Jump to content
Sign in to follow this  
MysticAladin

11.10.2013.

Recommended Posts

20:00 BiH - Liechtenstein.........over 4.5 @ 2.25

 

 

Expekt

 

 

Bosna i Hercegovina je trenutno jedna od najefikasnijih reprezentacija u ovim kvalifikacijama,  a moje je mišljenje da će na kraju biti i najefikasnija. Za to su im potrebne dvije ubjedljive pobjede, a upravo te pobjede donose prvi put u historiji i plasman na Svjetsko Prvenstvo koje se igra u zemlji fudbala, u Brazilu. Problema sa sastavom u BIH nema. Jedini koji nedostaje je Mujdža i njega će prema najavama trenera Sušića zamijeniti Avdija Vršajević, pa bi startnih 11 trebalo da izgleda ovako:

 

Begović; Salihović – Spahić – Bičakčić – Vršajević; Lulić – Medunjanin – Pjanić; Misimović; Džeko – Ibišević

 

BIH će krenuti izuzetno jako u utakmicu i ja očekujem bar dva gola već u prvih pola sata, ako ne i više. U Lihtenštajnu je Bosna dala čak 8 komada, a nešto slično očekujem i u petak na Bilinom polju. Po meni je kvota zaista dobra i mislim da neće biti problema pri postizanju ovih 5 golova.

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:00 Bosnia and Herzegovina - Liechtenstein, tip: Over 5.5 goals @ 3.60, bwin, 8/10

 

Večeras se na stadionu Bilino Polje u Zenici sastaju nogometaši BIH i Lihtenštajna u predzadnjem, 9. kolu, grupe G kvalifikacija za odlazak na Svjetsko Prvvenstvo 2014 godine u Brazilu. Moj tip je da će biti šest i više golova na meču. Razlog što igram ovu opkladu je velika razlika u kvaliteti timova, sjajna atmosfera u domaćem taboru jer bi sa baš velikom pobjedom se oprostili od domaće publike i sa puno samopouzdanja da odu u Kaunas na meč zadnjeg kola protiv Litvanije na kojem bi trebali da proslave odlazak na Svjetsko Prvenstvo. Riječ je o duelu prve i posljednje ekipe u grupi, te imam puno povjerenje u napadače BIH koji su postigli 25 golova u 8 mečeva po čemu su drugi napada Europe iz Njemačke koja je dala 28 golova. BIH također ima najboljeg strijelca kvalifikacija, Edina Džeku koji je dao 8 golova dok je Ibišević dodao 6 golova. U prvom meču u Vaduzu je bilo 8-1 za BIH.

 

Bosna i Hercegovina je sa pobjedom od 8-1 protiv Lihtenštajna otvorila kvalifikacije, te zatim slijede pobjede na domaćem terenu protiv Latvije 4-1 i Litvanije 3-0 u Zenici. Slijedi gostovanje u Atini i remi 0-0 sa Grčkom, U Zenici su savladali Grčku sa 3-1 i Latviju u Rigi sa 5-0. Slijedi dvomeč sa Slovačkom i prvo poraz u Zenici 0-1 i pobjeda u Žilini 2-1. Tako su BIH ostali mečevi sa Lihtenštajnom kod kuće i Litvanijom u gostima i u slučaju dvije pobjede bi išli direktno na Svjetsko Prvenstvo dok bi Grčka bila druga bez obzira na rezultate Grla jer BIH ima isto bodova kao Grčka ali bolji međusobni omjer i gol razliku. Večeras igrači BIH žele da sa uvjerljivom pobjedom da pozdrave svoje navijače i zahvale im se na podršci, te imaju želju da Edin Džeko sa nekoliko golova bude ubjedljivo prvi strijelac kvalifikacija i da sustigne Andriya Shevchenka na vječnoj listi golgetera kvalifikacija svih vremena. BIH je u kompletnom sastavu a gosti su totalni amateri te tako u Zenicu dolaze oslabljeni jer Thomas Beck zbog obaveza na poslu ne može putovati u Zenicu a drugi igrač Martin Buechel mora ići na predavanja. U ekipi Lihtenštajna neće biti suspendovanog Wiesera dok su za meč upitni Frick i Quintans. Selektor Safet Sušić je najavio igru za najmanje tri napadača i napad od prve minute kako bi se ranim pogotkom razbila moguća nervoza.

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:45, Sweden - Austria, tip 1 @ 1.73, bet365, 8/10

 

Jos su dva kola ostala da se odigraju i znat ce se definitivno putnici u Brazil, naravno oni koji idu direktno, kao i oni koji idu u dodatne kvalifikacije. U grupi C je sve jasno sto se prvog mjesta tice. Tu je Njemacka bez premca, koja je skupila 22 boda i ima 5 bodova vise od drugoplasirane Svedske i nima je teoretski jos potreban samo jedan bod, a danas igraju kuci protiv Irske i mislim da ce pobjedom definitivno osigurati prvo mjesto i odlazak na SP.

