Jump to content
Sign in to follow this  
pimpbeckham

22.08.2013

Recommended Posts

18:00, Češka-Srbija, tip: 2, @1.50, unibet, 7/10

 

Moj prvi pick danas je za prijateljski dvoboj u Hradec Kralovima između odbojkaša Češke i Srbije. Muška seniorska reprenzentacija Srbije (aktualni prvaci Europe) je nakon bazičnih priprema u Sloveniji otputovala za Češku, gdje će odigrati tri kontrolne utakmice protiv domaćih reprenzentativaca u sklopu priprema za XXVIII. Europsko prvenstvo koje će se ove godine održati u Danskoj i Poljskoj (20-29 rujan/septembar). Po bookmakerima za osvajanje EP-a Srbija je od favorita  iza Rusije, Poljske, Italije i Bugarske. Selektor Igor Kolaković na put je poveo 14 igrača:

 

TEHNIČARI: VLADO PETKOVIĆ (KALEH MAZANDARAN, IRAN) I NIKOLA JOVOVIĆ (FRIDRIHSHAFEN, NEMAČKA).

KOREKTORI: SAŠA STAROVIĆ (LUBE BANKA MARKE MAĆERATA, ITALIJA) I ALEKSANDAR ATANASIJEVIĆ (SKRA BELHATOV, POLJSKA).

 LIBERA: NIKOLA ROSIĆ (FRIDRIHSHAFEN, NEMAČKA) I FILIP VUJIĆ (CRVENA ZVEZDA).

 BLOKERI: DRAGAN STANKOVIĆ (LUBE BANKA MARKE MAĆERATA, ITALIJA), MARKO PODRAŠČANIN (LUBE BANKA MARKE MAĆERATA, ITALIJA), MILAN RAŠIĆ (ACH VOLEJ LJUBLJANA, SLOVENIJA) I SREĆKO LISINAC (AZS ČESTOHOVA, POLJSKA).

PRIMAČI: MILOŠ NIKIĆ (GUBERNIJA NIŽNJI NOVGOROD, RUSIJA), NIKOLA KOVAČEVIĆ (ASEKO REŠOVIJA ŽEŠOV, POLJSKA), MARKO IVOVIĆ (MALIJE MILI PJANGO ANKARA, TURSKA) I NEMANJA PETRIĆ (SIR SEJFTI PERUĐA, ITALIJA).

 

Izbornik Srbije istaknuo je da su na pripremama imali vrhunske uvjete, i što je najvažnije, nije bilo ozlijeđenih i  samim time nije bilo problema u radu.  Nadalje Kolaković želi danas potvrdu onoga što je odrađeno na pripremama , prepoznavanje akcija s treninga i njihovo unaprijeđivanje kroz mečeve. Svakako da su utakmice rezultatski bitne, jer Srbija mora voditi računa i o rejtingu. Češka je ove sezone napravila pomak, osvojivši treće mjesto na FF-u Europske lige, a s pripremama za EP je krenulo nekoliko dana kasnije. Ipak Srbija godinama igra Svjetsku ligu, gdje je kvaliteta i nivo puno veći, pa bih ta razlika već danas trebala doći do izražaja. Pobjeda Srbije.

Edited by pimpbeckham

Share this post


Link to post
Share on other sites

03:00 USA - Portoriko (174.5)......Under @ 1.85

 

 

William Hill

 

 

USA je jedan od favorita na ovom Pan Američkom kupu koji se igra u Meksiku, ali su sebi dozvolili taj luksuz da ne završe prvi u grupi i tako izbjegnu Brazil do finala, već večeras moraju igrati dodatnu utakmicu sa ekipom Portorika da bi ušli u polufinale. Poraz od Meksika bi ih mogao mnogo koštati. Iako su u tom meču Amerikanci osvojili više poena od svojih protivnika, poraženi su tako što je Meksiko nošen domaćom publikom dobio tri veoma neizvjesna seta 25-23, 25-22 i posljednji peti sa 17-15. Na taj način, Meksiko je završio prvi i osigurao polufinale direktno.

 
Portoriko je poražen u oba meča, veoma ubjedljivo, ali je ipak zbog nekih čudnih pravila takmičenja ostao u igri, odnosno prošao prvi krug. Porazi od Brazila 3-0 i Argentine 3-1 nisu im donijeli nijedan bod, ali jedan osvojen set je značio da idu dalje. Amerikanci u polufinalu idu na Brazil, trebat će im što manje potrošene snage danas tako da trebaju što prije riješiti meč, a vjerujem da će poučeni negativnim iskustvom od sinoć. mnogo ozbiljnije ući u ovaj meč i mnogo laganije ga dobiti od očekivanog. Sa 3-0 u setovima, opklada lagano prolazi, a mislim da nije upitno ni ako bude 3-1, obzirom da očekujem od Amerikanaca dva lagana seta od po 8-10 razlike u poenima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...