Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

05.05.2013.

Recommended Posts

13:45 FC Sion - Basel, tip: više od 2.5 gola @ 1.85, bet365, 8/10

Na stadionu Tourbillon u Sionu se sastaju domaći Sion i Basel u okviru 30 kola švicarske nogometne lige. Moj odabir je da će biti tri i više golova na meču. Nakon 29 odigranih mečeva Basel je trenutno prvi sa 57 bodova dok je drugi Grasshoppers iz Zuricha sa također 57 bodova ali utakmicom više. Treći je St. Gallen koji ima 53 boda a četvrti je Sion koji ima 42 boda.

Zanimljivo je da su se ove dvije ekipe nedavno srele i u polufinalu kupa Švicarske na istom terenu i slavio je Basel sa 1-0. Međutim sada BAsel dolazi dosta umorniji nakon ispadanja u polufinalu Europa Lige od Chelsea u Londonu gdje su poraženi sa 1-3 i vjeruje da će Solidni Sion znati iskoristiti svoju šansu i da će barem postići jedan gol. Sa druge strane imamo ekipu Basela koja ima imperativ pobjede jer Grasshoppers ih je sustigao sa bodovima dok i St. Gallen opasno prijeti i svaki bod je jako bitan za novu titulu prvaka Švicarske. 

Sion igra dobro kod kuće i imaju omjer od 6 pobjeda, 6 remija i 2 poraza uz gol razliku od 16-14 iz 14 mečeva što je više od gola po meču dok je Basel zadnjih desetak godina najbolja ekipa Švicarske koaj ove godine ima u gostima omjer od 5 pobjeda, 6 remija i 3 poraza uz gol razliku od 22-17. Basel ima najbolji napad lige sa ukupnih 53 data gola, dok im je najbolji strijelac ekipe Streller sa 14 golova. Basel ima prosjek od 2.76 golova po meču dok je Sion skromniji sa prosjekom od 2,39 gola po meču. 

U međusobnim duelima, od zadnjih 5, tri su završila sa 3 i više golova u mreži i vjerujem da je Basel danas malo psihički i fiziški istrošen i da njihova odbrana može primiti barem jedan gol dok napad mora opravdati ulogu najboljeg i zabiti barem 2 gola koliko će im biti dovoljno za pobjedu. Do kraja prvenstva ostala su još 7 kola, a borba za titulom još nije završena i dosta opdgovora ćemo dobiti nakon današnjeg duela u Sionu i duela 26. maja kada Basel ide u goste Grasshopperu.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: SuperSport

 

Vrijeme odigravanja: 19:00
Naziv para: HNK Rijeka-Dinamo Zagreb
Tip para: 1X
Tečaj: 1.550

 

:uredu:   0-0

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Unibet 

 

Vrijeme odigravanja: 12:30
Naziv para: ADO Den Haag - Feyenoord/Total Goals Scored
Tip para: over 3,5
Tečaj: 2.250

 

:nije:   2-0

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

15:00 Selanger - Dalkurd /2,5/ TIP OVER @ 1,62 Bwin 7/10V Sundsvallu na Švedskem na stadionu Arena Norrporten bosta za prvenstvene točke v Division1 Norra(3.rang) igrali ekipi Selanger (novi ligaš) in eden od favopritov za vstop v drugo ligo(Superretan) Dalkurd iz Borlange. Odločil sem se,da bodo padli vsaj trije zadetki...Selanger je trenutno na 10.mestu z 3 točkami  s skupnim rezultatom 3:6. Začetek je bil odličen,premagali so v gosteh ekipo Vasalunda iz Solne s 3:0, naslednji dve tekmi pa poraza z 0:3 proti vodilnemu Siriusu(favorit št. 1 za zmago v tej ligi) in v gosteh še v Orebru proti Forwardu. Selanger je lansko sezono bil zmagovalec lige Norrland in s s tem se uvrstil v tretjo ligo,kjer v zadnjih 20 letih ni bil še nikoli....Dalkurd,eden od treh kandidatov(še Vasteras in Forward) za drugo mesto v tej ligi,ki vodijo v kvalifikacije za popolnitev 2.lige je začel kar solidno....Najprej je "samo" remiziral proti IFK Lulei z 1:1, za remijem pa sledita dve zmagi in sicer v gosteh pri Sandvikenu(12.) z 1:0 in še domača zmaga z 2:1 proti Eslkistuni Cityu(8.)...Na tej tekmi so gostje do 70.minute vodili z 1:0, kasneje sta Omeje in Azizi poskrbela za zmago domačih....Moja napoved : Na izredno lepem stadionu v Sundsvallu kjer igra tudi nekdanji prvoligaš GIF Sundsvall stavim,da bodo padli vsaj 3 zadetki...razlog za to pa je,da domačini so preskromni v obrambi medtem ko gostje igrajo bolj ali manj nezanesljivo tudi v obrambi...vsekakor pa bi stavil,da oba kluba data gol....žal ponudbe ni....TIP OVER 2,5

