Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

16.06.2013.

Recommended Posts

19:00, Serbia - Bosnia and Herzegovina, tip: Serbia -3.5, @ 1.43, bet365, 8/10

Večeras se u dvorani Čair u Nišu sastaju rukometne selekcije Srbije i Bosne i Hercegovine u posljednjem 6. kolu kvalifikacija za Europsko Prvenstvo u rukometu 2014 godine. Moj tip je da će selekcija Srbije da slavi sa 4 i više golova razlike, jer je u ovom trenutku dosta kvalitetnija u odnosu na trenutni sastav BIH koji je dosta podmlađen i u odnosu na zadnji meč prije nekoliko dana sa Austrijom, u ovaj meč sa Srbijom će BIH biti još dodatno oslabljena. Nakon 5 odigranih mečeva Srbija je vodeća u grupi sa 7 bodova, dok je BIH posljednja sa samo jednim bodom iz 5 utakmica.

Srbija je aktuelni viceprvak Europe jer su na zadnjem EP u Srbiji igrali finale sa Danskom i izgubili te su tako u ove kvalifikacije ušli kao favoriti što su i opravdali te us tako upisali 3 pobjede: u Sarajevu su pobjedili BIH sa 24-21, u Nišu Rusiju sa 30-29 i u gostima sa 29-28, te su sa Austrijom remizirali u Srbiji 30-30 dok su poraženi u Austriji sa 28-31.BIH je sa druge strane nakon lošeg početka kvalifikacija, odlučila podmladiti selekciju. Kvalifikacije je BIH otvorila sa visokim porazom u Austriji 25-34, zatim je došao poraz u Sarajevu od Srbije 21-24, u dvomeču sa Rusijom su također poraženi 23-32 24-26 i jedini bod su osvojili 13.06.2013 na domaćem terenu u Visokom sa Austrijom 28-28. Međutim i u meču sa Austrijom u dresu BIH od stalnih reprezentativaca ostao je samo pivot Toromanović i još nekolicina dok su većina igrača bili debitanti, igrači iz BIH ili mlađi od 21 godinu. U Niš BIH putuje bez trojice: golmana Grahovca, Igora Karačića i Koste Savića, a priliku će dobiti mladi Peđa Dejanović, Dejan Malinović i Josip Perić.

Vjerujem da će kvalitetniji i uigraniji tim Srbije pred prepunim tribinama dvorane Čair da slavi sa 4 i više golova razlike u odnosu na BIH.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...