Jump to content
Sign in to follow this  
Tuto

08.09.2013. - EP

Recommended Posts

Skupina A - Ljubljana

 

Ukrajina : Francuska
Velika Britanija : Njemačka
Izrael : Belgija

 

Skupina B - Jesenice

 

Bosna i Hercegovina : Makedonija
Litva : Crna Gora
Srbija : Latvija

 

Skupina C - Celje

 

Poljska : Španjolska
Slovenija : Hrvatska
Češka : Gruzija

 

Skupina D - Koper

 

Finska : Rusija
Grčka : Italija
Švedska : Turska

Share this post


Link to post
Share on other sites

14:30 Bosnia and Herzegovina - FYR Macedonia, Alternative Handicap, tip: FYR Macedonia -1.5 @ 1.50, William Hill, 8/10

Danas se na Europskom prvenstvu za košarkaše u Sloveniji igraju mečevi četvrtog kola grupne faze i u Jesenicama se igra meč između Bosne i Hercegovine i Makedonije a moj odabir je da će Makedonija da slavi sa dva ili više koševa razlike. Riječ je o duelu iz grupe B gdje nakon 3. kola nema ekipa koje nisu ostvarile pobjedu ali niti ekipa koje su neporažene. Tako je trenutno vodeća Litva sa omjerom 2-1, slijede Latvija i Srbija sa također omjerom 2-1 ali slabijom koš razlikom. Omjer od jedne pobjede i dva poraza imaju balkanske ekipe: Crna Gora, Makedonija i Bosna i Hercegovina. Mislim da je u ovom trenutku Makedonija kvalitetnija i da će slaviti protiv BIH.

Bosna i Hercegovina je svoj najbolji nastup na EP ubilježila još 1993 godine u Njemačkoj kada su igrali 1/4 finale, ali od tada su imali samo epizodnu ulogu na smotri euro košarke. Na zadnjem EP-u u Litvaniji 2011 godine su napravili mali iskorak i u grupi savladali susjede Hrvatsku i Crnu Goru ali dalje iz grupe nisu mogli. U kvalifikacijama za EP 2013 su igrali sa Latvijom, Nizozemskom i Gruziijom te upisali 4 pobjede i 2 poraza, ali zanimljivo je da su bili najefikasnija ekipa cijelih kvalifikacija sa prosjekom od preko 90 koševa po meču. Na Europskom prvenstvu su krenuli sa dva poraza od Latvije sa 75-86 i od Srbije sa 67-77. Kada se činilo da je svaka nada izgubljena došao je trijumf nad Crnom Gorom u 3. kolu sa 76-70 čime su igrači Ace Petrovića dobili elan za nove pobjede. Sada slijedi ključni meč sa Makedonijom i u ponedjeljak sa Litvanijom. Po nekim kombinacijama BIH trebaju obje pobjede da bi bili siguran putnik u daljnju fazu takmičenja. Ekipa mnogo ovisi o tri igrača: Teletoviću, Đedoviću i naturalizovanom amerikancu Wrightu. Teletović održava prosjek od 15-20 koševa po meču, ali je veliki potrošač lopti, dok je Đedović na visini zadatka a Wright nije još pokazao partije koje je pružao u kvalifikacijama. Sa druge strane Makedonija je bila hit prošlog EP-a u Litvaniji kada su izbacili domaćina Litvaniju i došli do četvrtog mjesta na turniru. Ekipu predvodi McCalleb i iskusni Antić. Na EP su Makedonci oštećeni u prvom kolu i zbog sudijske greške su poraženi od Crne Gore sa 80-81, dok je u drugom kolu slavila favorizovana Litvanija sa 67-75. U trećem kolu su Makedonci pokazali snagu i veoma lako savladali Srbiju sa 89-75 i sada ako slave protiv BIH imaju meč sa Latvijom za prolaz dalje.

Ove dvije selekcije su igrale u grupi i na prethodnom EP 2011 u Litvaniji i bolja je bila Makedonija sa 75-63 dok su također igrali na BEKO SuperKupu u Ulmu u Njemačkoj prije mjesec dana i slavila je također Makedonija sa 63-75.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: SuperSport

 

Vrijeme odigravanja: 21:00
Naziv para: Slovenija-Hrvatska
Tip para: 1
Tečaj: 1.550

 

:nije:   65-65

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Unibet

 

Vrijeme odigravanja: 21:00
Naziv para: Israel - Belgium
Tip para: 1
Tečaj: 2.250

 

:uredu:   87-69

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

21:00 Slovenija - Hrvatska.......1 @ 1.55

 

 

Supersport

 

 

Slovenci kao domaćini ovog EP-a su jedni od favorita za medalje, a to su već potvrdili svojim partijama ovdje. Nisu toliko bili ubjedljivi protiv Češke i Posljke, zapravo su jedva dobili Čehe, ali su pružili fantastičnu partiju protiv, rekao bih, ne baš motiviranih Španaca. Slovenija dosad ima sve pobjede, Hrvati su poraženi očekivano od Španije, ali i dalje drže sve konce u svojim rukama što se prolaza dalje tiče. Ipak mislim da Slovenci imaju širu klupu, nešto kvalitetniji tim, kao i publiku na svojoj strani, pa očekujem da pobijede, iako bi ovo mogla biti neizvjesna utakmica do samog kraja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

21:00 H. Turkoglu (10,5) - (TUR - SWE).........Under @ 1.85

 

 

Supersport

 

 

Hido igra svoj najgori turnir u karijeri, a slično se može reći i za Tursku. Boša nije uspio da sinhronizuje ekipu i da prodje dalje iako se to očekivalo od Turaka. Obzirom da je Finska dobila Rusiju, Turska je izgubila sve šanse za ide dalje, pa vjerujem da Hido neće mnogo vremena provoditi na terenu, odnosno da će Boša priliku davati drugim igračima, od kojih se očekuje da u budućnosti nose igru ove reprezentacije. Hido je svoje učinio i ovo mu je vjerujem posljednji nastup, ipak ima 34 godine. Ako i bude igrao, loše ga ide šut na ovom prvenstvu, pa očekujem da svakako ne prebaci ovaj limit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...