 

0:4 :uredu:

Edited by roberth

Share this post


Link to post
Share on other sites

17:00, Zaragoza - Rayo Vallecano, tip 1 @ 2.25, Pinnacle, 8/10

 

Jos je 5 kola ostalo do kraja, ukljucujuci i ovo kolo, pa je za Zaragozu svaki mec biti ili ne biti. Nakon dramaticne pobjede u proslom kolu od 3-2 na svom terenu protiv Mallorce, sasvim sigurno da je atmosfera u klubu mnogo bolja i da se sa mnogo vecim samopuzdanjem docekuje danasnji rival ekipa Rayo Vallecana, jer je Zaragoza stekla velike sanse za opstanak.

Zaragoza se nalazi na predzadnjem mjestu sa 30 osvojenih bodova i imaju samo 2 boda manje od Deportiva, koji se nalazi van zone ispadanja. Deportivo ima mec vise, jer su sinoc odigrali kod kuce 0-0 protiv Atletiko Madrida, pa bi Zaragoza u slucaju pobjede i nova 3 boda izasla iz zone ispadanja. Prava guzva vlada na zacelju tabele. Granada koja se nalazi na 15.mjestu ima 35 bodova, 16. je Osasuna sa 33 boda, 17. Deportivo sa 32 boda, 18. je Celta sa 31 bodom. Naravno od 18. do 20.mjesta ekipe ispadaju iz lige. Sve ove ekipe ispred Zaragoze su odigrale svoj mec, pa bi Zaragoza zaista mnogo protifirala, ukoliko danas trijumfuju, a igraju protiv totalno rasterecene ekipe Rayo Vallecana, koji se nalazi na 8.mjestu sa 46 osvojenih bodova. Rayo je doista neugodan protivnik, ali mislim da motivacija i domaci teren moraju biti prednost Zaragoze, jer po kvalitetu Rayo je u prednosti, a to na kraju krajeva i tabela pokazuje.

Rayo u gostima igra 5-2-9 uz gol razliku 18:31. Dosta su nezgodni u gostima i na zadnjih nekoliko utakmica u gostima su bili vrlo kobni za ekipe sa dna tabele, pa se iskreno nadam da je Zaragoza zrelija i kvalitetnija ekipa i da nece dozvoliti kiks, jer ponovo naglasavam da bi sa pobjedom Zaragoza ucinila jedan veliki iskorak, kada je u pitanju opstanak u drustvu najboljih.

Zaragoza kod kuce igra 4-4-8 uz gol razliku 18:22, ali su napravili veliku pobjedu u prslom kolu kada su pobijedili Mallorcu sa 3-2 i tako Mallorcu gurnuli na zadnje mjesto. No Mallorca danas igra kod kuce i ukoliko pobijede,a  imaju velike izglede za to, Zaragoza ce ponovo biti na zadnjem mjestu i zaista bi morali ucniti sve da danas pobijede.

Jos jedna prednost Zaragoze je sto Rayo dolazi nekompletan, imaju dosta problema oko sastava. Tako za Rayo danas nece igrati Lass Bangoura, koji se povrijedio u proslom kolu, kao ni napadac Delibasci zbog kartona, a u sastavu nece biti ni odbrambenog igraca Tito-a, pa je trener gostiju prisljen da mijenja dosta u odnosu na proslu utakmicu.

