbitnijih, ako ne i najbitnija utakmica za Travnik, ukoliko zele da izbore opstanak u drustvu najbolji i naredne sezone da se bore u Premijer ligi. Travnik se nalazi na 15.mjestu tj.u opasnoj zoni i to mjesto vodi u nizi rang. Imaju 23 osvojena boda, bas koliko ima Gosk, koji se nalazi na 14.mjestu, pa bi sa nova 3 boda Travnik izasao iz opasne zone. Travnik je u jesenjem dijelu sezone pruzao mnogo bolje partije nego na proljece, pa je stim losim igrama i dosao u ovako tesku situaciju. sdruge strane Velez se nalazi na 12.mjestu sa 28 osvojenih bodova i oni su relativno sigurni, kada je opstanak u pitanju, jer 5 bodova je poprilicno dobra zaliha. Velez u gostima ima omjer 3-2-7 uz gol razliku 12:18.

Travnik kod kuce ima omjer od 4 pobjede, 4 remija i 4 poraza uz gol razliku 12:11. U proljetnom dijelu na svom terenu su odigrali 4 utakmice i zabiljezili 1 pobjedu i cak 3 poraza. Dosta bodova su prosuli na domacem terenu, a nekada su samo rijetke ekipe uzimale bodove sa Pirote. No, mislim da Travnik nema vise prava na kiks, jer u slucaju poraza, oni sigurno mogu pakovati kofere za nizi rang takmicenja. Bodovi su im vise nego neophodni i oni ce sasvim sigurno sve uciniti da dodju do pobjede i nova 3 boda koja ih ostavlja u utrci za opstanak i daje velike sanse da se i naredne sezone takmice u drustvu najboljih.

Edited by Dinno

Share this post


Link to post
Share on other sites

17:00, Malaga - Getafe, tip 1 @ 1.65, Expekt, 8/10

 

33.kolo Spanske Primere u kojem se sastaju Malaga i Getafe. Malaga nakon nesretnog ispadanja u ligi prvaka od Borusije Dortmund, sada se bori da ostvari plasman kroz ligu, kako bi i naredne sezone igrali u najelitnijem takmicenju. Za to imaju velike sanse, jer za Real Sociedadom, koji se trenutno nalazi na toj poziciji, zaostaju 5 bodova, ali Sociedad danas igra jako tezak mec protiv Valencije, koja se nalazi izmedju Malage i Sociedada i ima 53 osvojena boda. Vodi se velika broba izmedju ove tri ekipe oko tog 4.mjesta koje vodi u ligu prvaka. Malaga danas nema prava na kiks, jer ukoliko izgube 2 ili 3 boda, sanse ce im biti minimalne. Do kraja sampionata je ostalo jos 6 kola, ukljucujuci i danasnji mec.

Malaga kod kuce igra 8-4-4 uz gol razliku 28:16. Malaga u zadnje vrijeme i nije pruzala bas najbolje partije, ali opravdanje za to lezi u tome sto su igrali teske meceve lige prvaka, pa ekipa nije imal dovoljno vremena za odmor. Sada se maksimalno mogu posvetiti prvenstvu i sve snage usmjeriti ka tome.

Sdruge strane Getafe se nalazi na 9.mjestu sa 44 osvojena boda. Daleko su od zone ispadanja i nalaze se u mirnoj luci. Zaostaju 6 bodova za Malagom, ali je pitanje koliko ova ekipa ima ambicije za visi plasman i izlazak u Evropu, jer realno oni nemaju kvalitet za tako velika takmicenja. U gostima igraju 4-4-8 uz gol razliku 17:29. Na zadnje 4 utakmice u ligi nemaju pobjedu, dok u gostima na zadnjih 10 utakmica imaju samo 1 pobjedu, 3 remija i cak 6 poraza. Dosta lose igraju u zadnje vrijeme i izgleda kao da su zadovoljni plasmanom i ostvarenim u ovoj sezoni.

