Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

07.06.2013.

Recommended Posts

18:30 Latvia - Bosnia and Herzegovina, Additional Asian Handicap, tip: Bosnia and Herzegovina -1.5 @ 2.675, bet365, 8/10

Danas se igraju kvalifikacioni mečevi za odlazak na SP 2014 u nogometu a moj odabir je meč u Rigi između domaće Latvije i gostiju iz Bosne i Hercegovine. Tip je da će Bosna i Hercegovine da dobije sa najmanje dva gola razlike. Riječ je o duelu iz 6. kola grupe G gdje je nakon pet mečeva vodeća Bosna i Hercegovina sa 13 bodova dok je Latvija skupila samo 4 boda iz pet mečeva i trenutno su predzadnji na tabeli.

Bosna i Hercegovina se nalazi u konstantnom rastu forme, imaju odlične pojedince poput napadača Džeke (Manchester City), koji je ujedno i prvi strijelac kvalifikacija iz Europe sa 7 golova iz 5 mečeva, zaim vezni igrači poput Miralema Pjanića iz Rome i Senada Lulića iz Lazia, dok im je na golu jedan od boljih golmana engleske Premier Lige, Asmir Begović (Stoke). Osim forme, prednost im je i odlična atmosfera u ekipi, velika borbenost izražena u svakom meču gdje selektor Safet Sušić (službeno najbolji igrač Paris SG svih vremena) uvijek igra sasvim otvoreno sa igrom za gol više pa je tako u ovoj grupi BIH savladala Lihtenštajn u gostima sa visokih 8-1, dok su Latviju u Zenici počastili sa 4-1, Litvaniju sa 3-0, Grčku sa 3-0, a jedino su bodove podjelili u Atini sa Grčkom 0-0. Sada Bosanci imaju tri boda više od Grčke i vjerujem u pobjedu BIH nad Latvijom, jer će nastojati da zadrže tri boda prednost. Glavni konkurent BIH za prvo mjesto, Grčka, gostuje kod Litvanije.

Latvija sa druge strane predstavlja donji dom euro nogometa, te u svojoj istoriji imaju samo jedan nastup na EP, a ove kvalifikacije su obilježili sa skromnom pobjedom nad Lihtenštajnom 2-0, dok su u gostima sa njima remizirali 1-1. Poraženi su tri puta i to od Grčke na svom terenu sa 1-2, u Slovačkoj 1-2 i u pomenutom meču sa BIH 1-4. Iz latvijskih medija dolaze informacije da će im za ovaj meč nedostajati nekoliko igrača, među kojima je i poznatiji igrač CSKA iz Moskve, Cauna.

Bosna i Hercegovina je u zadnjih godinu dana odigrala 8 mečeva i upisala 7 pobjeda i 1 remi, te je čak 6 puta svoje protivnike savladala sa dva ili više golova razlike. Gol razlika BIH u tih zadnjih 8 mečeva je nevjerovatnih 24 - 3 (prosjek od 3 data gola po meču). Vjerujem da BIH ima bolji tim i da će slaviti u ovom veoma važnom meču a poznavajući ofanzivnu igru BIH teško je da će igrati na malo golova ili da će BIH povesti sa 0-1 i pri tome se zatvoriti i čuvati rezultat.    

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:45, Belgija - Srbija, tip 1 @ 1.60, Expekt, 8/10

 

U grup A se nastavlja mrtva trka za prvo mjesto izmedju reprezentacija Belgije i Hrvatske. Belgija svoj mec igra na svom terenu protiv selekcije Srbije, dok Hrvatska igra kod kuce protiv Skotske. Obje selekcije igraju kod kuce i sigurno da razmisljaju samo o pobjedi, jer ih samo 3 boda drzi u utrci za prvo mjesto koje vodi direktno na SP 2014.

Belgija do sada u 6 odigranih meceva ima 16 bodova, 5 pobjeda i samo 1 remi koji su ostvarili protiv Hrvatske na svom terenu kada su odigrali 1-1. Gol razlika im je do sada 11:1, znaci primili su samo 1 gol i to u tom mecu protiv Hrvatske, kada je bilo 1-1. Svih 5 pobjeda su ostvarili bez primljenog gola, a ubjedljivu pobjedu su vec ostvarili protiv Srbije u Beogradu, kada su slavili sa velikih 3:0.

Srbija je bez ikakvih sansi da se plasiraju na SP 2014, imaju jos teoretske sanse, ali su one minimalne, jer je tesko ocekivati da belgija i Hrvatska nece osvojiti 3 boda u naredna 4 meca. Pitanje prvog mjesta u ovoj grupi ce se vjerovatno rjesavati u Zagrebu, kada budu igrali Hrvatska i Belgija.