Sve u svemu Zaragoza je pod imperativom pobjede i samo im 3 boda igraju, kako bi ostali u utrci za opstanak, sve ostalo ih gura u Segundu. Mislim da ce imati snage da zabilje pobjedu i nova 3 boda.

 

Sastav Zaragoze:

Roberto – Sapunaru, Loovens, Alvaro, Abraham – Movilla, Apono – Victor Rodriguez, Rochina, Montanes – Helder Postiga

 

Sastav Rayo Vallecano:

Ruben – Arbilla, Amat, Jordi Figueras, Casado – Javi Fuego, Trashorras – Jose Carlos, Piti, Dominguez – Tamudo

 

FT 3-0 :icon_razz:

Edited by Dinno

Share this post


Link to post
Share on other sites

18:30 Tulevik - Tartu SK10 TIP 1 @ 1,57 Bet 365 10/10Za drugi par sem se odločil prav iz estonske druge lige kjer bosta danes odigrana dva para in med njimi je tudi iz Viljandija. Tulevik Viljandi je trenutno najboljši klub iz tega mesta saj v 1.ligi ne igra več ekipa Viljandija,ki so bili na koncu sezone na sedmem mestu - v letošnji sezoni pa ne igra več....Tulevik Viljandi je lani igral v 3.ligi in kot novinec v ligi je tudi v vodstvu prvenstvene tabele 2.estonske lige. Tulevik v 8 krogih ima 6 zmag in 2 remija z 20 točkami, 2 več od Lokomotiv in s tem edina kandidata za uvrstitev v 1.ligo. Enako točk kot Lokomotiv ima tudi druga ekipa Levadie,ki pa ne bodo smeli igrati v višji ligi...Med 6 zmagami in ena najbolj pomembno zmago proti Lokomotiv iz Kohtla-Jarve,kjer si je pred 49(!!!) gledalci zmagali v gosteh z 3:0. Tulevik ima soliden napad kjer so dosegli 16 zadetkov, imajo pa odlično obrambo na čelu 37 letnega Vessenberga z vsega dvema zadetkoma....Tartu SK10 je trenutno na 5.mestu od 10 klubov z 4-1-3 in 9:11, imajo 13 točk kjer so v zgornji polovici tabele (sta dve skupini in sicer dobri in slabi)...V zadnjih 5 tekmah imajo 3 zmage in 2 poraza in med porazi je tudi prav v zadnji tekmi proti Tuleviku doma z 0:1. Premagali so sledeče ekipe: Rakvere(4.) z 2:1, Puuma(9.) z 3:1 in v gosteh še Kivioli Irbis(10.) z 1:2. Proti Lokomotiv so v gosteh izgubili visoko z 0:3.Moja napoved : Med tema kluboma je velika razlika še posebej v "obrambnem" smislu saj so gostje prejeli na vsaki tekmi vsaj en gol medtem ko Tulevik z trdno obrambo,ki v zadnjih 4 tekmah ni prejel niti zadetka pa tipujem čisto 1 z 100 % vložkom....

