Jump to content
Sign in to follow this  
dejan55

05.10.2013.

Recommended Posts

18:00, Stromsgodset - Valerenga, tip 1 i vise od 2,5 gola @ 1.78, Bwin, 8/10

 

Jos je ostalo 5 kola do kraja Norveskog prvenstva, a i dalje se vodi velika borba za prvaka izmedju Rosenborga i Stromsgodseta. Rosenborg je lider sa 52 osvojena boda, dok je Stromsgodset drugi sa dva boda manje. U proslom kolu su oba ova tima slavili pobjede u gostima. Stromsgodset je bio ubjedljiv kod Sogndala sa 5-0, dok se Rosenborg mucio sa Sarpsborgom, ali je na kraju ipak slavio sa 2-1.

Stromsgodset zaista igra odlicno ove sezone i imaju velike sanse da se domognu titule, ali za to su im potrebne samo pobjede, jer svaki kiks bi ih mogao udaljiti od tog cilja. Kod kuce igraju sjajno, imaju 10 pobjeda i 2 remija bez poraza uz gol razliku 33:11, sto je u prosjeku 3,7 golova po utakmici. Forma im je dosta dobra, na zadnjih 5 utakmica su upisali 3 pobjede i po 1 remi i 1 poraz. Valerenga nije ekipa koja bi im trebala predstavljati vece probleme, pa sam misljenja da ce ovo biti lagana pobjeda domacina pred svojim navijacima, kojima ce mnogo da znaci u borbi za prvaka.

 

Gosti se nalaze na 11.mjestu sa 30 osvojenih bodova i oni se nalaze van opasne zone sa realnim sansama da se i naredne sezone takmice u najelitnijem takmicenju. Imaju 5 bodova vise od ekipa koji su ugrozeni i koji se nalaze u opasnoj zoni. Valerenga se trenutno nalazi u maloj krizi rezultata, jer su od zadnje 4 utakmice na 3 bili porazeni. U gostima i ne igraju bas najbolje. Imaju 3 pobjede, 3 remija i 6 poraza uz gol razliku 11:19. na zadnje 4 utakmice u gostima nemaju pobjedu.

 

Na zadnjoj utakmici ova dva tima, kada je domacin bio Valerenga, bilo je 3-0 za Stromsgodset.

Sve u svemu domacin je mnogo bolji, bodovi su daleko potrebniji domacinu, koji se bore za titulu, ali gol razlika i otvorena igra oba tima nam govore da pada i dosta golova. Zato sam se odlucio na ovu opciju, pobjeda domacina i na utakmici pada 3 i vise golova.

Share this post


Link to post
Share on other sites

18:30, Sunderland - Manchester United, tip 2 @ 1.65, bet365, 8/10

 

Nakon 6 odigranih kola, Manchester ima najlosiji start u zadnje 24 godine. nakon debakla u gradskom derbiju od Cityja sa 4-1, u proslom kolu su neocekivano porazeni kod kuce od WBA sa 2-1, pa je alarm ukljucen na Old Trafordu, kako bi se sto prije vratili na pravi kolosjek. Sigurno se mnogo navijaci crvenih djavola ne sjecaju kada je zadnji put Manchester dozivio dva uzastopna poraza u ligi. Zato je ovo odlicna prilika da se nadoknade izgubljeni bodovi iz proslog kola, jer idu u goste trenutno najlosijoj ekipi u ligi, ekipi Sunderlanda, koji je u dosadasnjih 6 utakmica osvojio samo 1 bod, a nanizali su 5 poraza uz gol razliku 4:14. Vise od 2 gola primaju po utakmici, a daju manje od 1 gola po mecu.

