Jump to content
Sign in to follow this  
Dinno

16.08.2013.

Recommended Posts

18:30, Midtjylland - Brondby, tip 1 @ 2.04, Unibet, 8/10

 

5. kolo Danske Super lige nastavlja se ovog vikenda, a ovo kolo otvaraju trenutni lider sampionata ekipa Midtjylland i veliki Brondby, koji zadnjih godina igra jako lose i daleko su od one velike ekipe kao sto su bili ranije.

Domacin je krenuo fenomenalno u novoj sezoni. Nakon 4 odigrana kola imaju maksimalan ucinak od 12 osvojenih bodova i 3 boda vise od drugoplasiranog Esbjerga. Postigli su 8 golova, a primili samo 2 gola. Aktuelni sampion i veliki Kopenhagen, koji zadnjih sezona igra glavnu uglogu u Danskoj se trenutno nalazi na zadnjem mjestu sa samo jednim osvojenim bodom, sto je sasvim sigurno jos veca prednost Midtjyllanda, ako uzmemo u obzir da Kopenhagen vazi za glavnog kandidata za osvajanje titule.

 

Racunajuci i proslu sezonu, domacin ima 4 utakmice bez poraza iz prosle sezone, a ako se tome dodaju i prijateljske utakmice tokom pauze, onda Midtjylland ima 12 utakmica bez poraza, od toga 8 pobjeda i 4 poraza. Zaista izvanredna forma ove ekipe, koja je zadnji put porazena u prosloj sezoni u aprilu mjesecu kada su izgubili kod kuce od Aalborga 2-3.

Brondby u novoj sezoni jos uvijek nema pobjede. Imaju 2 poraza i 2 remija uz gol razliku 3-6 i trenutno se nalaze na 10.mjestu sa samo 2 osvojena boda. Imali su relativno lagan raspored, ali su odigrali dosta lose ove 4 utakmice, a posebno se to odnosi na utakmicu protiv Esbjerga, kada su kod kuce porazeni sa 2-0, a to je nekako i najbolji pokazatelj, jer se Esbjerg nalazi na drugom mjestu i govori nam dosta o razlici u kvaliteti ove dvije ekipe.

 

Na osnovu ovoga svega sto sam napisao, forma domacina koja traje vec nekoliko jeseci plus domaci teren mi daje za pravo da ovdje odigram sigurnog keca protiv gostiju koji igraju vise nego skromno. Mislim da ce Midtjylland ovo dobiti i tako ostati usamljen na liderrskoj poziciji Danske Superlige.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: SuperSport
Broj para iz kladionice: 7008

Vrijeme odigravanja: 20:00
Naziv para: Bolungar(2,5)-Fjölnir
Tip para: više
Tečaj: 1.550

Ev. dobitak: 6.550
Ev. gubitak: 1.550

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Unibet 

 

Vrijeme odigravanja: 20:00
Naziv para: Metz - Arles/Total Goals Scored
Tip para: over 2,5
Tečaj: 2.200

 

:nije:   1-0

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: SuperSport

 

Vrijeme odigravanja: 20:00
Naziv para: HelmSport(2,5)-DeGraafs
Tip para: vise
Tečaj: 1.600

 

:nije:   1-1

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

19:00, Osters - Syrianska, tip 1 @ 1.99, Pinnacle, 8/10

 

U 20. kolu Svedske 1.lige igra se derbi zacelja, mogu slobodno tako da kazem. Osters se nalazi na 13.mjestu sa 18 osvojenih bodova i to mjesto ih ostavlja u drustvu najboljih, ali vec 14.mjesto vodi u raigravanje za opstanak i ekipa koja se nalazi na toj poziciji ima takodjer 18 bodova, pa je Osters daleko od mirne zone. syrianska se nalazi na zadnjem 16.mjestu sa 10 osvojenih bodova i najozbiljniji su kandidat za ispadanje iz drustva najboljih. Vec imaju zaostatak od 8 bodova, koliko im bjezi Osters, ali i to mjesto koje vodi u razigravanje. Imaju samo 2 pobjede iz 19 odigranih susreta, sto je vise nego skrmno, da ne kazem lose. Imaju jos i 4 remija i cak 13 poraza uz gol razliku -21, postigli su 14, a primili 35 golova.

 

Osters igra dosta dobro u zadnje vrijeme. Na zadnja 3 meca nemaju poraz i sigurno da su uhvatili zalet kada je najpotrebnije, a sada im dolazi u goste najlosija ekipa lige i ako misle ostati u drustvu najboljih ovo se danas jednostavno mora pobijediti. U proslom kolu su na teskom gostovanju kod hackena slavili sa 2-0 i tako pokazali da su u udlicnoj formi i da su dobra ekipa koja moze igrati i naredne sezone u drustvu najboljih. Osters kod kuce ima omjer 2-3-4 uz gol razliku 9:11, dok Syrianska u gostima ima omjer od 1-3-5 uz gol razliku 5:15.

 

U prvom dijelu ove sezone Osters je bio uspjesniji od syrianske na njihovom terenu i slavili su sa 1-0 i tada su pokazali da su bolji tim od njih. Nema sumnje da ce Osters sve uciniti da dodje do nova tri boda koja ce im mnogo znaciti u borbi za opstanak, jer pobjeda u proslom kolu protiv hackena ce tek imati na znacaju ukoliko danas slave. Moje misljenje je da ce u tome i uspjeti i pobijediti Syriansku, dakle moj tip je 1.

Share this post


Link to post
Share on other sites

19:30 Altach - Mattersburg /2,5/ TIP OVER 1,60 @ ŠL  8/10

 

:uredu: 3:0

Edited by roberth

Share this post


Link to post
Share on other sites

19:55 Maribor - Celje /gosti DAJU gol/ TIP YES @ 1,60 ŠL  7/10

 

:uredu:  5:1

Edited by roberth

Share this post


Link to post
Share on other sites

21:00 Sochaux - Lyon.........0-2 @ 1.74

 

 

Pinnacle

 

 

Lyon će svoju pažnju usmjeriti na play off lige prvaka koji igra sredinom naredne sedmice i u kojem je mnogo novaca u igri, tako da je ovaj meč praktično nevažan za Lavove. Vjerujem da će igrati neki miješani sastav koji bi opet trebao biti jači od sastava Sochauxa. Ipak, taj sastav vjerovatno neće biti dovoljno uigran da stvara dosta šansi u meču, pa ne očekujem puno golova večeras. Sa druge strane, Sochaux nema drugim natjecanja i ovo im je pimarni meč ovih dana, ali ako se uzme u obzir da su slabiji od Lyona, ne bi ni oni trebali stvoriti veliki broj šansi, pa samim tim i ne bi trebali dati više od jednog gola. Možda bi 1-1 bio najrealniji rezultat, iako ja očekujem još i tvrdje... Vjerovatno 0-1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...