Malagi je ovo jako bitan mec, ukoliko zele da izbore ligu prvaka i naredne sezone. Imaju mnogo bolji tim od gostiju + domaci teren i mislim da ce bez vecih problema savladati Getafe i upisati nova 3 boda.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: SuperSport

 

Vrijeme odigravanja: 19:00
Naziv para: Hajduk Split-HNK Rijeka
Tip para: X2
Tečaj: 1.700

 

:uredu:   1-2

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Unibet 

 

Vrijeme odigravanja: 17:00
Naziv para: Arsenal - Manchester United/Total Goals Scored
Tip para: over 3,5
Tečaj: 2.650

 

:nije:   1-1

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

15:00 Palermo - Inter X2 @ 1,70 Bet 365 3/10

 

Na stadionu Renzo Barbera v Palermu bo zelo vroče in tudi velik nogometni praznik kajti to bo tekma visokih napetosti tako za domače kot za goste iz Milana. V Palermu bo tudi najbolj zanimiva tekma tudi za naše Slovence saj bodo igrali kar 4 Slovenci....Odločil sem se,da bodo Interovci ostali neporaženi....Palermo na čelu z našim najboljšim igralcem zadnjidh dni Josipom Iličičem je trenutno na 18.mestu in je eden od treh klubov(še Siena in Genoa),ki bo lahko naslednjo sezono(v primeru pozitivne licence) igral v prvi italijanski ligi. Palermo je v 33 krogih iztržil le 29 točk z 5-14-14...vendar pa se njihova forma dviga res v pravem času saj so v zadnjih 4 tekmah premagali Romo z 2-0, v gosteh pri Fiorentini 4-2. Kasneje pa so le remizirali po hudi šolski napaki domačega vratarja Sorrentina z 1-1(gledal sem po TV prenos tekme) in na zadnji sicilijanskem derbiju v Cataniji s pravtako 1-1. Od zadnjih 7 zadetkov je Josip Iličić dosegel kar 5 zadetkov in je "glavni" krivec,da so še v borbi za obstanek. Med vsemi tremi klubi,ki se borijo za obstanek ima prav Palermo najtežji razpored saj poleg Interja igra še proti Juventusu,Fiorentini,Udineseju (vsi so uvrščeni od 1.- 5.mesta) in zadnja je še domača proti Parmi...Inter iz Milana je eden od treh klubov(poleg še Roma in Lazio),ki so razočarali tako mene kot številne nogometne navdušence. Trenutno so na 6.mestu in lahko se zgodi,da po dolgem času ne bodo sodelovali v Evropi...Doslej so zmagali na 16 tekmah, imajo še 5 remijev in kar (malce preveč) 12 porazov...Dosegli so 51 zadetkov in prejeli kar 45....Inter za Udinesejem zaostaja za točko,ki vodi v Evropo(včeraj zmagal v Cagliariju z 1-0) in za zadnji tekmi proti Parmi le zabil gol 9 minut pred koncem,ki ga je dosegel veteran Tomasso Rocchi. Inter v zadnjih 5 tekmah igral več kot katastrofalno - najprej zmaga v gosteh pri Sampdoriji z 2-0,sledili so trije porazi in sicer proti Atalanti doma z 3-4(vodili z 3-1 do 71.minute), poraz v Cagliariju z 0-2 in poraz doma proti Romi z 2-3(pokalna tekma)....zadnja tekma pa domača proti Parmi z 1-0.Moja napoved : Palermo za obstanek, Inter za Evropo in oba kluba imata izredno težka razporeda zato sem se odločil,da bom tipoval X2 v korist milanskega Interja.Omenim še to,da bo sodil mednarodni sodnik Danile Orsato,ki je v zadnjih 6 tekmah tako v Evropi kot v Italiji pokazal kar 5 rdečih in 37(!!!!) rumenih kartonov....Na zadnji tekmi v Palermu proti Genoi(0-0) pokazal 1 rdeči karton(Aronica - Palermo) in 9 rumenih kartonov ....TIP X2

Edited by roberth

Share this post


Link to post
Share on other sites

Austrija

16:00 FC Admira Wacker Mödling - Austria Beč, tip: 2 @ 1.75 Bwin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Egipat

15:30 El Daklyeh - Zamalek, tip: 2 @ 1.40

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ceska 2

17:00 Bohemians 1905 - FK MAS Táborsko, tip: 1 @ 1.36

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gvatemala

23:15 Halcones FC - Petapa , tip: 1 @ 1.45

Share this post


Link to post
Share on other sites
Naziv kladionice: Unibet
Broj para iz kladionice: nema 
 
Vrijeme odigravanja: 15:00
Naziv para: Palermo - Inter
Tip para: 1
Tečaj: 2.100
 
Ev. dobitak: 7.100
Ev. gubitak: 2.100

Share this post


Link to post
Share on other sites

El Salvador

Juventud Independiente - UES @ 1@ 1.50

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...