Jump to content
emir1983

26.06.2013.

Recommended Posts

17:00 Metta / LU - Skonto Riga, tip: Over 4.5 @ 2.37, bet365, 8/10

Danas se igraju mečevi 12. kola latvijske lige a na stadionu Hanzas vidusskolas laukums u Rigi sastaju se Metta / LU i Skonto iz Rige u malom gradskom derbiju. Riječ je o duelu najslabije i najbolje ekipe u ligi jer je Skonto glavni i skoro jedini konkurent za titulom prvaka Latvije, što bi im bila čak 16 titula prvaka od samostalnosti Latvije.

Metta / LU je najslabija i najmlađa ekipa lige, klub koji je osnovan 2006 godine, kao škola fudbala i dan danas tako djeluju (nisu FK). Ovo im je druga sezona u prvoj ligi Latvije (prošle godine bili su osmi) i iz 11 mečeva imaju samo 2 boda, 2 remija i 9 poraza. Remizirali su sa predzadnjim Ilukstesom 1-1 i napravili su veliko iznenađenje protiv Metalurgsa u Leipaji 0-0, a gubili su od Metalurgsa Leipajasa sa 0-4, Spartaksa 0-1, Skonto Riga 0-4, Jurmala 1-2, Jelgava 0-1, Daugava Riga 0-1, Daugava Daugavpils 1-2, Ventspilsa 0-4 i Spartaksa 0-4. Kao da su pretplaćeni da gube sa 0-4 protiv imalo jačih ekipa (Skotno, Metalurgs, Spartaksa i Ventspilsa). Postigli su najmanje golova u ligi - 4 a primili skoro najviše - 25 (samo je Ilukstes primio 32). Na zadnje 3 domaće utakmice su primili 6 golova i sve tri su izgubili sa 1-2. Imaju čak 16 igrača mlađih od 23 godine.

Skonto Riga je najkvalitetniji, najorganizovaniji, najbolji klub Latvije jer od samostalnosti imaju 15 titula prvaka dok svi ostali klubovi imaju samo 7 titula prvaka. Osvajali su kup psam puta i imaju najviše nastupa u Europi, gdje su pobjedili ekipe poput Hajduka 1-0, sa Moldeom 0-0, Trabzonsporom 1-1, Rapidom Bukureštom 1-1, Chelsea-em 0-0, dok su sa Barcelonom igrali 0-1 i 2-3. Ove sezone igraju odlično, te su upisali 7 pobjeda (Ilukstes 5-0, Metta / LU 4-0, Ventspils 3-0, Daugava Daugavapils 4-1, Spartaks 2-1, Jurmala 5-0 i Ilukstes 7-1) i 3 remija (Jurmala 0-0, Daugava Riga 0-0 i Jelgava 1-1). Postigli su najviše golova u ligi, čak 32 iz 10 mečava a ekipa su koja je primila samo 4 gola, najmanje u ligi kao i gradski rival Daugava. 

Skonto je u zadnja dva meča postigao čak 12 golova, imaju gol razliku od +27 i igraju protiv najslabije ekipe lige. Dva najbolja strijelca lige su iz Skonta: Šabala sa 9 golova i Karašausks sa 6 golova. U međusobnim duelima svi su pripali Skontu, njih 5, a Skonto je slavio sa 4-0, 5-0, 2-1, 5-0 i 2-1 tako da je međusobna gol razlika 18-2 iz pet mečeva.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: PSK
Broj para iz kladionice: 68209

Vrijeme odigravanja: 17:00
Naziv para: Novi Zeland - Urugvaj
Tip para: Zbroj golova 3+
Tečaj: 1.500

Ev. dobitak: 6.500
Ev. gubitak: 1.500

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: UnibetBroj para iz kladionice:Vrijeme odigravanja: 12:35Naziv para: R. Stepanek - J. JanowiczTip para: Janowicz(-1.5) 2Tečaj: 2.150Ev. dobitak: 7.150Ev. gubitak: 2.150

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Unibet
Broj para iz kladionice:

Vrijeme odigravanja: 20:00
Naziv para: Irak U20 - Egipat U20  half time
Tip para: X
Tečaj: 2.200

Ev. dobitak: 7.200
Ev. gubitak: 2.200

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: SuperSport

 

Vrijeme odigravanja: 20:00
Naziv para: Hrvat(20)-Uzbekistan(20)
Tip para: X2
Tečaj: 1.850

 

:uredu:   1-1

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Unibet

 

Vrijeme odigravanja: 17:00
Naziv para: Chile U20 - England U20/Total Goals Scored
Tip para: over 3,5
Tečaj: 2.500

 

:nije:   1-1

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Valerenga - Sogndal, tip over 2.5 @1.70 (unibet)

 

to sam ja igrao... znači da to odma mogu prekrižiti?  :77tooth:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: bet365
Broj para iz kladionice:

Vrijeme odigravanja: 21:00
Naziv para: Brazil - Uruguay
Tip para: Both Teams to Score - Yes
Tečaj: 1.830

 