 

No, ono sto je mnogo zanimljivije jeste borba za drugo mjesto, a upravo se sastaju dva glavna rivala za tu poziciju. Svedska je trenutno druga na tabeli sa 17 osvojenih bodova i imaju tri boda vise od Austrije, koja je treca. Na prvi pogled izgleda da Svedskoj i nije potrebna pobjeda, no u zadnjem kolu igraju protiv Njemacke, dok Austrija igra sa farskim ostrvima, pa je upitno da li ce Svedska moci savladati Njemacku, koja uvijek igra dobro i takoreci nepobjedivo, pa cak kada im bodovi i nisu potrebni. Dok sdruge strane Austrija nece imati vecih problema sa faranima i tu su sigurna tri boda. Upravo iz tog razloga je Svedskoj utakmica izuzetno bitna, jer sa pobjedom ovjeravaju to drugo mjesto i baraz, bez razmisljanja sta ce biti u zadnjem kolu, jer Austrija je ekipa po mjeri, koja se moze dobiti, a i mora ukoliko ne zele da zakomplikuju situaciju u grupi.

Svedska je odigrala 3 meca kod kuce, imaju 2 pobjede i 1 remi bez primljenig kola uz 4 data gola. U ovim kvalifikacijama imaju samo jedan poraz i to u gostima kod Austrije, kada su porazeni sa 2-1, pa je ovo odlicna prilika za revans.

 

Austrija u gostima igra mnogo losije nego kod kuce. Kod kuce imaju 4 pobjede i samo 1 poaz, dok su u gostima odigrali 3 meca i nemaju pobjedu. imaju 2 remija i 1 poraz uz 2 data gola i 5 primljenih. Imali su kiks kod Kazahstanaca, kada su odigrali mrsavih 0-0 i tu su izgubili velika 2 boda. remizirali su Irskom 2-2 i visoko porazeni od Njemacke sa 3-0.

Svedska nema vecih problema oko sastava i mislim da ovu priliku nece prokockati da se sa pobjedom domognu baraza, a to je vec jedna stepenica vise ka Brazilu. Moj tip je pobjeda Svedske.

 

Sastav Svedske:

Isaksson – Lustig, Nilsson, Granqvist, Olsson – Larsson, Svensson, Kallstrom, Kacaniklic – Elmander, Ibrahimovic

 

Sastav Austrije:

Almer – Garics, Dragović, Prodl, Fuchs – Junuzović, Kavlak – Arnautović, Harnik, Alaba – Weimann

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Premier
Broj para iz kladionice: 1718

Vrijeme odigravanja: 20:00
Naziv para: Bosna i Hercegovina - Lihtenštajn (-3+)
Tip para: z2
Tečaj: 1.600

4 i vise gola na utakmici

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Unibet
Broj para iz kladionice:

Vrijeme odigravanja: 18:00
Naziv para: Hrvatska - Belgija, Total Goals Over 2.5
Tip para: Over 2.5
Tečaj: 2.300
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Naziv kladionice: SuperSport
Broj para iz kladionice: 587 
 
Vrijeme odigravanja: 20:45
Naziv para: Grčka - Slovačka
Tip para: 1
Tečaj: 1.550

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: SuperSport

 

Vrijeme odigravanja: 20:30
Naziv para: Nizozemska(-2+)-Mađarska
Tip para: vise
Tečaj: 1.550

 

:uredu:   8-1

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: SuperSport

 

Vrijeme odigravanja: 20:45
Naziv para: Grčka-Slovačka
Tip para: 1
Tečaj: 1.550

 

:uredu:   1-0

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Unibet

 

Vrijeme odigravanja: 18:00
Naziv para: Croatia - Belgium
Tip para: 1
Tečaj: 2.550

 

:nije:   1-2

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kvalifikacije za EP (U21)
18:00 Cipar(21)-Srbija(21)
tip: 2
kvota: 1.45
kladionica: SuperSport
ulog: 10/10
 
Danas na Kipru se sastaju mlade reprezentacije ( igrači do 21 godine) Kipra i Srbije. I to u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano 2015. u Češkoj . Za sada i jedni i drugi su osvojili po tri boda , sa tom razlikom što su Kiprani odigrali 4 utakmice, a Srbija samo jednu i to baš protiv današnjih protivnkika. Bilo je 2:1 za Srbiju.  Kao što sam već pomenuo Kiprani su odigarali 4 utakmice i ostvarili samo jednu pobedu 
(pobedli Severnu Irsku sa 3:0) i tri poraza , i to protiv Italije (0:2), i Belgije ( 0:2) i vec pomenuti poraz protiv Srbije. 
 
