Jump to content
Sign in to follow this  
dejan55

09.11.2013.

Recommended Posts

15:30, Hoffenheim - Hertha, tip vise od 2,5 gola @ 1.81, Pinnacle, 8/10

 

U 12. kolu Njemacke Bundeslige sastaju se domacin Hoffenheim i Hertha iz Berlina. Susret dvije ekipe iz sredine tabele, gdje je Hertha nesto bolja i zauzima 7.mjesto sa 15 osvojenih bodova, dok je Hoffenheim na 10.mjestu sa 13 osvojenih bodova. Hertha na zadnje dvije utakmice nije osvojila ni bod, izgubili su od Bayerna u gostima sa 3-2, da bi u proslom kolu na svom terenu izgubili od Schalkea sa 2-0, pa je ovo odlicna prilika da se napokon traze bodovi, a gostovanje kod Hoffenheima i nije toliko tesko da ne mogu doci do bodova. 

 

Hoffenheim je u proslom kolu izgubio od Bayerna sa 2-1, iako su prvi poveli na tom mecu, no nije bilo snage i koncetracije do kraja, pa su porazeni od velikog Bayerna, ali to im niko i ne zamjera, jer rijetke su ekipe koje se mogu nadati bodovima protiv Bayerna. No ono sto svakako danas ocekuju jeste mnogo bolja igra protiv Herthe, protiv koje se ralno mogu nadati bodovima,a  siguran sam da ce ici na sva tri boda. Hoffenheim kod kuce ima omjer 1-3-2 uz gol razliku 12:13, sto je preko 4 gola po mecu. Inace u cijeloj ligi Hoffenheim je na prvom mjestu po projesku datih i primljenih golova i imaju 4.6 gola po mecu. Svih 11 utakmica u ligi su igrali over, sto nam govori kako ove sezone igra ekipa Hoffenheima. Primaju, ali i daju dosta golova, sto govori da s vole nadmetati i da na svakoj utakmici igraju otvoreno, bez kalkulacija. Siguran sam da ce tako biti i danas i da ce ici otvoreno po bodove i pobjedu.

Hertha u gostima jos uvijek nema pobjedu, imaju 3 remija i 2 poraza uz gol razliku 6:9, sto je u prosjeku tacno 3 gola po utakmici. Kao sto sam rekao nakon dva uzastopna poraza i Hertha ce traziti bodove, a gostovanje kod Hoffenheima je dobra prilika za to, koji i ne briljira bas najbolje kod kuce, a uz to igraju otvoreno, sto je dobro za napadace Hrthe da to iskoriste i ugroze gol domacina. Na prosloj utakmici ove dvije ekipe, kada je Hertha bila domacin, bilo je 3-1 za Herthu. Tako nesto ocekujem i danas, dosta golova na obje strane i naravno ocekujem da ih bude najmanje 3, a siguran sam da ce obje ekipe postici barem po jedan gol.

 

Sastav Hoffenheima:

Casteels – Beck, Abraham, Sule, Salihovic – Polanski, Strobl – Elyounoussi, Volland, Roberto Firmino – Modeste

 

Sastav Herthe:

Kraft – Pekarik, S.Langkamp, Brooks, J.van den Bergh – Hosogai, Lustenberger – Ben-Hatira, Skjelbred, N.Schulz – Ramos

Share this post


Link to post
Share on other sites

17:00, Borac - Celik Zenica, tip 1 @ 1.65, Expekt, 8/10

 

U 16. kolu BH Premijer lige sastaju se jesnje prvak Borac i Celik iz Zenice. Borac je nakon 15 odigranih kola lider i jesenj prvak Bosne i Hercegovine. Sasvim zasluzeno su banjalucani na prvom mjestu, jer su pokazali najvise u prvih 15 kola, ostvarivsi 10 pobjeda, 3 remija i samo 2 poraza uz gol razliku 24:13. Nakon dvije uzastione pobjede, Borac ce sigurnon htjeti nastaviti odlicnu seriju, a tradicija je apsolutno na njihovoj strani protiv Celika, koji je zadnji put odnio bod iz Banja Luke davne 2004.godine, kada je bilo 1-1 i nakon toga je odigrano 7 utakmica ova dva tima u Banja Luci i svih 7 meceva je dobio Borac. U Borcu svi ocekuju i nadaju se novoj pobjedi, jer samo pobjedama mogu odrzavati prednost u odnosu na pratiocu, a najblizi pratilac je ekipa Sarajeva, koja ima 4 boda manje od Borca i u slucaju kiksa, Sarajevo bi ozbiljno moglo zaprijetiti, kao i ostali pratioci koji ne zaostaju mnogo bodova. No, Borac ima sve u svojim rukama, a Celik nije ekipa koje se trebaju previse plasiti. Celik se nalazi na 10.mjestu sa 18 osvojenih bodova. U gostima igraju 1-4-2 uz gol razliku 3:6. kaso sto se vidi na prvi pogleda dosta remija imaju, tvrdo igraju na remi. Ali Borac je kod kuce fenomenalan, imaju 6 pobjeda i 1 remi bez poraza naravno uz gol razliku 12:3. Jedini remi su imali prije dva kola kada su igrali 2-2 protiv Sirokog Brijega. 

Ono sto je jos porazavajuce za Celik jeste da oni na zadnjih 12 utakmica kada su igrali protiv Borca bilo kod kuce ili na strani nisu ostvarili pobjedu. Zadnji put su pobijedili na svom terenu 2006. godine i od tada ne znaju za trijumf protiv Borca.

 

Borac nakon sto je ispao iz kupa BIH, maksimalno se okrece prvenstvu i na najboljem je putu da tu i ostanu do kraja sezone. Kvalitet i tradicija su na strani banjalucana mislim da ce bez vecih problema upisati novu pobjedu i 3 boda i tako se ucvrstiti na liderskoj poziciji.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Naziv kladionice: Premier
Broj para iz kladionice: 2008 
 
Vrijeme odigravanja: 15:30
Naziv para: B.Leverkuzen-HSV (P.M.)
Tip para: pm3=oba daju gol i 3+ golova
Tečaj: 1.900

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Premier
Broj para iz kladionice: 2075

Vrijeme odigravanja: 16:00
Naziv para: Chelsea - West Brom (Zbroj žutih kartona -2,5+)
Tip para: žk2
Tečaj: 1.750

Ev. dobitak: 6.750
Ev. gubitak: 1.750

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Premier
Broj para iz kladionice: 2203

Vrijeme odigravanja: 19:00
Naziv para: Austria - Wolfsberger (poluvrijeme/kraj)
Tip para: pk1 (1/1)
Tečaj: 2.000

Ev. dobitak: 7.000
Ev. gubitak: 2.000

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Premier
Broj para iz kladionice: 2248

Vrijeme odigravanja: 17:00
Naziv para: Nordsjaelland - Sonderyske
Tip para: 1
Tečaj: 1.600

Ev. dobitak: 6.600
Ev. gubitak: 1.600

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...