Jump to content
Sign in to follow this  
Dinno

15.09.2013.

Recommended Posts

15:30, Hoffenheim - B. Moenchengladbach, tip vise od 2,5 gola @ 1.63, Pinnacle, 8/10

 

Za nedjelju su ostala da s eodigraju dva meca 5. kola Bundeslige, a jedan od ta dva meca je i susret izmedju Hoffenheima i Borussije Moenchengladbach. Hoffenheim se nakon cetiri kola nalazi na 14.mjestu sa 5 osvojenih bodova. Imaju jednu pobjedu, jedan poraz i dva remija uz gol razliku 12:12, sto je u prosjeku cak 6 golova po utakmici. Zaista u prva cetiri kola napadaci Hoffenheima su igrali jako dobro, sto s ene moze reci za njihovu odbranu koja je primila zaista dosta golova. Najgore su se pokazali u proslom kolu kada su primili cak 6 golova na gostovanju kod Stuttgarta. Hoffenheim je odigrao dva meca na svom terenu i na oba meca su remizirali. Igrali su 3-3 protiv Freiburga i 2-2 protiv Nurnberga. Ocito je da Hoffenheim ima velikih problema u odbrani, jer zaista su do sada primili dosta golova.

 

Borussia M se nalazi na 9.mjestu sa 6 osovjneih bodova, dakle samo jedan bod vise od Hoffenheima. Oni do sada imaju polovican ucinak od po 2 pobjede i 2 poraza uz gol razliku 10:8, sto je preko 4 gola po mecu. Svaku utakmicu do sad su zavrsili sa 3,4 ili 5 golova. I kod njih je ista situacija kao i kod Hoffenheima, napadaci su s epokazali u odlicnom izdanju, ali je odbrana slabiji dio tima. Uspjeli su samo na jednom mecu da sacuvaju svoju mrezu, a to je bilo u drugom kolu kada su kod kuce pobijedili Hannover sa 3-0. Inace oba meca na gostovanjima su ubjedljivo porazeni, i to od Leverkusena sa 4-2 i od Bayern Minhena sa 3-1. Moze se reci da su imali dva jako teska gostovanja, ali to ne umanjuje cinjenicu da odbrana igra dosta lose i da su najslabiji dio tima.

 

Sastav Hoffenheima za ovaj mec:

Casteels – Beck, Abraham, Vestergaard, F.Johnson – Polanski, Strobl – Rudy – Elyounoussi, Volland, Modeste

 

Sastav Borussie Moenchengladbach:

Stegen – Jantschke, Stranzl, Alvaro Dominguez, Daems – Kramer, G.Xhaka – Herrmann, Arango – Raffael, M.Kruse

 

Imajuci u vidu da obje ekipe imaju odbrane kao najlosiji dio tima, a da su im napadaci mnogo bolji dio tima, a to su pokazali do sada u prva cetiri kola, nema sumnje da nas na ovom mecu ocekuje golijada na obje strane. Borussia igra dosta losije u gostima, sto ce biti mala prednost Hoffenheimu, ali siguran sam da domacin nece sacuvati svoju mrezu netaknutom, jer je Borussia uspjela postici gol na gostovanjima i Leverkusenu i Bayernu, koji su mnogo mnogo bolji od Hoffenheima. Dakle, moj izbor je da na utakmici pada 3 i vise golova.

Share this post


Link to post
Share on other sites

15:30, Stromsgodset - Odd, tip 1 @ 1.56, Pinnacle, 8/10

 

23. kolo Norveske 1. lige u kojem se sastaju drugoplasirani Stromsgodset i 11-plasirani Odd. Stromsgodset zaostaje 5 bodova za liferom Rosenborgom, iako su veci dio sampionata bili prvi, ali su posustali, no jos uvijek imaju sanse, jer je do kraja prvenstva ostalo 8 kola i 24 boda su u igri. U proslom kolu su porazeni na gostovanju kod Vikinga, pa bi u slucaju danasnjeg neuspjeha jednom nogom se vec oprostili od sampionske utrke. Vjerovatno tako ne razmisljaju u redovima domace ekipe, koji ove sezone igraju zaista dobro. Posebno se to odnosi na mecev kod kuce, gdje jos uvijek nemaju poraz, imaju samo 2 remija uz 9 pobjeda i gol razlikom 30:10. Prije 4 kola su kod kuce igrali 2-2 sa Rosenborgom, ali su zato na zadnjoj utakmici kod kuce razbili aktuelnog sampiona ekipu Moldea sa visokih 5-2. 

 

Ekipa Odd-a jos uvijek nije obezbijedila opstanak, pa ce se ta borba sigurno nastaviti do kraja sezone. Imaju 26 osovjenih bodova, sto je 6 vise od ekipa koje ispadaju direktno i 4 boda vise od ekipe koja se nalazi u kvalifikacijama za opstanak u drustvu najboljih. Ono sto ih treba brinuti jeste da su upali u losu seriju rezultata i na zadnja 4 meca nemaju pobjedu, prvo su dvije utakmice remizirali, da bi zadnje dvije izgubili. Prvo su porazeni od Branna kod kuce 1-3, pa u proslom kolu od Lillestroma sa 1-0. Inace igraju dosta lose u gostima. Imaju omjer 2-2-7 uz gol razliku 7:15. Napadaci su im dosta losi na strani, koji u prosjeku postizu po jedan gol otprilike na svakom drugom mecu, koji Odd igra u gostima. Zadnje dvije utakmice ova dva tima, kada je Stromsgodset bio domacin, je slavio Stromsgodset.

 

Nema sumnje da je Stromsgodset apsolutni favorit u ovom mecu i ukoliko misle da prate Rosenborg i drze korak za njima u borbi za titulu oni moraju da dobiju danas, jer Rosenborg ima dosta tezak mec u gostima kod Tromso-a, pa bi u slucaju kisa Rosenborga, Stromsgodseta mnogo dobila. Domaci teren, na kojem Stromsgodset ne zna za poraz, a uz to vaznost meca i veoma bitni bodovi za domacina su garant da cemo danas vidjeti jednu sigurnu pobjedu Stromsgodseta. Moj tip je 1.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Mozzart
Broj para iz kladionice: 2708

Vrijeme odigravanja: 19:00
Naziv para: Crvena Zvezda-Donji Srem
Tip para: Hendikep pobeda 1
Tečaj: 1.650

Ev. dobitak: 6.650
Ev. gubitak: 1.650

Share this post


Link to post
Share on other sites
CAF Champions League
16:00 al ahly -zamalek   @ 1 @ 2.40 Doxxbet

Share this post


Link to post
Share on other sites

Austrija regional zapad

17:00 FC Wacker Innsbruck (A) - Dornbirn @ 1 @ 1.45

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...