Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

07.05.2013.

Recommended Posts

16:30 Teteks - Vardar, tip: manje od 2.5 gola @ 1.67, Mozzartbet, 8/10

Na stadionu Gorče Petrov u Tetovu danas se sastaju nekadašnja dva jugoslovenska prvoligaša, ekipe Teteksa i Vardara iz Skoplja. Sada na suprotnim krjevima tabele i sa različitim motivima ulaze u ovaj susret, pa tako imamo Vardar kojem je ovo meč lopta za titulom prvaka dok je Teteks već skoro sigurni drugoligaš. Ali također ove ekipe ulaze u duel sa različitim atmosferama u ekipi. Vardar je trenutno drugi na tabeli sa 52 boda dok vodeći Horizont iz Turnova ima 56 bodova i meč više od Vardara. Do kraja lige su ostala još 5 kola.

Teteks, kao nekada slavna ekipa došao je na rub ispadanja jer nakon 27 odigranih mečeva imaju samo 21 bod, dok im baraž za opstanak i ekipe Pelistera i Drite bježe 9 bodova. Ova sezone je propala za njih i idu u niži rang, ali malo svijetlo u tami im daje činjenica da su došli do finala Kupa Makedonije gdje će igrati sa Shkendijom, koaj je baš u polufinalu bila bolja od Vardara dok je Teteks pobjedio Sileks sa 1-0 i 2-0 i tako došao do finala. Ovo je ujedno i najveći fudbalski albanski derbi u Makedoniji i ovo će biti burno finale Kupa. 

Teteks u svojim vitrinama ima samo jednu titulu Kupa 2010 godine dok su uz Vardar jedini makedonski klub koji je osvajao Drugu ligu Jugoslavije i imaju 4 titule republičke lige Makedonije. Može se reći da su malo oživjeli nakon kupovine kluba od strane UFA Media Sport i direktora Brace Vujičića. Sa druge strane imamo ekipu Vardara koja ja najpoznatija makedonska ekipa, koja ove sezone gleda u leđima prilično anonimnom klubu Horizontu iz Turnova (mjesto sa manje od 1.000 stanovnika blizu Strumice). Horizont ima 56 bodova iz 28 mečeva, dok Vardar ima 52 boda iz 27 mečeva. Odluka o prvaku će biti u zadnjem kolu kada Vardar dočekuje Horizont.

Moj tip je manje od 3 gola iz razloga što je domaćin jako loš i dao je najmanje golova u cijeloj ligi (17 golova iz 27 mečeva), dok Vardar očajno treba pobjedu da ostane u igri za Horizontom i da smanji prednost na samo bod. Vardar ima najbolju odbranu lige koja je primila samo 19 golova. U duelu najgoreg napada i najbolje odrbrane logično je igrati manje od tri gola.

Uz to, Teteks je u zadnjih 5 mečeva igrao sve 0-2 gola, dok kod kuće u zadnjih 12 mečeva samo 3 su bila sa tri i više golova. U međusobnim duelima koji su zadnji igrani imammo sljedeće rezultate: 0-0, 1-0, 0-0, 4-0 i 0-0. Ovdje očekujem minimalnu pobjedu Vardara sa 1-0 ili remi 0-0 ili 1-1 jer je Teteks uprkos lošim igrama i dalje jaka domaćinska ekipa i samo su 3 boda osvojili u gostima a kod kuće čak 18 bodova.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: SuperSport

 

Vrijeme odigravanja: 11:30
Naziv para: ChurchillBroth.-MohunBag
Tip para: 1
Tečaj: 1.500

 

:nije:   1-1

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Unibet

 

Vrijeme odigravanja: 20:55
Naziv para: Troyes - Bordeaux/Total Goals Scored
Tip para: over 2,5
Tečaj: 2.200

 

 

:aponis: 

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vrijeme odigravanja: 20:45
Naziv para: Wigan  -  Swansea
Tip para: half time 1
Tečaj: 2.250

unibet

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vrijeme odigravanja: 20:45
Naziv para: Wigan - Swansea
Tip para: 1
Tečaj: 1.850

bet365

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...