Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

22.08.2013.

Recommended Posts

19:00 Nomme Kalju - Dnipro, zbroj golova, tip: 3+ @ 1.60, wwin, 8/10

Danas se širom Europe igraju prvi mečevi Play Off faze Europa lige a na stadionu Le Coq Arena u Tallinnu se sastaju Nomme Kalju i Dnipro Dnipropetrovsk, a moj odabir za današnji meč je tri i više gola na meču. U ovaj meč Dnipro ulazi kao apsolutni favorit te je za očekivati dosta golova i otvorenu igru i vjerujem da će gosti već u prvom meču da obezbjede prolaz dalje.

JK Nomme Kalju je jedan od najstarijih baltičkih klubova osnovan daleke 1923 godine, te dolaze iz Tallinna ali ovaj meč neće igrati na svom stadionu zbog neuslovnosti već igraju na nacionalnoj Le Coq Areni. Od 2008 godine su u prvoj estonskoj ligi a imaju jednu titulu prvaka iz 2012 godine kada su sa 92 boda bili prvi ispred većih gradskih rivala Levadije i Flore iz Tallinna. Ovu sezonu su počeli u kvalifikacijama za Ligu prvaka i tu su napravili malu senzaciju u drugom pretkolu jer su izbacili favorizovani HJK Helskinki sa 0-0 i 2-1. U trećem pretkolu za njih je bio prejak češki prvak Viktoria Plzen koja ih je deklasirala sa 0-4 i 2-6. Tako da sada za protivnika imaju možda i malo jačeg suparnika, ekipu Dnipra kojeg pamtimo po odličnim partijama od prošle sezone u Europa Ligi i pobjedama nad Liberecom 4-2, PSV 2-0 i 2-1, Napoli 3-1, AIK 4-0, da bi ih u nokaut fazi izbacio švicarski Basel sa 0-2 i 1-1. Sezonu u Ukrajini su završili na 4. mjestu iza Shakhtara, Metalista i Dinama iz Kieva tako da je sigurno da ove sezone žele plasman u Europa Ligu i nastavak odličnih igara od prošle sezone. Odlično Dnipro igra u gostima tako da su u u zadnjih 5 utakmica u gostima postigli 11 golova. Dnipro trenira španac Ramos a u svojim redovima imju igrače iz Hrvatske, Brazila, Portugala i Češke. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:30 Partizan Belgrade - Thun, tip: under 2.5 goals @ 1.67, bet365, 8/10

Večeras se na stadionu JNA u Beogradu sastaju Partizan i Thun iz Švicarske u okviru prve utakmice Play Off faze Europa lige a moj odabir je da će biti manje od tri gola na meču. Razlog je veoma loša igra Partizana ove sezone i ne previše kvalitetni klub iz Švicarske koji bi bio zadovoljan i remijem. Zanimljivo je da su navijači Partizana na euro utakmicama na svom stadionu vidjeli smao jedan gol ove sezone.

Partizan je već nekoliko godina uzastopni prvak Srbije i zadnjih godina su upisali nekoliko nastupa u grupnim fazama Lig prvaka i Europa Lige ali ove sezone Partizan igra očajno loše. U kvalifikacijama za Ligu prvaka su u drugom pretkolu nakon dosta muke izbacili prvaka Armenije, Shirak sa 1-1 0-0 iako su strepili za prolaz dalje jer su kraj meča u Beogradu dočekali sa igračem manje i uz niz promašenih prilika ekipe iz Armenije. U drugom pretkolu su dobili za protivnika ekipu Ludogoretsa i u prvom meču u Razgradu su dobro otvorili meč i poveli sa 1-0 da bi bugarski prvak do kraja preokrenuo na 2-1. U revanšu u Beogradu smo gledali bezidejni Partizan koji je stvorio nekoliko poluprilika da bi na kraju bio kažnjen golom Zlatinskog iz penala u 88 minuti. I drugi meč na JNA Partizan je završio sa igračem manje. U međuvremenu je počela i Jelen Super liga Srbije gdje je Partizan u 1. kolu igrao 0-0 sa Radničkim u Nišu te su u sumnjivom meču sa 4-3 savladali na svom terenu Novi Pazar iako Pazarci ove sezone imaju podmlađen i osiromašen igrački kadar. Od tih mečeva Partizan je još slabiji jer su prodali svog talentovanog igrača Lazara Markovića u Benficu.

Sa druge strane Thun je zadnju sezonu u Švicarskoj završio na petom mjestu u Švicarskoj i u kvalifikacijama za Europa Ligu su dobili ekipu Chikhure iz Gruzije koju su dobili sa 2-0 i 3-1. U trećem pretkolu su za protivnika dobili Hackena iz Švedske kojeg su izbacili sa 1-0 i 2-1. Tako da su u sva četiri meča upisali isto toliko pobjeda. U Švicarskoj ligi nakon 5. kola su sedmi na tabeli sa omjerom 1-2-2. Vjerujem da Thun večeras može najviše do jednog gola a što važi i za Partizan tako da je 0-0 ili 1-1 ovdje najrealniji ishod.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

18:30 Kukesi - Trabzonspor /oba kluba NE DAJU gol/ 1,55 Expekt  7/10

 

:uredu:  0:2

Edited by roberth

Share this post


Link to post
Share on other sites

19:30 Rijeka - Stuttgart /1.gol/ TIP 1 @ 2,30 Expekt 4/10

 

:uredu:  2:1 /prvi gol Rijeka/

Edited by roberth

Share this post


Link to post
Share on other sites

18:00 Dinamo Tbilisi - Tottenham TIP 2 @ 1,42 Expekt  8/10

 

:uredu:  0:5

Edited by roberth

Share this post


Link to post
Share on other sites

19:00 Salzburg - Žalgiris /hand. 0:1/ TIP 1 @ 1,48 Expekt 8/10

 

:uredu:  5:0

Edited by roberth

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: SuperSport

 

Vrijeme odigravanja: 21:05
Naziv para: Rapid Beč-Dila Gori
Tip para: 1
Tečaj: 1.600

 

:uredu:   1-0

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Unibet

 

Vrijeme odigravanja: 18:30
Naziv para: Maccabi Haifa - Astra Giurgiu
Tip para: 1
Tečaj: 2.100

 

:uredu:   2-0

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

18:00 Dinamo Tbilisi (Geo) - Tottenham (Eng) -2- 1,45

Share this post


Link to post
Share on other sites

18:30 FC Minsk (Blr) - St. Liege (Bel) -2- 1,55

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...