Jump to content
Sign in to follow this  
dejan55

18.11.2013.

Recommended Posts

21:00 Argentina 1.liga, Colon Santa Fe - Atletico Rafaela

Tip: Gost 2+

Kvota: 2.80

Kladionica: Expekt

 

Colon je u katastrofalnoj formi i ne vidim kako mogu ugrozizti Atletico koji je u dobroj formi. Igrači Colona 6 mjeseci nisu dobili plaću tako da su štrajkali i propustili 1 trening. U zadnjih 10 utakmica imaju tek 2 remija uz 8 poraza a 2 gola su primali na 5 tih dvoboja a od toga na 4 posljednje utakmice pa se vidi da je stanje u klubu sve gore i gore.

Atletico je solidan i nalazi se na 8. mjestu a pobijedom bi bili na 6. mjestu. Od zadnjih 10 utakmica imaju 6 pobijeda uz 2 remija i 2 poraza. Na 4 utakmice od tih 10 su dali 2 gola od čega na 2 posljednje pa se vidi da napad dobro radi a potrebno im je za opstanak jer Argentinci gledaju zadnje 3 sezone tako da imaju motiv u ovoj utakmici dok domaćini čekaju da sezona završi čim prije. sretno

Share this post


Link to post
Share on other sites
Naziv kladionice: SuperSport 
 
Vrijeme odigravanja: 02:30
Naziv para: Argentina(-3+)-BiH
Tip para: vise
Tečaj: 2.500
 
:nije:    2-0
Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites
Naziv kladionice: SuperSport
 
Vrijeme odigravanja: 18:30
Naziv para: Švicarska(21)-Ukrajina(21)
Tip para: 1
Tečaj: 1.900
 
:nije:    1-2
Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

21:00 Hobro - Nordsjaelland TIP 1X @ 2,15 Bet 365  4/10Danes bo na Danskem prva in tudi edina četrtfinalna tekma za danski pokal kjer bosta igrali domači Hobro in lanski udeleženec Nordsjaelland. Odločil sem se za dvoznak v korist domačinov kar pomeni zmaga ali remi...Hobro je trenutno na vodilni poziciji NordicBet lige (2.liga) kjer igra 4.sezono zapored in so na zelo dobri poti,da se uvrstijo med najboljše klube na Danskem. V 2.ligi so v 16 tekmah zmagali kar na 12 tekmah, imajo tudi 2 remija in 2 poraza s skupnim rezultatom 35:19. Osvojili so 38 točk oziroma 6 točk več od drugouvrščene ekipe Horsens (+ 1 tekma več). Hobro je začel sezono več kot odlično, prvih 7 tekem je zmagal skorajda brez problema, lep uspeh pa so zabeležili pri zmagi s 5:0 proti Silkeborgu....Tudi v pokalnem tekmovanju so odigrali tako kot treba in sicer z zmago s 4:0 proti nižjeligašu Skagenu z bližine Aarhusa, v 2. krogu pa so odigrali proti 2.ekipi Koldinga in zmagali z 5:0. V 3.krogu so v Nykopingu zmagali z 2:0 zato pa so imeli ogromno težav v osminifinala ko so doma le po podaljških premagali Fredericio (7.) z 1:0,ki je v 117.minuti dosegel Kasper Jensen.Nogometaši Nordsjaellanda so zame brez dvoma največje razočaranje danskega nogometa saj so lani igrali v skupini Lige prvakov, letos pa so v 1.ligi šele na 11.mestu,ki pa vodi v nižjo ligo. Letos v Evropi odigrali le dva dvoboja in sicer proti švedskemu Elfsborgu za Ligo Europa in tudi izpadli(boljši so bili Švedi z 2:1 in 1:1). V superligi so zabeležili 5 zmag, 3 remije in 7 porazov s skupnim izidom 16:23 in 18 točk vendar za 3.uvrščenim Kobenhagnom zaostaja le za 3 točke....Nordsjaelland je v primerjavi s Hobrom začel v pokalu dosti kasneje saj so odigrali le dve tekmi in sicer ima zmago proti Naesbyu z 2:0 in v osmini finala proti vodilni ekipi super lige Midtjyllanda z 3:1. V zadnjih tekmah so le prišli do solidne forme, doma igrajo odlično medtem ko v gosteh se še mučijo (proti Kobenhagnu z 0:4, Aarhusu z 1:1 in proti Sonderyskeju z 0:2)....Moja napoved : To bo zelo zanimiva pokalna tekma in ker se tekma igra pri vodilnem drugoligašu,ki so tudi v odlični formi....Zanimivost je tudi ta,da za Hobro igra tudi sin zelo znanega reprezentanta Michaela Laudrupa vendar je daleč od slave odličnega nogometaša....Nogometaši Hobra so v odlični formi saj imajo odličen trio,ki imajo izkušnje v prvi ligi in malo prej sem gledal okrepitve tega moštva kjer so letos okrepili z 9 nekdanjimi prvoligaškimi igralci.....Stavim na TIP 1X!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: bwin
Vrijeme odigravanja: 02:30
Naziv para: Argentina - Bosna i Hercegovina
Tip para: 1
Tečaj: 1.530

