Jump to content
Sign in to follow this  
micha

08.11.2013.

Recommended Posts

FIFA - U17 WORLD CUP SOCCER 
17:00 Nigeria U17 - Mexico U17
tip: 1
kvota: 1.735
ulog: 8/10
 
I dođe i taj dan da se vidi koja će reprezentacija biti najbolja u fudbalu za igrače do 17 godina. Sa jedne strane je tim na koji sam uvek igrao do sada, pa ću naravno i sada , reprezentacija Nigerije protiv reprezentacije Meksika. Nigerija trostruki pobednik ( 1985. , 1987. i 2007.) igraće protiv aktuelnog prvaka Meksika ( pobednik prošlog prvenstva 2011. kada su bili domaćini). Turnir su osvajali još i 2005. u Peruu. U samoj završnici Svetskih prvenstava za ovaj uzrast, Meksiko je u završnicu ulazio  samo 2 puta i to kada su osvajali titule i sada im je treći put. Dok Nigerijci pored  3 titule ( najuspešniji uz Brazil), imaju i zabeležena 3 izgubljena finala ( 1987.,2001. i 2009.)
Sve ovo je istorija i sada neki drugi klinci igraju i za jedne i za druge. A bliska prošlost kaže da ,posle prvog kola po grupama slabo ko je pomislio da će Meksiko doći do šanse da odbrani titulu.
I to iz razloga jer su se ove dve  reprezentacije sastale u tom prvom kolu i Meksiko je bio deklasiran sa 6:1. Posle su usledile dobre igre Meksika i evo stigli su do finala. Posle te katastrofe Meksikanci
su pobedili Irak sa 3:1 i Švedsku sa 1:0, dok su Nigerijci polse te pobede malo zakazali u odbrani i odigrali 3:3 protiv Švedske , da bi se posle toga vratili na pravi kolosek i ostvarili jos jednu ubedljivu pobedu i to protiv Iraka 5:0. U 1/8 finala Meksiko pobedjuje Italiju sa 2:0, dok Nigerija još jednom teroriše protivničku odbranu (Nigerija - Iran  4:1). U 1/4 finalu Meksikanci pokazuju da su u samom vrhu i izbacuju malo iznenađujuće Brazil, posle jedanaesteraca., dok Nigerija protiv Urugvaja pokazuje što do tad nije , da znaju ne samo da napadju , već i da se brane i prvi put ne primaju gol na utakmici, pobeđuju sa 2:0. 
U polufinalu padaju Argentina ( od Meksika)  i Švedska ( od Nigerije) , sa po 3:0 . 
I sada doslo je do kraja.  Ko će osvojiti šampionat? Ja sam od 3. kola verovao u krajnju pobedu Nigerije i pri tome i ostajem , što su oni i svojim igrama i rezultatima i pokazali. Ne verujem da će biti toliko 
ubedljivo kao u grupnoj fazi, ali pobeda Nigerije ne bi trebalo da dođe u pitanje. najbolji strelac turnira, napadač Nigerije Kelechi Iheanacho, koji je Meksiku dao 4  gola,od onih 6 izjavio je :"Moramo biti oprezni, jer će oni želeti da izvrše pritisak na nas, ali teško je igrati protiv nas kada mi igramo našu igru". To su radili ceo turnir, pa zašto ne bi i sada. Kada jedan tim u šest utakmica postigne 23 gola , to dovoljno govori o kvalitetu tog tima, a to je upravo Nigerija.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Czech Gambrinus Liga
19:00 Dukla Prague   ₋   Bohemians 1905
tip: 1
kvota: 1.50 mozzart
ulog: 8/10
Danas se u okviru 14.kola prve fudbalske lige Češke sastaju 6.plasirana Dukla i 13. Bohemians. Dukla ima 20 bodova, od toga kući su osvojili 12(3-3-1), uz gol razliku 10:5. A Bohemians ima 12 od toga kao gosti samo 3 (1-0-6)
U zadnje 5 prvenstvene utakmice Bohemians nije pobedio ni jednu ( tri poraza i dve neresene), a Dukla ima 3 pobede , jednu neresenu i jedan poraz i to od Sparte iz Praga , koja je ubedljivo prva. Bohemians se može se reći šeta iz 
prve.U sezoni 2011/2012.  su ispali iz prve lige, da bi se odmah sledece vratili, a sada kako stoje stvari opet boriti za opstanak. Dok je Dukla bila oba puta 6.  Trenutno dosta bolja forma Dukle je dobar predznak da će ovde osvojiti 
3 boda i još ako dodamo prednost domaćeg terena i da je ovo poslednja utakmica Dukle na njihovom stadionu u jesenjoj sezoni i sigurno će dati sve , da se do proleća oproste od svojih navijača pobedom.  Verujem da im to neće biti problem.
Edited by micha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fudbal - Germany 
18:00h Greuther Furth - Paderborn
Tip: Vise od 3.5 golova 
Kvota: 3.00 
William Hill

