Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

26.05.2013.

Recommended Posts

17:00 Olimpik Sarajevo - Čelik Zenica, tip: 2 @ 3.25, Mozzart, 8/10

U posljednjem 30. kolu Premier Lige BIH se sastaju Olimpik i Čelik na stadionu Otoka u Sarajevu. Moj tip je pobjeda gostiju uz odličnu kvotu u MozzartBetu. Ovo je jedna od najznačajnijih utakmica zadnjeg kola jer pobjednik ovog duela ima Europa Ligu sljedeće sezone, s tim da je Olimpiku u nekim kalkulacijama dovoljan i jedan bod iz ovog meča. Situacija na tabeli je sljedeća: Olimpik ima 49 bodova, dok Borac iz Banja Luke i Čelik imaju po 48. Borac ide na neugodno gostovanje u Gabelu i tu će vjerovatno izgubiti jer domaćinu GOŠK-u gori pod nogama tako da će duel Olimpik - Čelik nam dati odgoror ko ide u Europa ligu. Iz BIH u Europu sljedeće godine idu sarajevski klubovi Željezničar (Liga prvaka) i Sarajevo (Europa Liga) i Široki Brijeg (Europa Liga).

Razlog zbog kojeg igram na ekipu iz Zenice je što imaju bolju formu, možda i malo bolji igrački kadar, te što će imati veću podršku sa tribiina. Olimpik je najmlađi sarajevski Premier ligaš koji i nema svojih navijača već njihove mečeva prati najviše 400 posjetilaca, dok zenički klub ima tradiciju igranja u bivšoj ligi Jugoslavije, osvajao je titule prvaka BIH, igrao euro utakmice i ima jednu od boljih navijačkih grupa koja će i danas biti na Otoci. U posljednjih nekoliko mečeva su jako popravili formu i baš se vidi da žele do treće g mjesta na tabeli dok Olimpik i Borac su tokilo puta kiksali u zanjih nekoliko mečeva i upitno da je da li uopšte mogu do licence za euro takmičenja. Sa druge strane Čelik igra na stadionu Bilino Polje koje je jedan od boljih stadiona u regionu i imaju odličnog trenera Vladu Jagodića koji se dokazao već u Borcu i U21 selekciji BIH gdje je odlično odigrao prethodne kvalifikacije. Sa sobom u Čelik je doveo i odličnog Sašu Kajkuta (ex. Borac), talentovanog U21 napadača Jasmina Mešanovića i iza Čelika sotji cijela Zenica i lokalana zajednica, dok Olimpik je baš prije pola godine pisao po medijima da nemaju nikakvu podršku lokalne zajednice i publike pa je bilo planova da se iz Sarajeva presele u Tuzlu ili Goražde, veće gradove koji nemaju tim u Premier Ligi BIH. 

U klubu iz Zenice vlada velika euforija i svi najavljuju pobjedu:

http://sportsport.ba...na-otoci/105614
http://sportsport.ba...u-sezone/105733
http://sportsport.ba...u-evropu/105647
http://sportsport.ba...na-otoci/105708

Čelik ima kvalitetan tim, podršku navijača i odličnu formu u zadnjim mečevima (u zadnjih 8 mečeva imaju 5 pobjeda i 3 remija uz gol razliku od 18-8), te su u zadnjim mečevima i izjavama pokazali da jako žele da se vrate u euro takmičenja i vjerujem da mogu do pobjede jer im samo pobjeda odgovara kako bi došli do Europa Lige sljedeće sezone.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:00, Real Sociedad - Real Madrid, tip vise od 3,5 gola @ 2.23, Pinnacle, 8/10

 

Predposljednje 37.kolo se igra u Spanskoj Primeri, a osim prvaka i ucesnika lige prvaka, jos dosta toga nije rijeseno. Posebna je paznja na borbi za opstanak, gdje se bori nekoliko ekipa i zaista ce biti zanimljivo koje ce ekipe napustiti drustvo najboljih. No, isto tako se vodi velika borba i za 4.mjesto koje vodi u kvalifikacije za ligu prvaka, gdje veliku borbu vode Real Sociedad i Valencia. Sociedad se nalazi na 4.mjestu sa istim brojem bodova kao i Valencia, koja je peta i ova dva kola ce rijesiti to pitanje. Valencia igra kod kuce protiv Granade i vjerovatno ce upisati pobjedu, dok Sociedad igra tezak mec protiv real Madrida. Olaksavajuca okolnost za Sociedad jeste da su madridjani skoro pa na odmoru. Mourinho je vec dobio otkaz, ekipa je bez ikakve motivacije i to je velika sansa za Sociedad da pobijedi, koji igra fenomenalno u zadnje vrijeme.