Što se tiče prethodnih prvenstava za ovo godište reprezentacija Srbije je imala mnogo više uspeha nego reprezentacija Kipra. Uopšteno sve mladje kategorije reprezentacije Srbije imaju dobre rezultate i dobre igrače, koji se ko zna zašto izgube kad predju u seniore. Ako napomenemo da mlada reprezentacija Kipra se nikada nije plasirala na Završni turnir, dok je Srbija od 2004. do 2011. sva četri puta bila na završnom turniru i osvojili dva puta 2. mesto 
20404. i 2007. , a 2006. došli do polufinala. 2011. i 2013. nije se plasirala , 2013. su izgubili u barazu od Engleske. oba puta sa 1:0.  Ove kvalifikacije Srbija ima pravo da se nada plasmanu na EP, jer ima dosta dobrih igrača , a neki su već iskusili da budu najbolji ( Osvajači prvenstva Evrope za igrače do 19 godina), a neki od njih su već nekoliko puta nastupali i za A selekciju. U ovoj grupi realno borba za plasman će se voditi izmedju Italije, Belgije i Srbije, tako da Srbija mora 
da pobedjuje ekipe kao Kipar i Severna Irska , jer se na tim utakmicama osvaja ili gubi mesto u vrhu. 
 
Po prvobitnim najavama Srbija je trebalo da bude pojačanja za 4 igrača koji su se već ustalili u A reprezenatciji: Nastasic,  Djuricic,  Markovic i Mitrovic, ali je Markovic povredjen i nece igrati, dok je Nastasic naknadno vracen u A tim . Bez obzira na sve to bilo ko da istrči dannas na teren Na Kipru, Srbija je mnogo jača i to bi trebalo i da dokaže . Inace mladi kiprani i Srbi , odigrali su dosad medjusobno  4 utakmice  i sva 4 puta Srbija je bila uspešnija.  Nema razloga da tako ne bude i večeras. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:30 Andorra - Romania (-2,5)........2 @ 1.63

 

Bet365

 

 

Mrtva trka se vodi u ovoj grupi za drugu poziciju i svaki bod i svaki gol je jako bitan. Holandija je prva i to se zna. Međutim, ono što se nikako ne zna je ko će biti drugi. Trenutno je to Mađarska sa 14 bodova, bodom više od Turske i Rumunije koje imaju nešto lakše utakmice, u gostima kod Estonije i Andore, respektivno. Mađarska ima težak ispit, a zove se Holandija. Dakle, veoma je izvijesno da će to drugo mjesto dobiti novog vlasnika, a Rumuni moraju do lagane pobjede ne bi li u posljednjem kolu nekim čudom do te druge pozicije. 
 
Andora nije dala nijedan gol u dosadašnjim kvalifikacijama, a primila ih je čak 24! Jasno je dakle kome idu bodovi, jasno je i da će to biti pobjeda sa hendikepom, samo još ostaje da vidimo koliko će golova uvaliti Rumuni. Ja se nadam barem 3...

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:30 Luxembourg - Russia (-2,5).......2 @ 2.05

 

 

Pinnacle

 

 

Rusija se bori za prvo mjesto u grupi sa Portugalom i ovo joj je idealna šansa da direktno idu na Mundijal obzirom da igraju dvije lagane utakmice, prvo sa Luksemburgom, a onda sa Azerbejdžanom. Nema sumnje da je ova sa Luksemburgom odlučujuća, jer ako je išta sigurno, onda je to pobjeda Rusije u posljednjem kolu protiv prijateljski raspoloženih Azerbejdžanaca. Znamo kakva klima vlada u Rusiji i Azerbejdžanu, bogataša koliko hoćete, ulažu se velika sredstva u fudbal i siguran sam da će milioni da rade... Lova i golovi, sve u mreži Azerbejdžanaca, a Rusi sretni na Mundijal idu direktno.
 
Luksemburg je vjerovatno najslabija nacija nakon San Marina i nemaju šta da traže u ovom meču. Vjerujem u ubjedljivu pobjedu Rusije, iako nisu u dosadašnjem dijelu kvalifikacija igrali za gol više. To je Capellova ekipa koja prije svega ima za cilj da upiše tri boda i rezultati su vidljivi. Igraju dobro, ali daju malo golova. Medjutim, odbrana im je odlična, pa i taj mali broj datih golova će biti dovoljan za prvo mjesto. U ovom meču bi trebali lakše do golova, pa vjerujem u ubjedljivu i laganu pobjedu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...