Jump to content
Sign in to follow this  
roberth

03.08.2013

Recommended Posts

Naziv kladionice: Unibet

 

Vrijeme odigravanja: 19:45
Naziv para: FC Twente - RKC Waalwijk/Total Goals Scored
Tip para: over 3,5
Tečaj: 2.900

 

:nije:   0-0

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

17:30, Leotar - Mladost (Velika Obarska), tip: manje od 2.5 gola, @1.91, bwinLeotar u svaku sezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine uđe sa problemima, ali ulazak u ovu sezonu možda je i najteži otkako se igra liga. Pokazao je i to prvi meč u sezoni kada su Trebinjci ubjedljivo poraženi od Olimpica u Sarajevu sa 4:0. Leotar ima puno problema sa sastavom, dosta igrača je napustilo klub, a nisu dovedena adekvatna pojačanja. Ipak što je najteže za ovu ekipu, oni praktično nisu prošli pripreme tako da će imati dosta problema što se tiče kondicijske spreme. S druge strane, Mladost je prvi put u Premijer ligi, i već u prvom kolu su pokazali da neće biti kanta za nabijanje, jer su uspjeli odigrati sa Širokim Brijegom 0:0, a u 90. minuti su čak pogodili stativu. S obzirom na čvrstoću o odbrani Mladosti i na probleme Leotara, ne vjerujem da će ovdje biti golova, još kad se uzme u obzir velika temperatura u Trebinju koja će pratiti ovaj meč, mislim da je maksimalan broj golova dva. Dakle, tip manje od 2.5 gola.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kazahstan

 

13:30

 

Shakhtar Karagandy - Akzajyk Uralsk @ 1 @ 1.35 unibet

Edited by micha

Share this post


Link to post
Share on other sites

18:45, ADO Den Haag-PSV Eindhoven, tip: PSV to score in both halves, @1.70, unibet :nije:

 

Sinoć je utakmicom Ajax-Roda započelo novo prvestvo nizozemske Eredivisie, i „kopljanici“ su odmah dali do znanja da ih opet zanima samo prvo mjesto, slaveći uvjerljivu 3:0 pobjedu. Stoga sam odlučio postaviti pick za utakmicu na Kyoceri,  gdje će Den Haag ugostiti favorizirani PSV. U ovom susretu će sve osim uvjerljive pobjede PSV-a, biti veliko iznenađenje. PSV je lane za Ajaxom i prvim mjestom zaostao 7 bodova, i u novu sezonu sigurno žele ući maksimalno angažirani. O domaćoj ekipi neću puno duljiti. Prošle godine su završili na sredini tablice (9. mjesto), uz 63 primljena gola u 34 kola, pa su se tako svrtali u ekipe s najlošijim obranama u ligi. U pripremnom razdoblju su minimalno gubili od Swanseae i Cercle Bruggea, dok su u finišu pred početak prvenstva upisali 3 pobjede protiv Dordrechta, Excelsiora i OFI Crete. Ipak ruku na srce, te pobjede su došle protiv drugoligaša i kvalitetom slabijih timova.

 

S druge strane PSV je pripremni period odrado na zavidnom nivou, a kao kruna svega došla je i pobjeda od 2:0 protiv Waregema prije nekoliko dana u kvalifikacijama Lige prvaka. Svakako da treba izdvojiti pobjede protiv Fenerbahcea i Hannovera, gdje su također svoju mrežu učinili netaknutom.  Na klupi iskusnog Dicka Advocaata naslijedio je 42-godišnji Phillip Cocu, dosadašnji trener mlade momčadi kluba iz Eindhovena. PSV je pomladio igrački kadar i odlično zaradio na transferima. Ambicije su u PSV-u uvijek visoke, iako su iz kluba ovoga ljeta otišla četiri vrlo važna prvotimca (Kevin Strootman - Roma, Dries Mertens - Napoli, Jeremain Lens - Dynamo Kijev, Erik Pieters - Stoke), kao i Bouma i Engelaar, a karijeru je odlučio završiti kapetan, 36-godišnji Mark van Bommel, koji iza sebe ima 79 utakmica za nizozemsku reprezentaciju i čak 22 osvojena trofeja. Nešto se naravno i potrošilo na pojačanja, pa su novi članovi kluba iz Eindhovena postali napadač Florian Jozefzoon (Waalwijk), ofenzivni veznjak Adam Maher (AZ Alkmaar), braniči Karim Rekik (Manchester City), Jeffrey Bruma (Chelsea) i Santiago Arias (Sporting Lisabon), te veznjak Stijn Schaars (Sporting Lisabon). Također, vratio se i iskusni Korejac Ji Sung Park iz engleskog Queens Park Rangersa. Osim Schaarsa i Parka riječ je o mladim i razvojnim igračima, a potencijalni novi kreator igre Maher je plaćen osam milijuna eura, dok se mnogo očekuje i od braniča Brume pristiglog iz Chelseaja. Cocu bi  inače s uglavnom novom obranom želio igrati čvršće i ne primati olako golove, što je pokazao i u pripremnim utakmicama. Gosti puno kvalitetniji i motiviraniji, moj izbor je gol gostiju u svakom poluvremenu…