Sociedad kod kuce igra 10-6-2 uz gol razliku 38:19. Zadnji poraz na svom terenu su dozivjeli jos u novembru prosle godine, kada su izgubili od Espanyola. Inace na zadnjih 5 utakmica kod kuce, Sociedad igra jako efikasno i gledaoci zaista uzivaju u dosta pogodaka. Na 3 meca od tih 5 su postigli po 4 gola, ali su i na svakoj od tih 5 meceva primili po najmanje jedan gol, a nekim i po dva i tri gola. Inace prosjek datih i primljenih golova u ligi imaju 3,11 golova po mecu.

Real Madrid je slobodno mogu reci vec na odmoru. Trener Mourinho je dobio otkaz, ekipa je bez ikakve motivacije i ovo je jedna od najgorih sezona za Real Madrid, jer nisu nista osvojili. No, kada je Real u pitanju, njih ne treba nikad otpisati. Veliki je to klub i sigurno nece dozvoliti neku blamazu. Ne treba ni napominjati koliko je Real efiksana ove sezone i da na njihovim utakmicama uglavnom pada najmanje 3 gola, a jako cesto bude i vise golova. Iskreno ne znam u kakvom ce sastavu Real nastupiti, ali u kakvom god da budu, oni ce odigrati krajnje profesionalno, a znamo kakav tim ima Real, da oni mogu i sa drugom timom mnogima pomrsiti racune.

 

Sociedadu su bodovi vise nego neophodni i oni ce igrati otvoreno i napadacki da dodju do pobjede. Sdruge strane Realu ova utakmica nista ne znaci i igrat ce rastereceno, ali ocekujem da i oni postignu najmanje jedan do dva gola, pa se stoga nista ne namece nego da igram na golove. Mislim da ce biti ovo mec sa dosta golova i to na obje strane, pa je moj tip da na mecu padaju najmanje 4 i vise golova.

Edited by Dinno

Share this post


Link to post
Share on other sites

16:00 HB Torshavn - AB Argir, tip: više od 3.5 gola @ 1.87, bwin, 8/10

U 11. kolu lige Farskih Ostrva se sastaju domaći HB i AB na stadionu Gundadalur u Torshavnu. Moj tip je da će biti barem 4 gola na meču jer je riječ i duelu prve i zadnje ekipe na tabeli a liga Farskih Ostrva je poznata po jako puno golova. 

Nakon 10. odigranih mečeva HB je krenuo odlično ka novoj tituli prvaka jer imaju 7 pobjeda: 3-1 AB, 2-0 EB / Streymur, 2-0 IF, 3-0 Víkingur, 4-3 KI Klaskvik, 4-0 NSÍ Runavik i 3-0 TB Tvoroyri, dok su remizirali u 3 meča sa B 36 1-1 i 3-3 i sa 07 Vestur su igrali 0-0. Znači iz 10 mečeva imaju gol razliku od 25-8 ili je to prosjek od 3,30 golova po meču. Kod kuće HB Torshavn ima omjer 3-2-0 i gol razliku od 9-1. 

Dok sa druge strane imamo ekipu AB Argira koja debituje u prvoj ligi Farskih Ostva i jako loše su započeli ovu sezonu jer su nakon 10 odigranih mečeva skupili samo 2 boda protiv B36 sa 1-1 i 07 Vestura sa 1-1 a u ostalim mečevima su gubili od IF 0-1, EB / Streymur sa 0-6, NSI Runavika 2-3, TB Tvoroyri 0-2, KI Klaskvik 1-3, Vikingura 0-1, HB Torshavna 1-3, i od IF 1-2.

Ovdje je HB Torshavn apsolutni favorit i očekujem meč sa jako puno golova, gosti us totalni amateri koji fudbal igraju iz hobija a inače su svi igrači zaposleni većinom u lokalnoj vodovodnoj kompaniji Blue Water. Sa druge strane HB je ipak ozbiljnija ekipa, poluprofesionalna koaj je često igrala pretkola euro takmičenja i tako su zadnji put 2011 godine igrali sa švedskim Malmom u pretkolu Lige prvaka i pružili solidan otpor 0-2 i 1-1. 

