Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

05.07.2013.

Recommended Posts

16:00 Janowicz J. - Murray A., Total Games, tip: Over 35.5 @ 1.70, Unibet, 8/10

Danas se igraju dva polufinalna meča na muškom dijelu Wimbledona, a u prvom polufinalu se sastaju Đoković - Del Potro, dok u drugom polufinalu domaća uzdanica Murray će pokušati da opravda ulogu favorita i da dođe do novog finala Grand Slama. Moj tip je da će u duelu između Murraya i Janowicza biti više od 35 gema. 

Poljski teniser Janowicz je sigurno najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg Wimbledona i pored finala Parisa ovo mu je najveći rezultat karijere. Janowicz je inače 22 igrač svijeta i ljubiteljima tenisa u BIH je bio u centru pažnje jer na nedavno završenom ATP turniru u Halle-u izgubio od bh igrača Mirze Bašića. Ove godine na Grand Slam turnirima je dolazio do trećeg kola, pa je tako na Australian Openu poražen od Almagra 0-3, a na Roland Garossu je poražen od Wawrinke. Do sada su igrali dva međusobna duela Murray i Janowicz i po jednu pobjedu imaju oba tenisera. Murray je bio bolji 2009. godine na meču Davis Cupa sa 3-0 (6:3 6:4 6:3), dok je Janowicz bio bolji na ATP Mastersu u Parisu prošle godine sa 2-1 (5:7 7:6  6:2). 

Murray je po trenutnoj formi, domaćem terenu i rankingu favorit u ovom meču i realno je očekivati pobjedu 2 igrača ATP liste koji ima čak 27 osvojenih ATP titula u svojoj karijeri. Mnogi predviđaju da finale Wimbledona bude repriza finala ovogodišnjeg Australian Opena kada su se sastali Đoković i Murray. Murray ima prednost domaćeg terena i malo bučnije publike koja ga bodri ali sa druge strane to mu može postati i kamen oko vrata jer će odlični poljak Janowicz da igra rasterećeno i vjerujem da ovaj meč može otići preko 35 gema. 

Janowicz je ove godine na Wimbledonu savladao domaćeg tenisera Edmunda sa 3-0, Stepaneka 3-0 (nakon predaje Stepaneka poslije 1 seta), Almagra 3-0, Melzera sa 3-2 i u 1/4 finalu svog zemljaka Kubota sa laganih 3-0. Sa druge strane Murray je malo umorniji jer je u 1/4 finalu imao napet meč protiv Verdasca kojeg je dobio sa 3-2 u setovima. Prije toga Murray je uzbacio Beckera, Y.H. Lua, Robreda i Youzhny-a sa 3-0 u setovima. Po meni ovo bi Murray trebao da dobije sa 3-1 u setovima.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Naziv kladionice: Premier
Broj para iz kladionice: 1191 
 
Vrijeme odigravanja: 17:30
Naziv para: Murray - Janowicz(-9,5+)
Tip para: zs2
Tečaj: 1.500

Share this post


Link to post
Share on other sites
Naziv kladionice: Premier
Broj para iz kladionice: 1490 
 
Vrijeme odigravanja: 22:00
Naziv para: M.Russell-A.Gonzalez
Tip para: 1
Tečaj: 1.500
 
Ev. dobitak: 6.500
Ev. gubitak: 1.500

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...