Edited by pimpbeckham

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Premier
Broj para iz kladionice: 2501

Vrijeme odigravanja: 17:20
Naziv para: Arsenal - Napoli
Tip para: ps1 (oba daju go)
Tečaj: 1.600

Ev. dobitak: 6.600
Ev. gubitak: 1.600

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Premier
Broj para iz kladionice: 2848

Vrijeme odigravanja: 02:00
Naziv para: Real Madrid - Everton
Tip para: pm1
Tečaj: 1.570

Ev. dobitak: 6.570
Ev. gubitak: 1.570

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Premier
Broj para iz kladionice: 2520

Vrijeme odigravanja: 20:30
Naziv para: Trier - FC Koln
Tip para: 2
Tečaj: 1.500

Ev. dobitak: 6.500
Ev. gubitak: 1.500

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Mozzart
Broj para iz kladionice: 3304

Vrijeme odigravanja: 19:00
Naziv para: Innsbruck - Salzburg
Tip para: 2/2
Tečaj: 2.050

Ev. dobitak: 7.050
Ev. gubitak: 2.050

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Mozzart
Broj para iz kladionice: 1241

Vrijeme odigravanja: 18:30
Naziv para: Gomel - Belshina
Tip para: 1
Tečaj: 2.000

Ev. dobitak: 7.000
Ev. gubitak: 2.000

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Mozzart
Broj para iz kladionice: 6903

Vrijeme odigravanja: 18:30
Naziv para: Monaco - Tottenham
Tip para: 3+
Tečaj: 1.650

Ev. dobitak: 6.650
Ev. gubitak: 1.650

Share this post


Link to post
Share on other sites

21:00 NK Čelik Zenica - FK Olimpik Sarajevo, tip: Over 2.5 goals @ 2.25, bet365, 8/10

​Danas se igraju mečevi drugog kola Premier Lige BIH, a na stadionu Bilino Polje u Zenici sastaju se Čelik i Olimpik, te je moj izbor da će biti tri i više gola na meču. Razlog je što se radi o dvije kvalitetne ekipe koje imaju ambicije da budu u gornjem dijelu tabele i da obezbjede plasman u Europa Ligu sljedeće godine.

Čelik iz Zenice je klub koji je dolaskom trenera Vlade Jagodića, još od prošle sezone, u stalnom usponu. On je svojim radom i sa par pojačanja doveo Čelik na korak do plasmana u Europa Ligu i samo zbog pobjede Borca nad Gabelom u zadnjem kolu nisu došli do Europe iako se poslije ispostavilo da bi imali i problema sa licencom. Sa dosta samopuzdanja su ušli u novu sezonu, sačuvali kostur ekipe (jedino je otišao Travančić u Sarajevo), dok se pominje dolazak odličnog Filipa Arežine iz Zrinjskog.. Osim toga klub je doveo igrače: Gojković iz Slobode Tuzle, Sead Jakupović iz Winterthura, zanimljivo oba igraju za mlađe reprezentacije BIH, a takvih igrača mladih i talentovanih ima dosta u Čeliku, a treba istaći i da je trener Jagodić ujedno i U21 selektor BIH koju vodi sa jako puno uspjeha. Za susret sa Olimpikom neće biti Ribić i Popović koji i nisu u startnih 11. Čelik ima veliku podršku cijelog grada Zenice i dobre navijače koji će ih nositi do pobjede večeras. Prvo kolo ČElik je remizirao kod kuće sa Borcem 1-1 iako je propustio dosta prilika.

Sa druge strane imamo ekipu Olimpika iz Sarajeva koju vodi ambiciozni predsjednik Nijaz Gracić koji ima dosta novca i kupuje igrače te je tako od niželigaša Olimpika napravio ekipu koja se zadnjih godina bori za vrh tabele i Europu. Sezonu su otvorili laganom pobjedom nad Leotarom kod kuće sa 4-0. Olimpik je ekipa koja dosta muke zadaje svim ekipama i jako često prave iznenađenja na gostovanjima donose bodove, pa tako večeras od njih očekujem da daju barem jedan gol i očekujem da ćemo na odličnom terenu stadiona Bilino Polje vidjeti tri i više gola jer će se igrati brz i napdački nogomet. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...