Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

16.07.2013.

Recommended Posts

17:30 Viktoria Plzen - Zeljeznicar, Timovi postižu pogodak, tip: Viktoria Plzen samo @ 1.67, William Hill, 8/10

Danas se igraju prvi mečevi drugog pretkola Lige prvaka u nogometu, a moj odabir meč u češkom gradu Plzenu između prvaka Češke - Viktorie i prvaka Bosne i Hercegovine - ekipe Željezničara koji se igra na stadionu Doosan Arena. Moj tip za današnji meč je da će samo ekipa dati gol ili golove na meču ili da Željezničar neće dati gol. Ekipa Viktorie je mnogo iskusnija u euro takmičenjima zadnjih godina i bilježi mnogo bolje rezultate tako da iza sebe ima nastup u grupnim fazama Lige prvaka i Europa lige, a zadnje godine je došla do 1/8 finala Europa Lige gdje je ispala od Fenerbahce-a, dok Željezničar je bez većih uspjeha na euro sceni gdje prođe tek po jedno pretkolo.

Željezničar je apsolutni vladar klupskog nogometa u BIH, najtrofejnija ekipa koja zadnjih godina je uzela skoro sve titule u BIH, ali u euro takmičemenjima su bez većeg uspjeha, pa su tako prošle sezona ispali od Maribora u drugom pretkolu Lige prvaka sa 1-4 i 1-2. U BIH su osvojili titulu sa 66 bodova i sa šest bodova od gradskog rivala Sarajeva, te su u prijateljskim utakmicama tokom ljeta savladali Brasov sa 1-0, sa Kaposvarom 1-1, te su izgubili od Slaven Belupa 1-4, slovenskog Aluminija 0-4 i ukrajinskog Metalista iz Kharkiva sa 1-5 i pobjedili su Jedinstvo iz Bihaća sa 1-0. Ekipa je malo mijenjala sastav i većinom su ostali isti igrači kao i prošle godine. Dovedeni su golmani Filip Lončarić i Adnan Hadžić, te Anel Alibašić iz niželigaša Bosne iz Kalesije i Asim Škaljić. Klub su napustili Velibor Vasilić (Hartberg) i Jadranko Bogičević (Ramat Ironi Izrael).

Viktoria Plzen je ekipa koja je osvojila 65 bodova u zadnjoj sezoni Češke lige i tako po prvi put postala prvak Češke Republike. Godine 2011 su došli do grupne faze Lige prvaka jer su izbacili ekipe armenskog Pyunika 4-0 5-1, Rosenborga sa 1-0 3-2 i Copenhagena sa 2-1 3-1U grupnoj fazi Lige prvaka su igrali sa BATE Borisovim 1-0 1-1, Milanom 0-2 2-2 i Barcelonom 0-2 0-4. Takmičenje su nastavili u Europa Ligi gdje ih je izbacio Schalke sa 1-1 1-3 nakon produžetaka. Prošle godine su počeli sa kvalifikacijama za Europa ligu gdje su pobjedili gruzijski Metalurg Rustavi sa 3-1 2-0, poljski Ruch Chorzow 2-0 5-0, te teškom mukom belgijski Lokeren 1-2 1-0. U grupnoj fazi Europa Lige su igrali sa portugalskom Academicom 3-1 1-1, Hapoelom iz Tel Aviva 2-1 4-0 i Atletico Madridom 0-1 1-0. U nokaut fazi su se sastali sa Napolijem 2-0 i 3-0, te ih je na kraju izbacio Fenerbahce sa 0-1 1-1 u 1/8 finala Europa lige.