Share this post


Link to post
Share on other sites

17:00, Manchester United - Chelsea, tip oba tima daju gol i vise od 2,5 gola @ 1.95, SuperSport, 8/10Jos su ostala 3 kola do kraja Engleske Premier lige, a Manchester United je vec u proslom kolu obezbijedio naslov prvaka i oni ce sasvim sigurno u ovaj mec uci potpuno rastereceno, bez pritiska i imperativa dobrog rezultata. Sduge strane Chelsea mora osvojiti bodove, po mogucnosti sva 3, jer vode veliku borbu za mjesto koje vodi u ligu prvaka. Arsenal je juce slavio i sada su oni na trecem mjestu sa 67 bodova i imaju 2 boda vise od Chelsea, dok je Tottenham peti i ima isti broj bodova kao Chelsea, samo nesto losiju gol razliku, pa ce ova 3 tima voditi veliku borbu za mjesta koja vode u ligu prvaka. Naravno 3.mjesto vodi diretno, dok 4.mjesto vodi u kvalifikacije za ligu prvaka.United je ove sezone bio zaista impresivan i igrali su kontinuirano dobro, pa su sasvim zasluzeno sampioni. Kod kuce imaju samo 2 poraza uz 15 pobjeda i gol razlikom od 43 data i 17 primljenih golova. Veliko je pitanje u kakvom ce sastavu danas igrati UNited, no poznavajuci Fergusona sasvim sigurno ce to biti dobar sastav, jer je fer plej uvijek bio na strani Uniteda i sigurno nece izvesti slabiji sastav, kako bi sve bilo regularno i da nemaju zamjerki ostali klubovi.Chelsea igra finale Evropa lige i to ce im biti prilika da spase sezone i da osvoje barem jedan trofej. U Premier ligi imaju priliku da se domognu lige prvaka, sto bi ako osvoje Evropa ligu i udju u ligu prvaka ipak bio dobar uspjeh i sezona bi bila koliko toliko spasena. Oni ce igrati na pobjedu to je sasvim sigurno i zaista na Old Trafordu ocekujem jedan otvoren i napadacki mec sa obje strane. United igra rastereceno, ali i takav je uvijek opasan po protivnicki gol, dok Chelsea mora igrati otvoreno, kako bi dosao do pobjede. Jedina logicna opcija se namece da cemo na ovom mecu vidjeti dosta golova, a oba tima ce najmanje po jednom tresti protivnicku mrezu. Dakle moj tip je da ce biti 3 i vise golova i da ce obje ekipe postici po gol.Sastav Uniteda:de Gea – Rafael, Ferdinand, Evans, Evra – Jones, Carrick - Valencia, Rooney, Kagawa – van PersieSastav Chelsea:Cech – Azpilicueta, Ivanović, Terry, Cole – Mikel, Luiz – Oscar, Mata, Hazard – Demba Ba

 

FT 0-1 :nije:

 

Jadovi i jedni i drugi, nemaju pojma... :icon_biggrin:

Edited by Dinno

Share this post


Link to post
Share on other sites

17:30 Hamburg SV - Wolfsburg, tip: više od 2.5 gola @ 1.62, bet365, 8/10

U 32. kolu njemačke Bundeslige na Imtech stadionu u Hamburgu sastaju se domaći Hamburg SV i Wolfsburg. Moj tip je da će biti tri i više golova. Nakon 32. odigrana meča, Hamburg je trenutno 8 na tabeli sa 44 bodova dok je Wolfsburg na 11. mjestu sa 40 bodova. 

Hamburg i dalje ima nade da može doći do Europa Lige jer im šesti Freiburg bježi smao jedan bod i u slučaju današnje pobjede mogli bi se popeti na 6. mjesto, što bi donekle zadovoljilo apetite navijača Hamburga koji su još pod utiskom od debakla nad Bayernom od 2-9. Sa druge strane Wolfsburg je sa 40 bodova u zlatnoj sredini i imaju 10 bodova više od zone ispadanja. Ali Wolfsburg je u odličnoj seriji jer imaju niz od 7 ligaških mečeva bez poraza. Vjerujem da obje ekipe mogu postići barem jedan gol danas i da će ukupno biti tri i više golova na meču.

Hamburg ima gol razliku od 37-50 iz 31 utakmice ili u prosjeku je to 2,81 golova po meču dok Wolfsburg ima gol razliku od 41-46 iz 31 meča ili u prosjeku je to također 2,81 gol po meču. Kod kuće Hamburg ima omjer 8-1-6 i gol razliku od 17-16, dok Wolfsburg u gostima ima omjer 7-3-5 i gol razliku od 23-19. U zadnjih 6 mečeva Hamburga u svim natjecanjima, njih 5 ih je bilo 3+ dok kod Wolfsburga u zadnjih 6 mečeva, njih je također 5 bilo sa 3+ golova. 

U međusobnim duelima u zadnjih 6 mečeva, u njih je 3 ih je bilo 3+. dok u zadnjih 9 međusobnih duela u njih 8 je bilo da su obje ekipe dale barem po jedan gol.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...