Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

20.07.2013.

Recommended Posts

21:00 Bosnia and Herzegovina U21 - Argentina U21, Double Result, tip: 1/1 @ 1.70, bet365, 8/10

Danas se na rukometnim terenima širom Bosne i Hercegovine igraju mečevi posljednjeg 5. kola grupne faze rukometnog Svjetskog prvenstva za igrače od 21 godine, a moj odabir je meč u Sarajevu između domaćina Bosne i Hercegovine i Argentine. Moj tip je da će Bosna i Hercegovina da vodi na poluvremenu i da slavi na kraju meča. Riječ je o duelu iz grupe C gdje je vodeća Slovenija sa 8 bodova,. slijedi Bosna i Hercegovina sa 5 bodova, Mađarska i Argentina imaju 4 boda, Južna Koreja ima 3 boda dok je Kongo bez bodova. Dalje idu prve četiri ekipe, a danas još igraju i Slovenija - Kongo, te Mađarska i Južna Koreja u direktnom duelu za prolaz dalje.

Bosna i Hercegovina je nastup na Svjetskom Prvenstvu obezbjedila kao domaćin takmičenja i prije par godina BIH nije niti imala selekciju u uzrastu do 21 godine. Međutim igrači su skupili malo iskustva jer su zadnjih nekoliko seniorskih utakmica igrali mlađi igrači koji su sada na SP-u, a tu mislim na seniorske duele sa Rusijom, Srbijom i Austrijom. Momci su imali kvalitetne pripreme u BIH i Kataru i igrali su dosta prijateljskih mečeva i posebno raduje što momci igraju jako borbeno i srcem, a većinom su to momci iz cijele BIH i igrači iz vana. Važno je istaći da BIH prati veliki broj navijača, te je tako u duelu sa Slovenijom bilo oko 10.000 gledalaca u Zetri. BIH je SP otvorila sa remijem protiv Južne Koreje, u tom meču se igralo gol za gol, i BIH je imala zadnji napad i prečku tako da su ostali bez pobjede protiv višestrukog prvaka Azije (26-26). Slijedi pobjeda nad selekcijom favorizovane Mađarske 25-21 iako su Mađari na poluvremenu imali +5 golova razlike. U trećem kolu BIH je poražena od fantastične Slovenije sa 24-28, a BIH se dosta dugo držala i igrala gol za gol (poluvrijeme 13-13). U četvrtom kolu BIH je lako savladala zadnji Kongo sa 31-21 i sada protiv Argentine ide na pobjedu jer joj samo pobjeda garantuje drugo mjesto na tabeli i lakšeg protivnika u 1/8 finala. Ukoliko bi bila druga, BIH bi za protivnika dobila Egipat ili Brazil a ako bi izgubili i pali na 3 ili 4 mjesto onda bi im protivnik u 1/8 finalu bila Švedska ili Španija, što je daleko teži rival.

Argentina je na zadnjem SP U21 osvojila 20 poziciju, jer su u grupnoj fazi imali omjer od 2 pobjede i 3 poraza te su tako u razigravanju za poredak poraženi od Južne Koreje sa 31-41. Na ovom SP su u prvom kolu savladali Kongo sa 35-25, zatim su deklasirani od Slovenije sa 17-31, u trećem kolu dolaze do senzacije i pobjede nad Južnom Korejom 30-29 i u 4. kolu ih je savladala Mađarska sa 21-28. Sada imaju dvije mogućnosti da i oni dođu do 1/8 finala. Prva je da pobjede BIH i sigurni su putnici dalje dok je druga mogućnost da Mađarska savlada večeras Južnu Koreju i tako bi Argentina išla dalje a ispali bi Južna Koreja i Kongo.

Vjerujem da BIH ima kvalitetniju ekipu, veliku podršku na tribinama, te veliku želju da sa pobjedom večeras dobiju lakšeg protivnika u 1/8 finala. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: SuperSport
Broj para iz kladionice: 1901

Vrijeme odigravanja: 21:00
Naziv para: MandalinićS(-5,5+)-Hrv-Nje
Tip para: manje od 5,5 golova
Tečaj: 1.850

Ev. dobitak: 6.850
Ev. gubitak: 1.850

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...