Danas očekujem pobjedu Viktorie Plzen od 2-0 ili 3-0. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Naziv kladionice: Sportingbet
Broj para iz kladionice:  
 
Vrijeme odigravanja: 17:30
Naziv para: Viktoria Plzen v Zeljeznicar
Tip para: Viktoria Plzen(-2)
Tečaj: 2.200
 
zicer godine, ljudi uzmite pare kad vam se nudi

Share this post


Link to post
Share on other sites
Naziv kladionice: Unibet
Broj para iz kladionice: nema 
 
Vrijeme odigravanja: 19:30
Naziv para: Birkirkara - Maribor(starts 1-0)
Tip para: Maribor
Tečaj: 2.240

Share this post


Link to post
Share on other sites

18:00 Kval. za Ligu prvaka, Dinamo Tbilisi - EB/Streymur

Tip: 3+

Kvota: 1.40

Kladionica: Marathon

Share this post


Link to post
Share on other sites
Europe » Champions League
17:30h   Viktoria Plzen - Zeljeznicar,Tip: Viktoria Plzen - 2 @  1.70, Bet365, 8/10
 
Objašnjenje tipa Plzen mora pobediti sa bar 3 razlike. u slucaju pobede od 2 razlike tip je Void 
 
Meč koji se igra u kvalifikacijama za ligu Šampiona u kome se u Českoj sastaju šampion Češke Viktoria Plzen i šampion BIH Željezničar.
Iako je reprezentacija BIH odlična u kvalifikacijama to je zahvaljući igračima koji igraju u inostranstvu ali klubski fudbal je mnogo slabiji.
Većina koji prati BIH ligu zna da je dosta mečeva koji su unapred dogovoreni pa je i Željo unapred imao neke mečeve dobijene.
Željo je u staroj Jugi bio solidan klub koji je imao jedne sezone svoj najveći uspeh kada je dogurao do polufinala tadasnjeg kupa Uefa medjutim liga je bila mnogo jača a u timu su imali velike zvezde poput Bahtića, Baljića, Baždarevica... koje bi poželeo svaki klub.
Sada je sasvim druga situacija, liga je slaba, svaki igrač koji iole vredi ide u jače lige pa su tako i ove sezone otišli Vasilić u Hartberg a Bogićević u Izrael.
Menadžer tima s ”Grbavice” Amar Osim u Plzenu neće moći da računa na Muamera Svraku, Srđana Stanića i Benjamina Čolića koji su suspendovani zbog isključenja u prošlosezonskoj utakmici s Mariborom, te povrijeđene Nermina Zolotića i Josipa Kvesića.
U prijateljskim mečevima sa klubovima koji osim jakog Metalista 1-5 nisu previše jaki izgubili su ubedljivo, od Hrvatskog Slavena 1-4, Slovenačkog Aluminija 0-4 a pobedili su Rumunski Brašov sa 1-0 i igrali 1-1 sa Kapošvarom.
Što se tiče Čeha oni su mnogo jači klub sa jačim takmičenjem i oni će biti nosici do kraja kvalifikacija gde će biti jedan od favorita za plasman u L.Š.
gde su učestvovali 2011 u konkurenciji Milana, Barcelone i Bate Borisova i osvojili treće mesto i nastavili takmičenje u ligi Evrope gde ih je izbacio Schalke.
Prošle sezone su igrali u ligi Evrope gde su prošli grupnu fazu a u eliminacionom delu u šesnaestini finala  napravili veliko iznenadjenje izbacivši jaki Napoli sa dve sjajne pobede a tek ih je Fenerbahče izbacio jako teško, tako da se radi o klubu koji ima puno iskustva u ovim takmičenjima i veliki su favorit u dašnjem meču i verujem da neće nista prepustiti slučaju i da će već u prvom meču rešiti sve dileme oko prolaza i zabeležitiu ubedljivu pobedu.
Edited by rockytomas

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: SuperSport

 

Vrijeme odigravanja: 19:00
Naziv para: NECNijmeg(2,5)-Mallorca
Tip para: vise
Tečaj: 1.600

 

:nije:   0-2

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

21:15, Bolungarvik - Tindastoll, tip oba tima daju gol i vise od 2,5 gola @ 1.80, SuperSport, 8/10

 

11.kolo Islandske 2. lige u kojem se sastaju Bolungarvik i Tindastoll. Obje ekipe is srednjeg dijela tabele. Domacin se nalazi na 6.mjestu sa 15 osvojenih bodova, dok gosti se nalaze tri mjesta iza njih i imaju 11 osvojenih bodova. Domacin se nalazi u losoj seriji rezultata i imaju 4 uzastopna poraza, pa bi ova utakmica mogla biti prekretnica ka boljim rezultatima i proboj ka vrhu tabele. Imaju samo 4 boda manje od drugoplasirane ekipe,a to mjesto vodi u visi rang, tako da oni moraju pod hitno da izadju iz krize, dok bodovni zaostatak ne bude jos veci.

