Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

10.11.2013.

Recommended Posts

19:00 Villareal - Atletico Madrid, Total Goals, tip: Over 2.5 goals @ 2.05, bet365, 8/10

U derbiju 13 kola španske Primere na stadionu El Madrigal se sastaju ekipe Villareala i Atletico Madrida a moj tip je da će biti tri i više golova na meču. Villareal je nakon povratka u Primeru odlično otvorio sezonu te tako nakon 12 kola imaju 23 boda i trenutno su četvrti na tabeli, dok je Atletico Madrid odlično otvorio novu sezonu i nakon 12 mečeva imaju 33 boda, i samo jedan bod manje od vodeće Barcelone. 

Villareal se vraća na puteve stare slave kada je igrao važnu ulogu u španskom i euro nogometu i bio značajan faktor i u Ligi prvaka. Sezonu su otvorili sa sedam pobjeda (3-2 Almeria, 2-1 Valladolid, 3-0 Osasuna, 2-1 Espanyol, 3-0 Granada, 4-1 Valencia i 1-0 Elche), dva remija (Real Madrid 2-2, Celta 0-0) i tri poraza (Betis 0-1, Athletic Bilbao 0-2, Getafe 0-2) uz ukupnu gol razliku od 20-12. Znači dali su 20 golova u 12 mečeva, što znači da daju u prosjeku po 1,66 gola po meču dok primaju u prosjku po 1 gol po meču. Protiv Atletico Madrida u sastavu neće biti Dorada, Jokića, Farinosa i Pabla Inigueza.

Sa druge strane imamo Atletico Madrid koji je i lani bio u konkurenciji za titulu prvaka Španije da bi pred kraj posustali, tako su i ove sezone odlični i imaju samo bod manje od Barcelone i čak osam bodova više od četvrtog Villareala i petog Athletica Bilbaa, tako da su skoro osigurali Ligu prvaka i sljedeće sezone. U 12 mečeva su upisali impresivnih 11 pobjeda i samo jedan poraz od Espanyola sa 0-1. U zadnjih 14 mečeva u svim takmičenjima imaju čak 13 pobjeda i gol razliku od 34-9. U Primeri nakon 12 mečeva imju gol razliku od 30-8 ili prosjek od 3,16 golova po meču. Samo su Real Madrid i Barcelona dali više golova od njih, dok je samo Barcelona primila gol manje od njih. Na gostovanju kod Villareala neće biti: Turana, Filipe Louisa i Lea Baptistao-a. 

Villarreal: S.Asenjo – Mario, Musacchio, Paulista, Jaume Costa – Hernan Perez, Trigueros – Soriano, Cani – I.Uche, J.Perbet

Atletico Madrid: Courtois – Juanfran, Miranda, Godin, Insua – Gabi, Tiago – Adrian, Koke – Villa, Diego Costa

Share this post


Link to post
Share on other sites

15:00 HSK Zrinjski Mostar - FK Sarajevo, tip: X2 @ 1.67, bwin, 8/10

Derbi šesnaestog kola Premijer lige BiH danas će na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru igrati Zrinjski i Sarajevo. Moj tip je da će gosti iz Sarajeva ostati neporaženi nakon ovog meča jer smatram da imaju bolji sastav i da imaju veći motiv da dođu do boda ili bodova kako bi prišli na korak bliže vodećem Borcu i povećali svoje šanse za titulom prvaka. Nakon 15 odigranih kola Zrinjski je trenutno na 3 mjestu sa 26 bodoa dok je Sarajevo drugo na tabeli sa 29 bodova. Vodeći je Borac iz Banja Luke sa 33 boda. 

Zrinjski iz Mostara je sezonu otvorio u kvalifikacijama za Europa Ligu gdje su savladali amatere iz Andore Santa Colomu sa 3-1 i 1-0, da bi bolji do njih bio Botev iz Plovdiva sa 1-1 i 0-2. U prvenstvu BIH su upisali  7 pobjeda, 5 pobjeda i 3 remija uz gol razliku od 24-12, ali su u zadnje vrijeme u blagom padu forme pa su tako u zadnja četiri meča upisali samo jednu pobjedu nad novim prvoligašem Mladosti sa 2-0. Na svom terenu Zrinjski je upisao 4 pobjede (Travnik 5-1, Željezničar 2-1, Slavija 2-0 i Leotar 2-0) i imali su 3 remija (Rudar 0-0, Olimpic 1-1 i Velež 0-0) uz ukupnu gol razliku od 12-3. 

