Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

18.07.2013.

Recommended Posts

19:30 Kukesi - Sarajevo, Oba tima postižu golove, tip: Ne @ 1.91, WilliamHill, 8/10

Danas se širom Europe igraju prvi mečevi drugo pretkola Europa Lige, a na stadionu Kemal Stafa u Tirani sastaju se nogometaši albanske ekipe Kukesi i viceprvak BIH, ekipa Sarajeva. Moj tip je da obje ekipe neće dati gol na meču, jer očekujem dosta tvrdu utakmicu i remi bi bio najrealniji ishod.

Obje ekipe su svoje takmičenje započeli od prvog pretkola, Kukesi je u dvomeču bio boji od estonske Flore iz Tallina sa 0-0 1-1 (gol u gostima), dok je Sarajevo dosta teže od očekivanog savladalo amatere iz San Marina, ekipu Libertas sa 1-0 2-1.

Čak i boljim poznavaocima fudbala Kukesi je novo ime na euro sceni i ovo im je debi u euro takmičenjima jer su tek jednu sezonu odigrali u prvoj ligi, dok su prije tri godine bili treća liga Albanije i nagli uspon su doživjeli kada ih je preuzeo političar Fatos Hoxha. Novi predsjednik je posložio solidnu ekipu za albanske uslove i doveo iskusne igrače i dva internacionalaca, srbijanca Lazara Popovića - ex Željezničar i argentinca Lucasa Malacarne (ex FC Dallas). Zadnju sezonu su završili kao drugi sa 52 boda (6 manje od prvaka Skenderbeu-a), dok je Lazar Popović sa 16 golova bio drugi strijelac lige. Protiv Flore su u prvom pretkolu odigrali sasvim dobro u prvom meču u Tallinu kada su gubili golom Posta iz 11 minute, da bi poravnanje i prolaz dalje im donio Progni u 79 minuti. U revanšu u Tirani (njihov stadion u Kukesiju nema licencu) su također bili bolji, sa više udaraca na gol estonaca, a zadnjih deset minuta su igrali bez isključenog Musolija kojeg nema ni protiv Sarajeva.

Sa druge strane SArajevo je zadnju titulu prvaka osvojilo 2007 godine i nakon toga su u velikoj sjeni gradskog rivala Željezničara, te su u zadnjoj sezoni bili drugi sa 6 bodova manje. Prošle godine su u Europa ligi igrali tri pretkola, u prvom su bili bolji od Hiberniansa sa Malte 5-2 4-4, od bugarskog Levskog 0-1 3-1 i pali su u trećem pretkolu od Zete iz Golubovaca 2-1 0-1. Ove godine su u prvom pretkolu bili nositelji te su savladali Libertas iz San Marina sa 1-0 na Koševu golom Melunovića u 19 minuti, dok je u revanšu bilo 2-1 za Sarajevo golovima Haurdića i Todorovića. U odnosu na prošlu godinu i Europa ligu sada su slabiji za nekoliko ključnih igrača poput kapitena Sedina Torlaka, najboljeg strijelca ekipe i lige Emira Hadžića i odličnog Saida Huseinovića koji je prešao u Dinamo još pprošle godine. U tim su došli Bojan Puzigaća i Vule Trivunović iz Borca, te Gojko Cimirot iz Leotara.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:45 Slask Wroclaw - Rudar Pljevlja, Timovi postižu pogodak tip: Slask Wroclaw samo @ 1.85, WilliamHill, 8/10

Danas se igraju prvi mečevi drugog pretkola Europa Lige, a moj odabir je meč na stadionu Miejski u Wroclawu u kojem se sastaju ekipe Slaska iz Wroclawa i Rudara iz Pljevalja. Moj tip je da će na meču samo ekipa Slaska postići jedan gol ili više golova dok Rudar neće zabiti gol, jer je razlika u kvaliteti ekipa i liga velika i mislim da će Slask nastojati da pobjedi sa 2-0 ili 3-0 i time riješi pitanje prolaza dalje. U prvom pretkolu Slask je bio slobodan dok je Rudar eliminisao armensku MIKU sa 1-0 i 1-1. Prvi meč se igrao na neutralnom terenu u Podgorici i pobjedu Rudaru je donio Damjanović dok je u Yerevanu bilo 1-1 i strijelac za Rudar je bio Stojanović u 85 minuti meča.