Share this post


Link to post
Share on other sites

02:30 Argentina - BiH......2/2 @ 12.00

 

Expekt

 

 

Večeras se u St. Louisu, gradu sa 70.000 Bosanaca, igra prijateljska utakmica između Argentine i BIH. Ovo će biti Argentincima drugi meč u četiri dan nakon što su u prethodnom igrali 0-0 sa Ekvadorom koji je lako mogao i do pobjede. I pored neefikasnosti i bezidejnosti koju su iskazali u tom meču, čini se da selektor Sabella ne mari za te probleme i da čeka Messija, te se nada da će tako riješiti ove probleme. Ovo kažem jer je za večeras najavio postavu Argentine sa 5 igrača u defanzivnoj liniji, 3 u sredini i sa dva napadača Aguerom i Palaciom. Defanzivnu petorku čine:

 

Zabaleta - Otamendi - Fernandez - Basanta - Marcos Rojo

 

 

Ono što je jasno kad se pogleda ova defanzivna linija je da su tri igrača upitna, tj. da im nije mjesto u startnoj postavi, a to su igrač Napolija Fernandez, Basanta iz Montereya, te igrač Sportinga iz Lisabona, Marcos Rojo. Selektor Sabella želi da isproba sve igrače u ovom meču, pa je zato izveo ovakvu defanzivnu liniju. Što se sredine tiče, Mascherano će biti defanzivni vezni. Svojevremeno, jedan od najboljih igrača na toj poziciji, već odavno ne igra u veznom redu za svoj tim i jasno je da je njegova kreativnost platila ceh, ali da su njegove defanzivne kvalitete porasle. Ovih 6 igrača (sa malom rezervom treba uzeti Zabaletu koji će imati dosta obaveza u napadu) čine jak bedem ispred gola Romera. Krila čine Angel Di Maria i Maxi Rodriguez, a u napadu su Aguero i Palacio. Pitanje je kako će funkcionisati srednji red Argentine, tj. kako će kreirati napade obzirom da će za to biti zadužen Mascherano (sudeći po najavljenoj postavi). 

 

S druge strane, Bosna će u meč ući bez Lulića i Salihovića čime će lijeva strana biti dosta oslabljena. Vidjet ćemo kako će se snaći Sead Kolašinac koji će debitovati večeras. Pored njega, zadnju liniju će činiti Spahić, Bičakčić i Vršajević. Ispred njih, kao defanzivni vezni će igrati Zahirović, malo desno Pjanić (po meni naš ubjedljivo najbolji igrač - ili bolje rečeno najbolji igrač u ovom momentu!), malo lijevo Medunjanin, a ispred njih Misimović. Igra Bosne i Hercegovine se zasniva na posjedu lopte i konstantnim napadima. Posjed lopte je omogućen visokom koncentracijom igrača u sredini terena u slučaju Bosne i Hercegovine, jer Bosna igra bez krila (u ovom meču će to biti još više izraženo jer nema Lulića) i formacija izgleda nešto kao 4-3-1-2!

 

Smatram da će Bosna imati dosta visok procenat posjeda lopte zbog prednosti na sredini terena i da Sabellina formacija nikako ne može biti dobra, obzirom da se u napadu oslanja na individualni kvalitet Aguera i Di Marie. Ne vidim kako će Mascherano uspješno organizovati napade! 

 

Ipak, tip koji igram nema toliko jaku podlogu (jasno je da tip kvote 12.00 ne može imati teoretsku podlogu zašto ga igrati!), ali ja ovdje vidim veliki value. Smatram da je Argentina bez razloga ovoliko favorizovana, posebno kad se uzme u obzir sastav koji je objavljen. BiH starta sa najjačom postavom, dok Argentinska odbrana večeras polaže svoj prvi ispit u ovom sastavu. Nadam se ranom golu, a onda će mislim proći tip, jer mislim da pod pritiskom Argentina ne može hladne glave organizovati napade!

Edited by MysticAladin

Share this post


Link to post
Share on other sites

02:30, Argentina - Bosna i Hercegovina, tip: 1, @1.53, 8/10, bwinOva prijateljska utakmica će se igrati u St. Loisu, a vjerovatno će biti praktično domaći teren za Bosnu i Hercegovinu, jer dosta Bosanaca živi tamo, a i doći će iz drugih dijelova SAD-a i svijeta. Ekipa Safeta Sušića do sada praktično nije iala okršaj sa nekom svjetskom silom, kad je u pitanju zadnji period, jer su u grupi bili sa nezgodnom Grčkom koja ipak nije taj nivo. Bit će ovo dobra uvertira za Svjetsko prvenstvo, a ova utakmica će pokazati da li je reprezentacija Bosne i Hercegovine kalibar za velike rezultate. Mislim da to nije, generalno ovo nije loša ekipa, ali je u nekim segmentima dosta limitirana, naročito na bekovima gdje bi moglo biti dosta problema. Argentina je prije tri dana igrala sa Ekvadorom 0:0, vjerujem da će ovdje dati sve od sebe da pobijede kako di dokazali da mogu slaviti i bez Messija.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...