Belgija je u ovom mecu veliki favorit. Njima sve osim pobjede je ravno gubitka prvog mjesta, jer ce Hrvatska vjerovatno slaviti protiv Skotske. Srbija nije ekipa koja moze poremetiti racune i planove Belgiji, koja ima zaista izvanrednu ekipu i vrhunske igrace.

 

Moje misljenje je da ce Belgija doci do pobjede bez vecih problema, jer imaju mnogo bolji tim, prepuni su samopuzdanja i motiva, jer se radi o borbi za direktan plasman na SP 2014, dok Srbija nema skoro nikakvog motiva i pitanje je koliko ce uopste biti motivisani za ovaj mec. Dakle, moj tip je pobjeda Belgije.

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:45, Belgija - Srbija, tip 1 @ 1.60,Supersport, 8/10

Mec koji se igra u okviru kvalifikacija za Svetsko Prvenstvo u Brazilu u kome Belgija docekuje Srbiju.
Belgija nikad jaca, u zadnjih 10 godina nisu imali po imenima jacu reprezentaciju, vecinom igraci koji igraju u jakim klubovima i cija cena na trzistu je ogromna oni su prvi na tabeli zahvaljujuci gol razlici sa 16 bodova koliko ima i Hrvatska i to su selekcije koje ce se boriti do kraja koja ce osvoijiti prvo mesto i direktan plasman a koja ce u baraz.
Belgijanci imaju ucinak 6 5 1 0 11 : 1 (+10) 16
Jedini remi imaju sa Hrvatskom 1-1, pre nedelju dana su igrali prijateljski mec u Americi i pobedili ih sa 4-2 
i pokazali da su u odlicnoj formi, zanimljiv podatak da su na treningu ovoh dana imali 20.000 navijaca i sigurno da ce stadion biti pun a poznato je da Srbija ne sme organizovano da vodi navijace u goste.
Jedini izostanak je povredjenog Vermalena.
U prvom mecu u Beogradu je bilo 3-0 iako je Srbija u prvom poluvremenu igrala dobro.
Sto se tice Srbije i selektora Mihajlovica mogao bih danima da pisem ali ukratko tabela sve govori 
6 2 1 3 8 : 7 (+1) 7
poraz od Makedonije direktno je njegova krivica , izostanak kapitena Ivanovica a stavljanje u tim Tomovica koji je napravio penal, izostavljanje Matica najtrazenijeg zadnjeg veznog u Evropi, neigranje Subotica koji je bio jedan od najboljih igraca Dortmunda sto je i pokazao u finalu Lige Sampiona, neigranje Ljajica zbog odbijanja da peva himnu ...poraz od Hrvata takodje sa pogresnim timom i taktikom i igranjem nekih igraca koji ni u svojim klubovima nisu standardni.
Sta reci totalno je unistio atmosferu, totalno je poremetio tim a na sve to povredjeni su Djuricic i Tosic a kartone ima Nastasic, tim je mlad iako ima i iskusnih igraca ali tim iskusnim igracima je Mihajlovic nabio komplekse glupostima tipa da Ivanovic i Kolarov ne treba da prelaze polovinu terena a ofanziva je njihova najjaca strana, u krajnjem slucaju nebi Ivanovic dao gol u finalu lige Evrope i doneo tiulu da je ostao na svojoj polovini.
Jedina pozitivna stvar za ovajmec je poziv Mitrovicu koji se dokazao ove sezone i koji ce debitovati medjutim u ovakvom timu gde su dva veznjaka Milivojevic i Fejsa tesko da ce uspeti nesto da uradi.
Mislim da je i igracima dozlogrdio Mihajlovic i da jedva cekaju da podnese ostavku i ne verujem da imaju previse motiva da se bore u ovakvom mecu kada je vecina igraca pred novim klubovima i ne verujem da ce neko rizikovati svoje noge kada je jasno da je Brazil samo pusta zelja. 
Dakle pobeda Belgije i poruka onima koji misle da nisam Patriota, Kladionica je mesto gde se zaradjuje ili gubi novac a patriotizam se drugacije pokazuje pa ni pevanje himne nije dokaz da ste patriota kao sto ni Mihina deca ne znaju Srpski a kamoli himnu a on trazi od drugih da pokazu svoj patriotizam.
Dakle pare se zaradjuju na siguran fix a ovo je fix dana uz pobedu Hrvatske nad Skotskom koji se moze igrati u dublu 
ocekivani sastavi
Stadion: Kralj Boduen. Početak: 20,45. Sudija: Stefan Lanoj (Francuska).
BELGIJA: Kurtoa, Aldervaajerld, Kompani, Van Bujten, Vertongen, Defur, Felaini, Bembele, Čadli, De Bruin, Benteke.
SRBIJA: Stojković, Ivanović, Biševac, Subotić, Kolarov, Milivojević, Fejsa, Basta, Tadić, Marković, Mitrović.

