Jump to content
Sign in to follow this  
Dinno

07.07.2013.

Recommended Posts

18:00, Follo - Ranhaim, tip vise od 2,5 gola @ 1.55, SuperSport

Share this post


Link to post
Share on other sites

18:00, Sarpsborg 08 - Odd, tip 1 @ 2.48, Pinnacle, 8/10

 

Iskreno odmah na startu da kazem da sam iznenadjen ovako visokom kvotom na pobjedu domacina. Sarpsborg se nalazi na 10.mjestu i samo su jedno mjestu ispred Odda, ali gosti igraju ocajno na strani. Imaju omjer 0-1-5 uz gol razliku 2:10. Samo jedan bod na 6 gostujucih utakmica, a uz to su dali samo 2 gola. Oni su na predzadnjem mjestu svih 16 ekipa kada je u pitanju igra na strani. Inace Sarpsborg je dosta dobar domacin. Kod kuce imaju omjer 3 pobjede, 2 remija i samo 1 poraz uz gol razliku 11:10. 

Kada je forma u pitanju ove dvije ekipe su podjednake sto se zadnjih 5 utakmica tice, stim da je Sarpsborg na zadnja 3 meca kod kuce upisao 2 pobjede i 1 remi, dok je Odd upisao taj jedan jedini remi i 2 poraza. Odd je taj jedini remi ostvario nazadnjem gostovanju kod Honefosa, kada je bilo 1-1 i tako su prekinuli katastrofalnu seriju od 5 uzastopnih poraza na strani.

Kada je u pitanju H2H ova dva tima odmah se vidi na prvu da je prednost domaceg terena ogromna i da to domce ekipe koriste. Na zadnjih 5 medjusobnih utakmica uvijek je pobijedio domacin. Dva puta je bio domacin Sarpsborg i slavili su 3-2 i 5-1, dok je 3 puta domacin bio Odd i sva tri puta su oni slavili 1-0. 3-2 i 4-2.

 

Sarpsborg je proslo kolo odigrao dosta dobro protiv Moldea u gostima, vodili su sa 1-0, ali su na kraju porazeni sa 3-1. No, njihova je najveca snaga na domacem terenu, a dolazi im skoro pa najgora ekipa na strani, plus kvota na pobjedu domacina je vise nego odlicna i zaista ovo treba iskoristiti. Ocekujem pobjedu Sarpsborga i moj tip je kec.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Naziv kladionice: Premier
Broj para iz kladionice: 2100 
 
Vrijeme odigravanja: 20:00
Naziv para: Maribor-Olimpia
Tip para: 1
Tečaj: 2.050
 
Ev. dobitak: 7.050
Ev. gubitak: 2.050

Share this post


Link to post
Share on other sites
Naziv kladionice: Premier
Broj para iz kladionice: 2532 
 
Vrijeme odigravanja: 18:00
Naziv para: Dynamo M.-Spartak M.
Tip para: pikx
Tečaj: 1.600
 
Ev. dobitak: 6.600
Ev. gubitak: 1.600

Share this post


Link to post
Share on other sites
Naziv kladionice: Premier
Broj para iz kladionice: 2522 
 
Vrijeme odigravanja: 17:00
Naziv para: Anzhi-PAOK
Tip para: 1
Tečaj: 1.650
 
Ev. dobitak: 6.650
Ev. gubitak: 1.650

Share this post


Link to post
Share on other sites

15:30, Tromso - Molde, tip oba tima daju gol i vise od 2,5 gola @ 2.05, SuperSport, 8/10

Nekada je ovo bio derbi kola, a sada gledajuci stanje na tabeli to bas i nije. No, Molde je i dalje aktuelni sampion Norveske, mada je sada odbrana te titule u domenu naucne fantastike, buduci da se Molde muci na zacelju tabele i po svemu sudeci oni ce se boriti za opstanak, ukoliko u drugom dijelu sezone ne ucine neki veliki iskorak u svojoj igri. 
Tromso je prije 4 dana igrao utakmicu kvalifikacija za Evropsku ligu i neocekivano izgbio na svom terenu od ekipe Celje sa 2-1, iako su vodili sa 1-0. Sigurno da ovo nisu planirali, pa je moguce da je ovaj poraz ostavio traga na ekipi, a svakako da su igraci i malo umorni. Ipak su oni favoriti u ovom mecu, jer kao sto sam rekao Molde nije ni sjena one sampionske ekipe iz prosle sezone, pa ste strane im je olaksan posao danas. Tromso se nalazi na 8.mjestu sa 19 osvojenih bodova. Imaju omjer 5-4-5 uz gol razliku 21:17. Kod kuce igraju izuzetno dobro, imaju 5 pobjeda i samo 1 poraz uz gol razliku 13:3. Kod kuce su u seriji od 4 uzastopne pobjede.

Molde se nalazi na ocajnom 14. mjestu sa isto toliko osvojenih bodova. No ono sto ohrabruje, kako navijace, tako i strucni stab ekipe Molde jeste da je ova ekipa usla u pozitivnu seriju i na zadnje 4 utakmice nemaju poraz. Bili su ubjedljivi kod kuce protiv Sarpsborga 3-1 i Honefosa 4-0, dok su gostima igrali nerijeseno protiv Valerange 3-3 i veliki bod odnijeli su u gostima protiv Rosenborga kada je bilo 0-0. Sigurno da ovaj niz nagovjestava izlazak iz krize i bijeg sa zacelja tabele, pa da se na kraju sezone domognu barem mjesta koje vode u evropska takmicenja. Molode u gostima ima omjer 0-5-2, stim da su na svih zadnjih 5 gostovanja igrali nerijeseno. U gostima imaju gol razliku 6:8
Inace kada je over golova u pitanju Molde ima tacno 3 gola u prosjeku po mecu, dok Tromso im anesto slabiji prosjek od 2,7 golova po mecu.
Inace kada je H2H u pitanju na utakmicama ova dva tima uvijek pada dosta golova. Pa je tako na zadnjih 8 utakmica ova dva tima na cak 6 bilo da su oba tima postigla barem po jedan gol, dok je na 5 utakmica bio over 2,5 gola.

Nesto slicno ocekujem i danas. tromso je favorit, igra na svom terenu, ali su sigurno i umorni od utakmice od prije 4 dana, dok sdruge strane Molde je usao u pozitivnu seriju i sigurno ce danas traziti bode i mogu sigurno doci do jednog ili dva gola, a to znaci da cemo vidjeti mec sa dosta golova na obje strane i moj tip je da ce oba tima postici barem po jedan gol i da ce biti vidjena najmanje 3 gola na mecu.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Naziv kladionice: bwin
Broj para iz kladionice:
 
Vrijeme odigravanja: 22:00
Naziv para: Vikingur R - Breidablik
Tip para: Over 2,5 goals
Tečaj: 1.550
 
Ev. dobitak: 6.550
Ev. gubitak: 1.550

Share this post


Link to post
Share on other sites

23:30 Nogomet, Gold Cup, Kanada - Martinik

Tip: Martinik daje gol

Kvota: 1.77

Kladionica: Marathon

Edited by dejan55

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:00 Slovenski superkup, Maribor - Olimpija

Tip: Oba daju gol

Kvota: 1.70

Kladionica: Supersport

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...