Jump to content
Sign in to follow this  
dejan55

08.08.2013.

Recommended Posts

18:15, Metalurg Donetsk - Kukesi, tip: Metalurg ne prima pogodak, @1.72, bet365Da li će se albanski Kuksi uspjeti provući još jednu rundu kvalifikacija za Evropa liga?! Vidjet ćemo večeras u Donetsku, ali je nevjerovatno koliko Albanci imaju sreće ove godine. U prvom pretkolu su uspjeli proći estonsku Floru i to bez pobjede, a zahvaljujući pogotku u gostima. U drugom pretkolu su isto imali mnogo sreće u duelu sa Sarajevom, a praktički su prošli bosanskohercvegovačkog viceprvaka, a da pošteno nisu prilike stvorili. Pobjedu u Tirani na stadionu Qemal Stafa donio im je golman Sarajeva Bandović koji je bio kriv za dva gola, a snosi dio krivice i za treći. U revanšu su se branili, niit jednu priliku nisu stvorili, a uspjeli su se provući tako što je napadač Sarajeva Melunović promašio penal. Da albanskoj sreći nije došao kraj, pokazala je i prva utakmica sa večerašnjim protivnikom kada je Kuksi dva puta ošutao na gol i oba puta se zatresla Metalurgova mreža. S druge strane, ukrajinski predstavnik je razmontirao Kuksi, bili su dosta bolja ekipa, dominirali su, ali jednostavno lopta nije htjela u gol. Mislim da će se večeras stvari obrnuti. Kuksi je zreo za jedan ubjedljiv poraz, a s obzurom na kvalitet ekipe, kada u Sarajevu nisu ošutali na gol, tako smatram da ni u Donetsku neće to uraditi, jer će Metalurg ovu utakmicu shvatiti još ozbiljnije nego što je shvatio prvi meč u Tirani, tako da je samo pitanje kad će očepiti. Uzimam da Metalurg ne prima gol iz razloga koje sam naveo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

18:15 Metalurg Donetsk - FK Kukesi, Both Teams to Score, tip: No @ 1.66, bet365, 8/10

 

Danas se na stadionu Metalurga u Donetsku sastaju ekipe Metalurga i albanskog viceprvaka Kukesija. Riječ je o drugom meču trećeg pretkola Europa Lige a nakon prvog meča u Tirani, Kukesi ima prednost od 2-0. Moj tip za današnji meč je da oba tima neće dati gol. U dosadašnjoj fazi takmičenja Kukesi je eliminisao ekipe estonske Flore iz Tallina sa 1-1 i 0-0 i ekipu Sarajeva u drugom pretkolu sa 3-2 i 0-0. Sa druge strane ekipa Metalurga iz Donetska je u trećem pretkolu startovala kao nosilac.

 

Čak i boljim poznavaocima fudbala Kukesi je novo ime na euro sceni i ovo im je debitantska sezona u euro takmičenjima jer su tek jednu sezonu odigrali u prvoj ligi, dok su prije tri godine bili treća liga Albanije i nagli uspon su doživjeli kada ih je preuzeo političar Fatos Hoxha. Novi predsjednik je posložio solidnu ekipu za albanske uslove i doveo iskusne igrače i dva internacionalaca, srbijanca Lazara Popovića (ex Željezničar) i argentinca Lucasa Malacarne (ex FC Dallas). Zadnju sezonu su završili kao drugi sa 52 boda (6 manje od prvaka Skenderbeu-a), dok je Lazar Popović sa 16 golova bio drugi strijelac lige. Protiv Flore su u prvom pretkolu odigrali sasvim dobro u prvom meču u Tallinu kada su gubili golom Posta iz 11 minute, da bi poravnanje i prolaz dalje im donio Progni u 79 minuti. U revanšu u Tirani (njihov stadion u Kukesiju nema licencu) su također bili bolji, sa više udaraca na gol estonaca, a zadnjih deset minuta su igrali bez isključenog Musolija.

 

Metalurg iz Donetska je u sjeni svog mnogo poznatijeg gradskog rivala Shakhtara iz Donetska. Imaju tri 3. mjesta u prvoj ligi Ukrajine (2002, 2003 i 2005) te dva finala kupa Ukrajine. Član prve lige Ukrajine su od 1998 godine, a zadnju sezonu su završili na petom mjestu sa 49 bodova. Yanimljivost je da je za njih igrao i poznati Yaya Toure u periodu od 2003 – 2005 godine. U prvom meču je bilo 2-0 za domaći Kukesi čime su napravili senzaciju ali večeras očekujem laganu pobjedu Metalurga i prolaz dalje i vjerujem da Kukesi neće do gola jer bi sa primljenim golom Metalurg treba da postigne 4 gola. Metalurg je za vikend doživio poraz od Chernomoretsa 0-1 u prvenstvu što je dovelo do smjene trenera te sada očekujem pozitivni šok za ekipu Metalurga koje sa klupe sada predvodi Vladimir Pyatenko.

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:30 Mladost Podgorica - Sevilla, tip: oba tima ne daju gol @ 1.75, SuperSport, 8/10

Na stadionu pod Goricom sastaju se Mladost iz Podgorice i Sevilla iz Španije u uzvratnom meču trećeg pretkola Europa Lige a nakon 3-0 za Sevillu u prvom meču na Pishuanu u Sevilli. Moj tip za večeras je da obje ekipe ne daju gol jer je Mladost ekipa skromne kvalitete dok Sevilla ima obezbjeđen prolaz dalje, te će odmarati nekoliko igrača jer već sutra igraju meč sa velikim Manchester Unitedom na Old Traffordu. 

Mladost iz Podgorice je zadnju sezonu završila na šestom mjestu na tabeli u Crnoj Gori sa 39 bodova, sa samo tri boda više od zadnje ekipe Jedinstva iz Bijelog Polja tako da su po kvaliteti jako loši, a uz to u odnosu na prošlogodišnju ekipu, ove godine su dodatno oslabljeni jer ih je napustio najbolji strijelac ekipe prošle godine, Marko Ščepanović (Iran), dok zbog povrede nema standardnog veziste Vladimira Mandića. Ekipu su napustili još Balša Božović i Bojan Sanković koji je otišao u Ujpest dok je upitan golman Miroslav Vujadinović koji bi trebao da se vrati u albanski klub Vllazniju. Nastup u euro takmičenjima su dobili nakon što Budućnost nije dobila licencu. U Europa Ligi su eliminisali Videoton sa 1-2 1-0, slovačku Senicu 2-2 1-0. Sa druge strane Sevilla nije igrala do trećeg pretkola i za prvu prepreku su dobili ekipu Mladosti koju su dobili kod kuće sa 3-0 ali dosta teže od očekivanog jer je nakon 82 minuta igre bilo samo 1-0 za Sevillu da bi domaći iz penala i golom Carrica u sudijskoj nadoknadi došli do 3-0.

Za Sevillu neće biti: Cicinho, Trochovski i Reyes, dok su upitni: Kondogbia, Gameiro i Marko Marin, tako da bi sastavi trebali biti:

Mladost (4-2-3-1): Vujadinović - Živković, Šofranac, Mitrović, Novović - Pavićević, Kalezić - Savićević, Kaljević, Seratlić - Marković
Sevilla (4-2-3-1): Beto - Koke, Facio, Pareha, Alberto - Kariso, Rakitić - Samperio, Peroti, Vitolo - Baka 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...