Brazil i Urugvaj prvi rešavaju pitanje finaliste Kupa Konfederacija. To su dva ljuta protivnika, sa dugom tradicijom rivaliteta na granici netrpeljivosti, većoj od one koja postoji između Brazila i Argentine, a potiče još od Svetskog prvenstva 1950. godine. Na prepunoj Marakani (oko 210.000 gledalaca!!!), očekivala se pobeda domaćeg Brazila, ne samo zato što su bili domaćini, već i zbog izuzetne ekipe. Brazilu je zbog tadašnjeg sistema takmičenja bio dovoljan i remi za osvajanje titule prvaka sveta. Dogodilo se čudo, Urugvaj je pobedio 2-1 i to posle vođstva Brazila. Urugvaj je postigao drugi gol 11 minuta pre kraja, a uopšte u toj finalnoj grupi je sreća bila naklonjena Urugvaju. Prvu utakmicu protiv Švedske su dobili golom 5 minuta pre kraja utakmice (3-2), a u drugoj su gubili protiv Španije, 2-1, ali je utakmica ipak završena 2-2, pa su se našli na drugoj poziciji iza Brazila, sa bodom manje. A Brazil je bio toliko bolja ekipa, da je Španiju razbio 6-1, a Švedsku 7-1. Možete misliti kakva je atmosfera na ulicama Rio de Janeira bila pre ove utakmice. U današnjim uslovima kvota na pobedu Brazila bi bila 1.01, a sa hendikepom 1.5 kvota bi bila 1.10. Tolika je bila razlika u kvalitetu. Ali, sport je to, Brazil nije iskoristio ni taj bod viška i ostao bez titule. Kasnije je otkriveno da je tadašnji kapiten Urugvaja, Varela, dan uoči utakmice kupio veliku količinu brazilskih novina na kojima je bila slika brazilske selekcije sa natpisom "Ovo su novi svetski prvaci", bacio ih na pod u kupatilo i od saigrača tražio da pišaju po njima. Pred sam izlazak na teren, selektor Urugvaja je od igrača tražio da igraju defanzivno, ali kada je izašao iz svlačionice Varela je rekao igračima da trener nije u pravu, jer ako budu defanzivni da će proći kao Španija i Švedska i tražio da napadnu, što se i dogodilo, znamo sa kakvim ishodom. S obzirom na okolnosti ovog događaja, Urugvaj je postao predmet mržnje za svakog brazilskog zaljubljenika u fudbal. Brazil je od te 1950. do danas bio mnogo uspešniji od Urugvaja, ali je svaki njihov duel pod senkom te utakmice iz 1950, jer su Brazilci jednostavno takvi, preemotivni.

Na ovom Kupu Konfederacija imamo sličnu situaciju. Ne toliko ubedljiv Brazil, ali se svakako predstavio kao jak tim, sa Neymarom koji je izrastao u pravog vodju reprezentacije, upisavši se u listu strelaca na svakoj od do sada tri odigrane utakmice, a znamo i da je neke odlučio. Rasterećen zbog rešenog transfera u Barcelonu, sada i zbog dobre forme, sigurno će biti najveća opasnost po gol Urugvaja. Ipak, videli smo i da je osetljiv na brojne faulove koji se prave nad njim i da baš nije tolerantan, pa će verovatno biti i pod pritiskom protivničkih igrača, ali i pod malim psihološkim pritiskom jer se od njega očekuje da reši utakmicu. Međutim, ko je igrao fudbal zna da kad utakmica krene ponese te igra i publika, pa polako nestane i taj psihološka presija, tako da od Neymara treba očekivati još jednu uspešnu utakmicu. Ali, Brazil nije samo Neymar. Scolari je uspeo da složi ekipu u kojoj nema podela kao što je to ranije bio slučaj, ili se makar te podele ne vide. Večeras imaju priliku da uđu u finale velikog takmičenja, Urugvaj, na drugoj strani, možda sebe vidi kao onu selekciju iz 1950. godine, a možda imaju i razloga za to jer je sada mnogo manja razlika u kvalitetu između ove dve selekcije. Ne zaboravite da Urugvaj danas ima izuzetno moćan napad, uostalom i ova selekcija je postizala golove na svakoj utakmici, pa čak i protiv Španije, protiv koje su se doduše namučili. 

Ceo život navijam za Brazil, pa će to biti i večeras, ali ne smem da kažem da će Brazil pobediti. Senka 1950. je uvek prisutna, pa čak i pre četiri godine kada je Brazil slavio 4-0, u utakmici koja je od kladionica procenjena kao neizvesna. Najveći broj utakmica pre te je završen sa golovima u mrežama oba tima, a s obzirom na ekipe i okolnosti koje danas imamo, treba očekivati da tako bude i večeras. Srećno Brazilu, a i vama u odabiru svoje opklade.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Naziv kladionice: Premier
Broj para iz kladionice: 904 
 
Vrijeme odigravanja: 19:00
Naziv para: Orebro - Ljungskile
Tip para: 1
Tečaj: 1.400
 
Ev. dobitak: 6.400
Ev. gubitak: 1.400

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...