U prvom međusobnom duelu ove sezone koji se igrao na stadionu AB Argira - Inni í Vika, bilo je 3-1 za HB, tačnije 4 gola i to već u 32 minuti a strijelci su bili za HB: Samuelsen (2), Olsen (12) i Haraldsen (16), dok je počasni gol za domaće postigao Keita u 32 minuti. Inače HB Torshavn je najstariji i najtrofejniji klub sa Farskih Ostrva jer su prvaci bili 19 puta i imaju 22 kupa, osnovani su daleke 1904 godine i puno ime im je Havnar Bóltfelag ili u prevodu lučki nogometni klub.

Share this post


Link to post
Share on other sites

18:00, AS Roma - Lazio, tip vise od 2,5 gola @ 1.94, Pinnacle, 8/10

 

Finale kupa Italije igraju gradski i ljuti rivali iz Rima Roma i Lazio. Ovo ce biti jedina sansa za obje ekipe da osvoje neki trofej u ovoj sezoni, a i prilika da se nadju u evropskim takmicenjima, jer su obje ekipe zavrsile na pozicijama koje ne vode u Evropu, pa je ulog dupli u ovom mecu. Jos kada se uzme u obzir da ce jedna od ove dvije ekipe to sve steci preko ljutog rivala, onda se zaista nista drugo ne ocekuje osim velike borbe i prave vatre na terenu. Obje ekipe igraju napadacki, postizu dosta golova, a to je takodjer dosta izrazeno i u njihovim medjusobnim duelima. na zadnjih 6 utakmica ova dva tima, na cak 4 je bio over 2,5 gola, dok su 2 meca zavrsila sa underom, ali i na ta dva meca je bilo golova tj. pala su po dva gola.

Roma je sezonu zavrila sa jednim mjestom ispred Lazija i sa jednim bodom vise od njih. Inace Roma je ovu sezonu igrala dosta dobro, ali su imali i oscilacija, pa su sasvim sigurno mogli mnogo bolje zavrsiti ovu sezonu. Sto se sastava tice, Roma ce igrati u najjacem sastavu, jedino im fali golman Stekelenburg i odbrambeni igrac Balzaretti.

 

Sastav Rome:

Lobont – Torosidis, Marquinhos, Castan, Dodo –De Rossi, Bradley - Lamela, Pjanić, Totti - Osvaldo

 

Lazio, kao i Roma, jedinu sansu da spasi sezonu vidi u ovom kupu, pa ce i oni sve uciniti kako bi ga osvojili. Lazio je sezonu zavrsio na 7.mjestu i da su igrali nesto bolje u gostima, kao sto su igrali kod kuce, vjerovatno bi i plasman bio bolji. No, ovaj mec finale kupa se igra u Rimu tako da nijedna ekipa nece imati prednost. Lazio nema vecih problema oko sastava, osim povrijedjenih obrambeni igrac Radu i vezni igraci Ederson i Brochi.

 

Sastav Lazija:

Marchetti – Konko, Dias, Biava, Lulić – Candreva, Gonzalez, Ledesma, Mauri – Floccari, Klose

 

Nema sumnje da nas ocekuje veliki mec, duel dva ljuta rivala, koji su uglavnom prikazivali dobru i borbenu igrru sa dosta golova. nadam se da ce tako biti i na ovom mecu i da cemo vidjeti dosta golova na obje strane. Moj tip je da na utakmici pada 3 i vise golova.

Share this post


Link to post
Share on other sites
17:00, Jagodina  - Donji Srem, tip 1 @ 1.68, Meridian, 8/10 
17:00, Jagodina (0-1) - Donji Srem, tip H1 @ 2.94, Meridian, 4/10 
 
Mec iz lige Srbije u kome se u zadnjem kolu sastaju domaca Jagodina i gost iz Pecinaca Donji Srem 
Iako mec nema nikakav takmicarsli znacaj odlucio sam se da igram ovo jer ima nekoliko razloga za igru.
Jagodina je ove godine napravila istorijski uspeh, osvojila je kup i ovo je zadnji mec u sezoni bice sigurno dosta publike, osvojeno je cetvrto mesto , imaju 47 a OFK 44 
ucinak 29 14 5 10 33 : 26 (+7) 47
14 9 1 4 18 : 9 28
a jedan od razloga je sto u proslom kolu iako su igrali u gostima sa BSK kome je ocajnicki trebao bar bod za opstanak oni su odigrali maximalno posteno i pobedili ih usred Beograda a osim toga prvi strelac ekipe popularni Popaj Stojanovic je i prvi strelac lige sa 17 golova a Radosavljevic iz Slobode koji je usred Marakane dao Zvezdi dva gola ima 16 i na zalasku karijere zeli da osvoji titulu najboljeg strelca a oni igraju protiv otpisanoh Smedereva i ocekuje se da ce on postici neki gol tako da i Stojanovic u zadnjem mecu mora dase pokaze i postigne neki gol , dakle od pocetka svi u napad i lopta Stojanovicu da je ugura u gol.
Sto se tice Donjeg Srema njima je bio presudan prosli na koji su bacili sve karte sa Hajdukom iz Kule i dobili su premiju u vidu pobede i opstanka, posle ostvake trenera to im je bilo veliko olaksanje i vec u najavi za ovaj mec oni isticu dasu zavrsili posao i da idu samo postemo da se bore ali tesko ce naci motiv da nesto urade.
Dakle ocekujem napadacku igru Jagodine i dosta golova a iz toga ubedljivu pobedu 
prvi tip je ovde  1 ali vredi probati H1 na ovako extremno dobru kvotu u Meridianu ili golove 3+ 