 

Manchester se nalazi na ocajnom 12.mjestu sa svega 7 osvojenih bodova od mogucih 18. Lider Arsenal im vec bjezi 8 bodova, pa ukoliko United ne ubiljezi pobjedu, ta bi razlika bila jos veca i mozda vec nedostizna na samom startu sampionata. Mislim da se to nece desiti, jer United ne moze biti u krizi tako dugo. Ako uzmemo i mec lige prvaka od prije nekoliko dana, kada su igrali 1-1 sa Shakhtarom, onda imamo 3 meca na kojim United nije ubiljezio pobjedu, pa sam siguran da je tome dosao kraj i da ce upisati sigurna tri boda protiv ocajnog Sunderlanda.

 

Domacin je prikovan za dno tabele i jedina su ekipa koja do sada nije upisala nijednu pobjedu. Tesko da ce do nje i nakon ovog meca, jer im dolazi ranjena svijer United, koji je zelja pobjede i bodova, kao nikad do sada. Nemaju taj kvlitet, a ni snagu da se tome odupru. Kod kuce su doigrali 3 meca i sva tri su izgubili, a postigli su samo dva gola.

Nemam vise sta dodati za ovaj mec. Manchester ide na pobjedu i samo im pobjeda vraca samopuzdanje i povratak u gornji dio tabele. Siguran sam da ce do nje i doci bez vecih problema. Moj tip je pobjeda Uniteda.

 

Sastav Sunderlanda:

Westwood – Gardner, O'Shea, Cuellar, Colback – Larsson, Cattermole, Ki Sung-Yong – Johnson, Giaccherini - Altidore

 

Sastav Manchester Uniteda:

de Gea – Rafael, Jones, Vidić, Evra – Carrick, Fellaini - Valencia, Rooney, Welbeck – van Persie

Edited by Dinno

Share this post


Link to post
Share on other sites

PR - Nogomet - England - Premier League

 

 bez Luisa Suareza, Liverpul je dokazao da je ove sezone znacajno bolji tim nego sto je to bio prethodnih sezona. Razlog je vrlo jednostavan - sve bolji Danijel Staridz igra izvanredno i postigao je skoro sve golove ekipe sa Enfilda dok je Chileanac bio odsutan. Ipak, Suarez se vratio na prethodnoj utakmici "crvenih" protiv Sanderelenda i odmah postigao dva gola (1-3).Naravno da Kristal Palas nema sta da trazi u ovom mecu. Liverpul je iz vise razloga ogroman favorit uoci ovog meca i trebalo bi lagano da dobije ovaj mec. Prvenstveno, imaju daleko kvalitetniji tim od Kristal Palasa i fantastican napad koji redovno postize golove.Jos jedna vrlo vazna cinjenica je i da su gosti ocajni kada gostuju. Sva tri meca van Londona su porazeni - od Sautemptona 0-2, od Manchester Junajteda 0-2 i od Stouk Sitija 1-2. Iako Liverpul i Palas nisu odigrali zvanican mec jos od oktobra 2005. godine, mislim da je trenutno ogromna razlika u kvalitetu ova dva rivala. Suarez posle dosta vremena ponovo igra na Enfildu i verujem da ce dati sve od sebe da postigne nekoliko golova.tip - Liverpul H1 (-1)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: expektBroj para iz kladionice:Vrijeme odigravanja: 18:30Naziv para: Bayer Leverkusen- Bayern MunchenTip para: over 2,5Tečaj: 1.580Ev. dobitak: 6.580Ev. gubitak: 1.580

Share this post


Link to post
Share on other sites
Naziv kladionice: bet365
Broj para iz kladionice:  
 
Vrijeme odigravanja: 18:30
Naziv para: Sunderland-Man.Utd
Tip para: 2
Tečaj: 1.620
 
Ev. dobitak: 6.620
Ev. gubitak: 1.620

Share this post


Link to post
Share on other sites
Naziv kladionice: bet365
Broj para iz kladionice:  
 
Vrijeme odigravanja: 13:45
Naziv para: Man.City-Everton
Tip para: 1
Tečaj: 1.650
 
Ev. dobitak: 6.650
Ev. gubitak: 1.650

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...