Rudaru iz Pljevalja će ovo biti deveti euro meč i do sada su se sastajali sa Omonijom iz Nikozije 0-2 i 0-2 (2007 godine, Europa liga), Austrije iz Beča 0-2 i 0-3 (2011 godine, Europa liga), te su prošle godine igrali protiv armenske ekipe Shirak kada je bilo 0-1 u Podgorici i 1-1 u uzvratu. Tome ćemo dodati i ova dva meča sa armenskom MIKA-om 1-0 i 1-1 u kvalifikacijama za Europa Ligu. Znači odigrali su osam mečeva i dali su samo 3 gola a primili čak 12 golova. Sa druge strane Slask je ekipa koja je zadnjih godina u vrhu poljskog nogometa, te su bili i prvaci Poljske dva puta, 1977 i 2012 godine dok su kup osvojili 1976 i 1987. Na euro sceni imaju 40 mečeva a jednom su igrali sa Budućnosti iz Podgorice (Liga prvaka prošle godine) i bilo je 2-0 i 0-1 za Slask. U svojoj istoriji imaju 1/4 finale Kupa pobjednika kupova iz 1977 kada ih eliminisao Napoli sa 0-0 0-2. U svom timu imaju bosanca Amira Spahića, argentinca Diaza, slovenca Stevanoviča i gabonca Moulounguija. Prošle godine su bili treći iza Legije i Lecha, a kod kuće su imali omjer od 9-4-2 i bili su prava domaćinska ekipa (izgubili kod kuće samo 2 meča od zadnjih 19). 

Share this post


Link to post
Share on other sites

19:30, Kukesi - Sarajevo, tip: manje od 2.5 gola, @1.70, 6/10, SupersportMeč drugog pretkola Evropa lige između viceprvaka Albanije i Bosne i Hercegovine odigrat će se u Tirani na stadionu Qemal Stafa pošto stadion Kukesija ne zadovoljava UEFA-ine kriterije. Bez obzira na to, ovo je historijska utakmica za Kukesi, tako da će imati podršku kako svojih navijača tako sigurno i dosta Albanaca koji će doći da podrže svoj tim. Domaćini uveliko podgrijavaju atmosferu, kako sa niskim ulaznicama tako i sa odugovlačenjem oko direktnog prijenosa kojeg će najvjerovatnije biti. Igrači Kukesija će nesumnjivo biti mnogo motivisani u ovom meču, jer im je predsjednik obećao premije u slučaju prolaska u treće pretkolo. Da su ovaj meč shvatili veoma ozbiljno pokazuje podatak da su doveli napadača Sadika Adamsa te da su posudili jednog od najboljih veznjaka albanske lige Eranda Karabecija, inače igrača Tirane, i to samo za ovaj dvomeč sa Sarajevom, s obzirom da im je Mussoli dobio crveni karton u revanšu sa Florom. Kad smo već kod toga, oni su prošli estonsku Floru zbog gola u gostima, dok je Sarajevo u oba meča bilo bolje od sanmarinskog Libertasa. Napad je velika boljka ekipe Husrefa Musemića, jer se još nije doveo klasični centarfor, u konkurenciji će biti Melunović i Karić, dok je na drugoj strani Lazar Popović, igrač koji je igrao za sarajevski Željezničar i ostao je upamćen kao jedan od najlošijih napadača u historiji ovog kluba. Bit će ovo utakmica velikog naboja, vidi se iz priloženog da je napad loš i kod jednih i kod drugih, tako da bi se trebalo dogoditi veliko čudo da vidimo tri gola na meču.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Europe » Europa League
20:30h   Vojvodina - Honved Budapest, Tip: Over 2.5 Goals @ 1.80, Bet365, 8/10
 
Meč koji se igra u Novom Sadu u okviru kvalifikacija za ligu Evrope u drugom kolu sastaju se Vojvodina iz Srbije i Honved iz Budimpešte.
U prvom kolu Vojvodina je igrala sa Hiberniansom sa Malte, u gostima su pobedili sa 4-1 a na svom terenu su pobedili sa 3-2.
Taj drugi meč sam gledao na TV i videlo se da Vojvodina ima problema u odbrani jer prilično slabi Hibernians im je pravio velike probleme i dao 2 gola dok u napadu stvari funkcionišu sasvim dobro jer su na 2 meča dali 7 gola a u revanšu nije igrao najbolji napadač Oumaru.
Vojvodina se posle smrti glavnog finasijera Bate Butorovića konsolidovala njegov sin je preuzeo funkciju a u pomoć je pritekao i Mateja Kežman koji je glavni za dovodjenje igrača i već je učinio nekoliko dobrih poteza doveo je golmana Delača iz Chelsea, vratio Tumbasovića iz inostranstva... a najvažnija stvar je da je ekipa ostala na okupu i da je doveden odlični trener Nikolić koji forsira napadački fudbal i agresivnu igru.
 