Domaci tim sa Furth-a trazi pobedu u ovog duela sa namerom da prekine svoji losi niz kod kuci i sve ukupno u lige. Na svih meceva, pobednicki ili luzerski, prikazali su dosta problema u defanzive i dosta mocni napad, primajuci golove u vise od 95% utakmica gde su prakticno plivali u odbrani. Megutim, trenutno su najbolji u ofanzivi, najgolgeterski tim sa mnogo postignutih golova a to je jedini razlog za svih pobeda do sad kao i utakmice punih golova. Sa onakav odlican napad i veoma losa defanzia, mislim da je Paderborn potpuno izednacen u segmentu da budu imali odlican broj prilika za dadenih ujedno primenih golova jer pricamo za ekipa koja igra potpuno slican fudbal sa identican broj na dadenih i primenih golova do sad, cuvajuci status na drugi najbolji napad u ligi kao treta najlosija defanziva. Gosti dolaze u forma, odigrali su par predobri meceva puni sa mnogo golova, to je potvrda dominacija njihov napad i odlican procent realizacija, potpuna dominacija. Nakon dve vezane poraze kod kuci, Fruth trazi prekin niza i nakon posta od 3 nedelje bez kucne pobede, konacno da dodje do takva idealna prilika. Sa druge strane Paderborn dolazi sa namerom da ostane u isti ritam, da nastave u odlicna serija rezultata I u situacija na underdog da pokuse da dodje do prva pobeda protiv Grojtera ikada u gostima. Mislim da su kvote za pobednika malo pogresne, ne prihvacam ovolika mala kvota na pobedu domace ekipe koja je trenutno van forma a sve dok Paderborn ima solidna prilika da dodje do odlican rezultat zbog trenutna forma u koja se nalazi, mislim da je bolja prilika da se proba na golovi. Kad sumiramo fakti, ocekujem obe ekipe da zabiju po par komada u mrezu svojih protivnika a to  bih nama bilo dovoljno da vidimo utakmica sa veliki broj pogodka.
Sretno!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: SuperSport

 

Vrijeme odigravanja: 18:00
Naziv para: Zadar(-3+)-Lokomotiva ZG
Tip para: vise
Tečaj: 3.600

 

:nije:   0-2

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites
Naziv kladionice: Premier
Broj para iz kladionice: 1600 
 
Vrijeme odigravanja: 20:30
Naziv para: Hannover-Braunschweig
Tip para: 1
Tečaj: 1.700
 
Ev. dobitak: 6.700
Ev. gubitak: 1.700

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Premier
Broj para iz kladionice: 1613

Vrijeme odigravanja: 20:30
Naziv para: Monaco - ETG FC
Tip para: pm1 (1 i 3+ golova)
Tečaj: 1.600