Sarajevo je nakon drugog mjesta prošle sezone najavilo borbu za titulu te doveli nekoliko mladih reprezentativaca U21 BIH i nekoliko igrača iz Srbije sa nadom u novu titulu. U sezoni imaju omjer od 8 pobjeda, 5 remija i 2 poraza, te igraju dosta dobro u gostima ove godine a svoje veće kikseve su imali na svom terenu. U gostima imaju četiri pobjede i tri remija uz gol razliku od 8-2, tako da su još bez poraza i ne vjerujem da će i danas izgubiti od Zrinjskog koji polako gubi korak dok Sarajevu trebaju bodovi jer je vodeći Borac sinoć kiksao na svom terenu protiv Čelika i Sarajevo bi sa pobjedom danas u Mostaru došlo na samo dva boda manje od Borca. Sarajevo je u gostima pobjedilo ekipe: Leotar 2-1, Olimpic 2-0, Vitez 2-0 i Radnik 2-1 te su remizirali sa Slavijom 0-0, Veležom 0-0 i Zvijezdom 0-0. Sarajevo je u nizu od 10 mečeva u gostima bez poraza.

Share this post


Link to post
Share on other sites

15:00, Zrinjski - Sarajevo, tip: manje od 2.5 gola, @1.70, bet365

 

Veoma zanimljiv meč odigrat će se danas pod Bijelim Brijegom u Mostaru, a akateri će biti domaći Zrinjski i gostujuće Sarajevo. Trenutna razlika između ovih ekipa je tri boda, a s obzirom da je Borac jučer kiksao na svom terenu protiv Čelika, i jedni i drugi imaju priliku da smanje zaostatak za Borcem. Utakmica je veoma bitna i za jedne i za druge, Sarajevo ima najbolju odbranu lige, primili su svega sedam golova, na gostovanjima je to još impresivnije, jer su primili sam dva gola. Van Koševa oni ove sezone nemaju poraza, inače doživjeli su samo jedan od Širokog Brijega, Husref Musemić igra veoma tvrdo, bitno je ne primiti gol, a naprijed šta se uradi. Vjerujem da će takva taktika biti i danas te da nećemo uživati u nekoj prelijepo igri i bilo bi iznenađenje da vidimo tri li više golova.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Mozzart
Broj para iz kladionice: 1607

Vrijeme odigravanja: 12:30
Naziv para: Zwolle-Twente
Tip para: 3+
Tečaj: 1.600

Ev. dobitak: 6.600
Ev. gubitak: 1.600

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: SuperSport

 

Vrijeme odigravanja: 17:00
Naziv para: Marseille-Sochaux
Tip para: 1
Tečaj: 1.500

 

:uredu:   2-1

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Unibet
Broj para iz kladionice:

Vrijeme odigravanja: 14:00
Naziv para: Odense BK-FC Vestsjaelland
Tip para: Total goals by home team over 1.5
Tečaj: 1.880

Ev. dobitak: 6.880
Ev. gubitak: 1.880

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: SuperSport

 

Vrijeme odigravanja: 15:00
Naziv para: DinamoZ(-2+)-Slaven Belupo
Tip para: vise
Tečaj: 1.650

 

:nije: 1-0

Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

18:00 Viking Stavanger - Sparta Sarpsborg TIP X2 @ 1,75 Bet 365  4/10

 

Danes na Norveškem poteka zadnji krog ligaškega tekmovanja kjer še ni nič odločenega. Za naslov prvaka se borita 22 kratni državni prvak Rosenborg in trenutno vodilno moštvo Stromsgodset iz Drammna,ki je bil prvak leta 1970. Pravtako pa ni znano,kdo boo izpadel iz 1.norveške lige....Slabo se piše Tromsoju - letos igra v skupinskem delu Liga Europa in pa tudi Honefossu.

Med 8 pari sem se odločil za par iz Stavangerja kjer bosta na lepem stadionu "Viking"(16.000 gledalcev) igrali ekipi Viking in  Sparta iz Sarpsborga. Odločil sem se,da gostje ne bodo poraženi....

Viking je trenutno na 6.mestu in se v novi sezoni ne bodo uvrstili v Evropo....V 29 tekmah so dosegli 11 zmag, 10 remijev in doživeli tudi 8 porazov(med njimi tudi proti Sparti z 1:2). Dosegli so 39 zadetkov in prejeli 35(3.najboljša obramba v ligi). Kot domačini so razen zadnje tekme proti Aalesundu(1:3) igrali odlično - torej brez poraza in sicer so 8 krat zmagali in 5 krat remizirali s skupnim rezultatom 21:11. V ekipi 8 kratnih državnih prvakov nič posebnega, imajo le Tronda Olsna ki je dosegel 9 zadetkov medtem ko je ekipa bolj ali manj standardna od vratarja Jarsteina,ki je poleg Bjordala z 29 nastopi.