Što se tiče Honveda oni su igrali sa timom iz CG Čelikom iz Nikšića u prvom meču je bilo 4-1 a na svom terenu su pobedili sa 9-0 a iako se pričalo da je taj meč bio namešten i da je pola Nikšića uplatilo 7+ ipak je teško bilo kome dati toliko golova.
U Honvedu igraju nekoliko igrača sa naših prostora medju kojima se ističe mladi Holender koji nije pozvan u našu reprezentaciju i Madjari nameravaju da ga pozovu u svoj nacionalni tim.
Dakle sastaju se dve ekipe koje su jako efikasne i koje igraju napadački fudbal i po svemu očekujem da bude dosta golova.
Najavljeni sastavi
 
Stadion: „Karađorđe” u Novom Sadu. Kapacitet: 12.303. Sudija: Rudi Buke (Francuska).Prenos na RT Vojvodina 1
 
VOJVODINA: Delač, Vulićević, Đurić, Trajković, Nastić, Poletanović, Radoja, Vranješ, Alivodić, Škuletić, Oumaru.
 
HONVED: Kemenes, Barat, Lovrić, Ignjatović, Alčibiade, Živanović, Diabi, Hidi, Delčeg, Dijara, Holender.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Najava je iz Sportskog zurnala a najrealnije je over 2.5 gola 
 
Crvena zvezda – IBV (20.30) Tip Over 2,5 gola @ 1.54, Pinnacle, 8/10 
Stadion Crvene zvezde u Beogradu. Kapacitet: 55.538. Sudija: Luka Banti (Italija)
CRVENA ZVEZDA: Bajković, Vešović, Krneta, Lazić, Mijailović, Kovačević, Milijaš, Pečnik, Ninković, Kasalica, Dauda
IBV: Džejms, Gudjonson, Sigurbjornson, Olafson, Garner, Džefs, Gudmundson, Maveje, Torsteinson, Torvardson, Spir.
 
Puna mreža legendarnog engleskog golmana Dejvida Džejmsa trebalo bi da najavi da će u narednoj sezoni na Marakani biti ulovljene i krupnije „zverke”.
IB Vestmaneja je u četvrtak (20.30) protivnik je u utakmici od koje se očekuje da ostane upamćena po rutinskog pobedi najtrofejnijeg srpskog kluba i debija Miloša Ninkovića.
Zvezdaška publika imaće priliku i da vidi viziju novog šefa stručnog štaba Slaviše Stojanovića, rešenog da prvu zvaničnu utakmicu na novom poslu kruniše trijumfom.
Nije želeo Stojanović da otkriva taktičke detalje, pa ni da li će na poziciji centarfora igrati Abiola Dauda ili Stefan Mihajlović.
Tokom priprema uigravao je Stojanović i varijante sa dva klasična napadača, ali se danas najverovatnije neće opredeliti za to.
Dok postoje dileme u veznom redu i špicu, izvesno je da će defanzivni kvartet činiti Marko Vešović, Jovan Krneta, Darko Lazić i Nikola Mijailović.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: SuperSport

 

Vrijeme odigravanja: 19:30
Naziv para: Thun(h0:1)-Chikhura Sachk.
Tip para: 1
Tečaj: 1.650

 

:uredu:   2-0

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Unibet 

 

Vrijeme odigravanja: 18:30
Naziv para: Zrinjski Mostar - Botev Plovdiv
Tip para: 2
Tečaj: 2.100

 

:nije:   1-1

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites
Naziv kladionice: SuperSport
Broj para iz kladionice: 372 
 
Vrijeme odigravanja: 17:00
Naziv para: FK Ventspils - Jeunesse Esch
Tip para: 1
Tečaj: 1.550
 
Ev. dobitak: 6.550
Ev. gubitak: 1.550

Share this post


Link to post
Share on other sites

21:00 Kval. za EL, Rijeka - Prestatyn

Tip: Domaćin 3+

Kvota: 1.50

Kladionica: Balkanbet

Edited by dejan55

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...