Ev. dobitak: 6.600
Ev. gubitak: 1.600

Share this post


Link to post
Share on other sites
00:00, ASA - Avai, Tip 2 @ 2.50, Bet365, 8/10
 
Mec iz Brazilske druge lige u kome se sastaju ASA i Avai u 34-om kolu.
Pet kola pre kraja ASA je prakticno ispala iz druge lige jer imaju samo 26 bodova a ABC koji je iznad crte za opstanak ima 36 boda a Bragantino mesto iznad ima 39 bodova dok ekipe koji su u zoni ispadanja Atletico GO i Paysandu imaju po 35 boda a Sae Caetano 33, dakle jasno je da u toj nemogucoj misiji ni Tom Kruz nebi mogao da im pomogne.
ASA ima ucinak  33 8 2 23 36 : 68 (-32) 26
a na svom terenu 16 6 1 9 24 : 25 19
Medjutim pobede su bile na pocetku a u zadnjih 13 meceva imaju samo jednu pobedu koju su ostvarili na svom terenu protiv osrednjeg Oestea i ocito je da su totalno van forme.
U danasnjem mecu nece igrati suspendovani Fabiano a trener cesto isprobava razne formacije i igrace ocito spremajuci se za trecu ligu.
Avai je trenutno na deobi cetvrtog i petog mesta sa Icasom sa po 53 boda a posto imaju pobedu manje Icasa ima prednost jer se to prvo gleda u slucaju istog broja bodova na kraju lige a prva 4 tima idu u prvu ligu a iza njih su Joinville i America Mg sa bodom manje, Parana sa 2 a Ceara sa 3 boda manje dakle borba za cetvrto mesto je zestoka.
Avai je 2011 ispao iz prve lige i zelja im je da se vrate u nju, oni imaju ucinak 
33 15 8 10 47:41 53
u gostima sasvim dobro 16 6 5 5 20:19  23
u zadnja 2 meca su porazeni i bilo bi previse da i u trecem mecu zaredom ne pobede , pogotovo jer za rivala imaju ovako slab tim .
Na gol bi trebalo da se vrati prvi golman James posle povrede iako nije potvrdjen njegov nastup on je otputovao sa ekipom a nedostajace i Alex Lima i Leandro Silva ali nista bitno sto bi imalo veliki uticaj na igru.
Medjusobno su igrali 3 meca a 2 puta je pobedio Avai na svom terenu dok je ASa pobedila na svom terenu.
Dakle sve u svemu zacudila me tako velika kvota na goste koji u svakom slucaju imaju bolji tim i koji imaju mnogo vece ambicije a u gostima ipak igraju dobro i imaju vise pobeda nego poraza sto je u Brazilskoj ligi retkost a ASa je u dugoj seriji pioraza koju su prekinuli sa 1 pobedom ali mislim da ce vai pokazati da su njihove ambicije realne i da ce pobedom ucvrstiti svoje mesto u vrhu tabele 

Share this post


Link to post
Share on other sites

02:30, Monarhas Morelia- Puebla, Tip 1 @ 1,55, Mozzart, 8/10 

 

Mec iz Meksicke Aperture u kome se sastaju Monarhas Morelia i Publa u zadnjem kolu regularnog toka.

Meksicko prvenstvo se igra iz dva dela i u svakom timovi posle regularnog dela prvih 8 igraju play off po kup sistemu 2 meca a ako rezultat bude izjednacen dalje ide ekipa koja je bila bolje plasirana u regularnom toku a za plasman u regularnom toku ako imaju isti broj bodova gleda se gol razlika.
Prvo mesto u regularnom toku, pobednik plej ofa i pobednik Kupa obezbedjuju ucesce u Copa Libertadores.
Borba za ucesce u play offu jos nije zavrsena Morelia je sedma sa ucinkom 
16 7 3 6 25 : 23 (+2) 24
osmi Querétaro ima 23
deveti Tigres ima 22 (+2 gol razlika)
a deseta Tijuana ima 21 (+2 gol razliku)
Dakle Morelija mora da pobedi da nebi zavisila od drugih meceva koji se igraju sutra 
na svom terenu su bili dobri 7 4 1 2 15 : 11 13
a pre nekoliko dana su osvojili kup u mecu sa Atlasom na penale 3-1 nakon 3-3 u regularnom toku i svakako ce zeleti da pobedom proslave titulu sa svojim navijacima.
Puebla je 11-ti na tabeli i nema sanse za play off oni imaju ucinak 
16 4 7 5 19 : 20 (-1) 19
a u gostima su losi 7 1 2 4 9 : 14 5
a zadnji mec u gostima su izgubili od maltene drugog tima Club Americe a jedini motiv im moze biti tabela za opstanak na kojoj lose stoje ali imaju jos cel;u Clausuru da se izvuku iznad crte za opstanak.
Tradicija je na strani Morelie od 11 meceva na svom terenu pobedili su 7 puta a samo jednom su izgubili dok su 3 meca zavrsena nereseno.
Dakle sve u svemu mislim da Morelia nece dozvoliti na svom terenu da zavisi od drugih rezultata i da ce pobedom da overi plasman u play off a Puebla ce morati u drugom delu da poboljsa igre ako zeli ostati u ligi

Edited by rockytomas

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...