Edited by rockytomas

Share this post


Link to post
Share on other sites

18:30, Latvija - BIH, tip 2 @ 1.60, Expekt

 

Letonija , koja je na 5 poziciji 7 grupe kvalifikacija za SP 2014 (Evropa) sa samo 4 boda i to protiv najslabije ekipe u grupi ( Lihenstajna , pobeda i remi ) docekuje vodecu ekipu u grupi BiH ( 13 bodova ) koja ima tri boda vise od Grcke . Domacin spada u slbije reprezntacije tako da gosti ne bi trebal da imaju vccih problema u ovom mecu. Domacin ce biti bez svog veznog igraca , Caune . Nikada nisu belezili neke uspehe ( sem navedene pobede protiv Lihenstajan i u proslim kvalifikacijama protiv Malte).16. 10. 12 SVJ Latvija Lihtenštajn 2 : 0 07. 09. 12 SVJ Latvija Grčka 1 : 2 01. 06. 12 BAL Latvija Litva 5 : 0 29. 02. 12 INT Latvija Kazahstan 0 : 0 07. 10. 11 EUR Latvija Malta 2 : 0Gosti dolaze resni da uzmu jos tri boda i tako se ucvrste na vodecoj poziciji posto Grci gostuju kod Litvanije koja je ipak nesto kvalitetnija od Letonije. BiH ima 4 pobed i samo jedan remi ( U Grckoj , 0-0) . U napadu reprezentacije ce igrati Edin Džeko (Manchester City), Vedad Ibišević (Stuttgart) a to je garancija da ce biti zgoditaka na ovom mecu. BiH je na 5 meceva postigla cak 18 golova.. U prvom duelu ovih reprezntacija BiH je u Zenici savladala ovog rivala sa 4-1.06. 02. 13 INT Slovenija Bosna i Hercegovina 0 : 3 14. 11. 12 INT Alžir Bosna i Hercegovina 0 : 1 12. 10. 12 SVJ Grčka Bosna i Hercegovina 0 : 0 07. 09. 12 SVJ Lihtenštajn Bosna i Hercegovina 1 : 8 15. 08. 12 INT Wales Bosna i Hercegovina 0 : 2Mislim da na ovom mecu nece biti iznenadjenja vec jos jedna sigurna i ubedliva pobede gostiju koji ce bar odrzati razliku od 3 boda u odnosu na Grke.

 

:icon_eek:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vrijeme odigravanja: 20:45
Naziv para: Belgija  -  Srbija
Tip para: over 2.5
Tečaj: 2.000

bet365

Share this post


Link to post
Share on other sites

18:30, Latvija-BiH, tip 2 @ 1.55

20:45, Belgija-Srbija, tip over 2.5 @2.00

20:15, moldavija-poljska, tip 2 @1.44

20:15, hrvatska-skotska, tip1 @1.30

 

@5.80  bet365

ulog 30

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:45 Belgium - Serbia Over 2 and 2.5 1.83 Pinnacle

 

Danas će verovatno cela kladioničarska Evropa staviti pare na pobedu Belgije, a do početka meča kvota na tu opkladu će morati pasti bar na 1.30. Već i ovakva kakva je traži velika ulaganja, a ne bih se zakleo kao mnogi drugi da će ta pobeda tako lako i dići. Da se razumemo, ne podržavam Sinišu Mihajlovića na mestu selektora reprezentacije Srbije, bio sam veliki protivnik njegovog dolaska na to mesto, neki njegovi potezi mi se čak i gade (forsiranje pevanja himne u kojoj se glorifikuje srpska nacija a u reprezentaciji nisu svi Srbi) i iz tog ugla bih mogao navijati da Srbija doživi debakl kako bi on otišao. Ipak, ne navijam za takav ishod, jer u ekipi ima i mladih igrača kojima je potreban podstrek dobrim rezultatom za neku dalju budućnost. Upravo zbog njihove motivacije verujem da Srbija neće biti samo pasivni posmatrač na ovoj utakmici, a imajući u vidu motivaciju i realnu potrebu i mogućnosti reprezentacije Belgije, verujem da će na ovoj utakmici biti golova. O napadačkim potencijalima Belgije suviše je i pričati, tabela i dosadašnji rezultati sve govore, a na ovoj utakmici se očekuje ofanziva od prvog momenta. Da bi bilo golova, ne možete očekivati da ih postiže samo jedna reprezentacija, a Srbija ovaj put može do gola. Belgija cilja pobedu po svaku cenu, ona ima dobru odbranu, ali 3-0 u Beogradu, verovanje u snagu svoje odbrane i nemoć Srbije mogu ostaviti malo praznine u defanzivnim zadacima. U napadu srbije se nalaze mladi igrači Lazar Marković i Aleksandar Mitrović, trenutno najskuplji u srpskoj ligi, željni dokazivanja, jer sa klubom nisu mogli ništa postići u evropskim takmičenjima, a to je itekako bitno za cenu na tržištu. S njima je i Tadić, mlad a već dovoljno iskusan i dobar napadač. Bez obzira na potcenjivanje Fejse i mladog Milivojevića, oni znaju dati oči lopti i verujem da će za napadačku liniju Srbije biti dovoljno upotrebljivih da se makar jedna smesti u mrežu Belgije. Za hrabrije (biću među njima) Over 2.5 za 2.10 koliko daje Pinnacle je dobra opklada, ali radi opreza onih koji su skeptični u mogućnosti Srbije, opklada u kojoj samo dva postignuta gola na utakmici odnose samo pola uloga. Ipak, ne zaboravite da je Belgija pumpala svakog, a u Beogradu je postigla 3 gola. Stojković je dobar golman, Ivanović, Kolarov i Subotić su velika imena u Evropi, ali odbrana počinje od napada i značajna je u sredini, a Srbija je u tim linijama defanzivno slaba. Teško da će se odbraniti da ne primi dva gola, a onda ostaje da čekamo da i sama učini nešto, ili eventualno pukne do kraja, u što baš i ne verujem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: SuperSport