Domacin kod kuce igra dosta dobro, imaju 3 pobjede i 1 poraz bez remija uz gol razliku 8:7. Kada je over golova u pitanju, oni su prvi na tabeli i gledaoci na njihovim utakmicama do sada su vidjela 4,2 gola u prosjeku po mecu, sto je zaista visok prosjek datih i primljenih golova. Do sada su u ligi u ovih 10 kola postigli 19, a primili 23 gola.

Gosti na strani imaju omjer od 1 pobjedu, 3 remija i 2 poraza uz gol razliku 6:9, sto je skoro 3 gola po mecu na strani. Na zadnjih 5 utakmica Tindastoll je postizao uvijek po barem jedan gol. Na tih zadnjih 5 utakmica su 3 buda bila overa, dok su dva meca zavrsila 1-1.

Posto je Bolungarvik favorit i igraju na svom terenu, ocekujem njihovu pobjedu i izlazak iz krize, ali i gosti su vrlo opasni i mogu doci sigurno do jednog ili cak dva gola, a onda u tom slucaju nas ocekuje prava golijada. Ne bi me iznenadilo da ovdje vidimo 4-5 golova, jer je domacin vrlo efikasan, a i prima dosta golova.

Share this post


Link to post
Share on other sites

19:00 Sheriff Tiraspol - FK Sutjeska, Teams to Score, tip: Sheriff Tiraspol only @ 1.83, bet365, 8/10

Danas se u Tiraspolu na stadionu sastaju domaći Sheriff i Sutjeska iz Nikšića u okviru prvog meča drugog pretkola Lige prvaka Riječ je o višestrukom prvaku Moldavije, koji je zadnjih desetak godina konstantno u euro takmičenjima, dok je Sutjesci kao prvaku Crne Gore ovo debi u Ligi prvaka, a prije toga su imali samo jedan nastup u Europa Ligi kada ih je eliminisao Partizan iz Minska. 

Sheriff iz TIraspola je osvojio sve titule prvaka Moldavije od 2001 godine do danas (izuzev 2011 godine) i  dva puta su igrali grupnu fazu Europa Lige (2010 i 2011 godine) i od boljih rezultata bih izdvojio: Shakhtar Donetsk 0-0, Spartak Moskva 1-1 i 0-0, Slavia Prag 1-1, Dinamo Zagreb 1-1 1-1 i prolaz na penale 6-5, Sigma Olomouc 1-1 0-0, Olimpija 0-0, Dinamo Kiev 2-0 0-0, Željezničar 0-0, Alkmaar 1-1, Twente 2-0, Steaua 1-1 0-0. Imaju 46 mečeva u Ligi prvaka i nikada nisu ispali na prvoj prepreci. U Europa ligi imaju 18 mečeva i dva nastupa u grupnoj fazi. U toku ljeta su se još dodatno pojačali jer su doveli brazilca Cadu-a iz Crvene Zvezde i još jednog brazilca Ricardinha. Imaju čak 18 internacionalaca iz Btrazila, Rusije, Srbije, afričkih zermalja i Poljske i imaju bogatog vlasnika. Sa druge strane imamo ekipu Sutjeske koja je osvojila prvenstvo Crne Gore sa pet bodova više od Budućnosti i ne tako davno su bili u drugoj ligi Crne Gore. Nemaju iskustva u euro takmičenjima i vjerujem da će se braniti u Tiraspolu.

Sheriff bi trebao da slavi večeras ali i da pazi na svoj gol jer gol u gostima mnogo vrijedi i očekujem rezultat 2-0 za ekipu moldavskog prvaka.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: SuperSportBroj para iz kladionice: 9058Vrijeme odigravanja: 21:15Naziv para: Bolungar(2,5)-TindastollTip para: višeTečaj: 1.550Ev. dobitak: 6.550Ev. gubitak: 1.550

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Unibet 

 

Vrijeme odigravanja: 20:45
Naziv para: Colchester United - West Ham
Tip para: 1X
Tečaj: 2.350

 

:nije:   1-2

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...