Sparta iz Sarpsborga je trenutno na 14.mestu z 31 točkami in je prav današnja tekma odvisna kako se bo res končalo po koncu sodniškega žvižga. Sparta ima v Stravangerju tekmo leta saj na tem stadionu ne smejo izgubiti in morda remi še vedno ne bo dovolj za obstanek. Za 14.mesto,ki vodi v kvalifikacijsko tekmo za prvo ligo se bori kar 6 klubov in sicer Valerenga,Sogndal, Sandness Ulf(vsi 33 točk), Sparta, Tromso in Honefoss(oba 29 točk).Sparta je v 29 tekmah zmagala na 8 tekmah, 7 krat remizirala in doživela 14 porazov s skupnim rezultatom 39.56. Kot gostje igrajo bolj "težavno" saj so zmagali le v Haugesundu z 1:0, brez prejetega pa so bili tudi v Sogndalu(0:0),na vseh ostalih tekmah pa so prejeli vsaj zadetek...Na gostovanju so poleg zmage še 5 krat remizirali(med njimi tudi proti Stromgodsetu z 1:1), v zadnjih dveh gostujočih tekmah pa so iztržili tudi dve točki oziroma remizirali proti Start Kristiandsandu(1:1) in Odd Grenland (2:2).

Moja napoved : Z malim vložkom stavim na dvoznak v korist gostov in sem prepričan,da bodo še 5 zapored ostali brez poraza (poleg dveh remijev še domači zmagi proti Brann Bergnu z 3:2 in proti Moldeju z 1:0). Viking je svoje delo končal in v miru se lahko pripravijo na 72.sezono 1.norveške lige kjer pa se bosta priključila nova prvoligaša Bodo Glimt in Stabaek. Za tretje mesto pa se bosta prav danes borila Mjondahlen in Ranheim in zmagovalec dvoboja se bo pomeril z 14.uvrščenim iz prve lige za popolno 1.ligo.....Stavim X2 za Sparto iz Sarpsborga!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Naziv kladionice: SuperSport
Vrijeme odigravanja: 15:05
Naziv para: Sunderla(guop)-ManCity (gol u oba poluvremena)
Tip para: da
Tečaj: 1.600

Share this post


Link to post
Share on other sites
CAF - CHAMPIONS LEAGUE SOCCER 
17:00  Ahly Cairo - Orlando Pirates 
tip: 1 
kvota: 1,741 Pinnacle
ulog: 8/10
 
Večeras ćemo saznati koji je to fudbalski tim najbolji u Africi. Da li će to biti staro-novi šampion, egipatski Al Ahly( po 8. put) ili će to biti novi šampion , Južno Afrički Orlando Pirates (po drugi put). Ovo je revanš, a u prvom susretu u Južnoj Africi je bilo 1:1.
 Utakmica će biti odigrana u Kairu, ali ne na stadionu Al ahlya , već na manjem stadinu ekipe Arab Constructor. Al Ahly je najuspešniji Afrički klub svih vremena, pored 37 osvojenih šampionata Egipta, bili su i osvajači Afričke lige šampiona 7 puta. Osvajali su i još mnogo 
titula ,što u Egiptu, što na samom kontinentu., ali toga toliko ima da bi zauzeli previše prostora. Al ahly od 22. juna igra samo utakmice Lige šampiona, jer je prvenstvo egipta prekinuto posle 15 kola, ali bez obzira na to oni su stigli do prilike da odbrane titulu najboljeg 
Afričkog tima. 
Orlando je šampion Južno Afričke republike, i trenutno se nalaze na poslednjem mestu , ali su odigrali samo 3 utakmice, za razliku od drugih timova koji su odigrali 9 utakmica. 
Al Ahly i Orlando su se već sastajali u ovoj sezoni. Bili su u istoj grupi u grupnoj fazi i na kraju Al Ahly je bio prvi sa 11 bodova , a Orlando drugi sa 8. Zanimljivo je da je Orlando pola ( 4 boda) osvojio u susretu sa AlAhly ( 3:0 i 0:0)
U polufinalu Al Ahly je izbacio kamerunski Coton Sport na penale , bilo je 1:1 na obe utakmice., dok je Orlando izbacio Espérance de Tunis, zahvaljujući golu u gostima. 
Verujem da i će i danas biti tesan rezultat, ali dajem maluprednost domaćinima. Kao prvo domaći teren ( nije baš domaći, ali u Kairu je) , onda veliko iskustvo u ovakvim mečevima, od fudbala se oprašta iskusni Mohammed Aboutrika ( 4 gola)  i sigurno će njegovi saigrači, ali i on sam naravno 
( odličan izvođač slobodnih udaraca), dati sve od sebe da se oprosti sa još jednom titulom.
Orlando će biti oslabljen za ovaj meč, Happy Jele i Andile Jali neće igrati zbog kartona, dok će Al Ahly biti kompletan. Inače u timu Al Ahlya igrači - Walid Soliman, Ahmed Fathi i Emad Moteab, su bili lakše povređeni, ali su se oporavili i sigurno će danas zaigrati. Kad se sve sabere i oduzme, mala ali prednost je na strani 
starog šampiona i verujem da će i to na terenu i pokazati.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...