 

Vrijeme odigravanja: 18:00
Naziv para: Azerbajdžan-Luksemburg
Tip para: 1
Tečaj: 1.600

 

:nije:   1-1

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Unibet

 

Vrijeme odigravanja: 18:00
Naziv para: Finland - Belarus/Total Goals Scored
Tip para: over 2,5
Tečaj: 2.300

 

:nije:   1-0

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:30 Crna Gora - Ukrajina, tip: X2 @ 1.61, bet365, 8/10

Večeras se u Podgorici igra veoma bitan duel za nogometaše Crne Gore i Ukrajine. Sa pobjedom Crnogorci bi bili na korak do plasmana na SP ili barem bi bili sigurni za baraž, dok je Ukrajini ovo posljednja nada da sa bodom ili tri boda se vrate u utrku za SP, dok bi sa porazom Ukrajina ostala bez realnih nada za SP 2014 u Brazilu. Stanje na tabeli je sljedeće: prva je Crna Gora sa 14 bodova iz 6 mečeva, slijede Englezi sa 12 bodova iz 6 mečeva, Poljska i Ukrajina imaju 8 bodova iz 5 mečeva, dok su bez realnih šansi Moldavci sa 4 boda i San Marino bez bodova.

Tačno je da je Crna Gora prva na tabeli ali isto tako već su odigrali dva meča protiv amatera iz San Marina (6-0 i 3-0) i tu su skupili 6 bodova, remizirali su na svom terenu sa Poljskom 2-2 i Engleskom 1-1, te su upisali veoma važnu pobjedu u Ukrajini sa 1-0 koja će im mnogo značiti u ovoj uzbudbiljoj grupi. Imali su Crnogorci još i pobjedu na gostovanju kod Moldavije sa 1-0. Sa druge strane sada ćemo analizirati Ukrajinu koja posjeduje kvalitetan tim i poznato je da Ukrajinska liga svake godine postaje sve jača i utjecajnija u Europi. Ukrajina je kvalifikacije otvorila sa remijem u Engleskoj 1-1, remizirali su u Moldaviji 0-0, te slavili u Poljskoj 3-1 te se može reći da bolje igraju u gostima jer su bez poraza u tri gostujuća meča. Ukrajina je kod kuće izgubila pomenuti meč od Crne Gore sa 0-1, te su pobjedili Moldaviju sa 2-1. Iako su kiksali sa Crnom Gorom kod kuće i Moldavijom u gostima mislim da za njih prava borba tek počinje jer imaju 8 bodova i meč manje od Engleza i Crne Gore a Ukrajina ima laganih 6 bodova protiv San Marina i zato vjerujem da će Ukrajina jako dobro odigrati večeras u Podgorici jer bi sa 3 ili 1 bodom došli do poravnanja na tabeli sa Englezima i Crnogorcima.

Crna Gora je u euforiji danas jer imaju odličnu situaciju u grupi ali me strah da ne "pregore" od želje za pobjedom, te bi Crna Gora i sa bodom mogla da bude zadovoljna. Crna Gora do kraja kvalifikacija ima dosta eži raspored od Ukrajine jer idu u Englesku i Poljsku, te dočekuju Moldaviju. Ukrajina do kraja igra dva puta sa San Marinom, te dočekuju Poljsku i Englesku.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...