Share this post


Link to post
Share on other sites

17:00, Jagodina  - Donji Srem, tip 1 @ 1.68, Meridian, 8/10 
17:00, Jagodina (0-1) - Donji Srem, tip H1 @ 2.94, Meridian, 4/10 



Mec iz lige Srbije u kome se u zadnjem kolu sastaju domaca Jagodina i gost iz Pecinaca Donji Srem 
Iako mec nema nikakav takmicarsli znacaj odlucio sam se da igram ovo jer ima nekoliko razloga za igru.
Jagodina je ove godine napravila istorijski uspeh, osvojila je kup i ovo je zadnji mec u sezoni bice sigurno dosta publike, osvojeno je cetvrto mesto , imaju 47 a OFK 44 
ucinak  29  14  5  10  33 : 26  (+7)  47
14  9  1  4  18 : 9  28
a jedan od razloga je sto u proslom kolu iako su igrali u gostima sa BSK kome je ocajnicki trebao bar bod za opstanak oni su odigrali maximalno posteno i pobedili ih usred Beograda a osim toga prvi strelac ekipe popularni Popaj Stojanovic je i prvi strelac lige sa 17 golova a Radosavljevic iz Slobode koji je usred Marakane dao Zvezdi dva gola ima 16 i na zalasku karijere zeli da osvoji titulu najboljeg strelca a oni igraju protiv otpisanoh Smedereva i ocekuje se da ce on postici neki gol tako da i Stojanovic u zadnjem mecu mora dase pokaze i postigne neki gol , dakle od pocetka svi u napad i lopta Stojanovicu da je ugura u gol.
Sto se tice Donjeg Srema njima je bio presudan prosli na koji su bacili sve karte sa Hajdukom iz Kule i dobili su premiju u vidu pobede i opstanka, posle ostvake trenera to im je bilo veliko olaksanje i vec u najavi za ovaj mec oni isticu dasu zavrsili posao i da idu samo postemo da se bore ali tesko ce naci motiv da nesto urade.
Dakle ocekujem napadacku igru Jagodine i dosta golova a iz toga ubedljivu pobedu 
prvi tip je ovde  1 ali vredi probati H1 na ovako extremno dobru kvotu u Meridianu ili golove 3+

Share this post


Link to post
Share on other sites
Naziv kladionice: bet-at-home
Vrijeme odigravanja: 19:55
Naziv para: RCD Espanyol Barcelona - FC Barcelona
Tip para: 2
Tečaj: 1.550
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: SuperSport

 

Vrijeme odigravanja: 18:00
Naziv para: Dinamo Zagreb-Hajduk Split
Tip para: 1
Tečaj: 1.700

 

:uredu:   3-1

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Unibet 

 

Vrijeme odigravanja: 18:00
Naziv para: Istra 1961 - Lokomotiva Zagreb
Tip para: 1
Tečaj: 2.350

 

:nije:   1-1

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

15:00 Mouscron-Peruwelz - WS Woluwe  @ 1 @ 1.45 Sportingbet

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cile

21:30 Union Espanola - Colo Colo @ 1 @ 1.52 Sportingbet

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ekvador

19:00 Dep. Cuenca- Manta  @ 1 @ 1.75 Sportingbet

Share this post


Link to post
Share on other sites

Norveska 2.d grupa 2

14:00 Gjovik FF - Alta.  @ 2 @ 1.73 WillHill

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: GermaniaSportBroj para iz kladionice: 4093 Vrijeme odigravanja: 17:30Naziv para: Hrvatski Dragovoljac - NK LučkoTip para: 1Tečaj: 2.300 Ev. dobitak: 7.300Ev. gubitak: 2.300

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...