Jump to content
Sign in to follow this  
pimpbeckham

20.11.2013.

Recommended Posts

01:00, Grand Rapids Griffins-Milwaukee Admirals, tip: Grand Rapids konačan ishod, @1.73, Unibet, 8/10

 

Van Andel Arena - Grand Rapids, MI

 

U večerašnjem rasporedu AHL-a posebno mjesto zauzima i derbi na Zapadu u Midwest diviziji. Vodeći Griffinsi (10-4-1-1, 62:44 gol-razlika) u Van Andel Areni dočekuju drugoplasirane u diviziji Milwaukee Admiralse (8-3-3-1, 44:41 gol-razlika).  Prošlogodišnji osvajači Caldera kupa imaju 8-2 omjer pobjeda i poraza u posljednjih deset susreta, uz odličnu formu imaju i visok  prosjek od 4 postignuta gola po utakmici. U redovima domaćina već su šestorica igrača dvocifreni što se tiče bodova: Gustav Nyquist (7+14), Tomas Jurco (9+10), Teemu Pulkkinen (7+6), Ryan sproul (5+7), Jeff Hoggan (6+5) i Calle Jarnkrok (5+5). Po meni NHL affiliate Detroit Red Wingsa ima puno jači i kvalitetniji sastav od gostiju. Večeras prognoziram njihovu pobjedu protiv Admiralsa (NHL affiliate Nashville Predatorsa), koji su sinoć tek u produžetku izgubili protiv trenutno najbolje ekipe u ligi, Abbotsforda iz kanadske British Columbie. Iako su Admiralsi imali 40:37 prednost u omjeru udaraca na gol, i velikih 3:1 uoči posljednje trećine, uspjeli su to „prokockati“.  Bio je to peti poraz u posljednjih 7 utakmica, uz 24 primljena gola. Prije 6 dana u svojoj Areni su slavili pobjedu 2:1 protiv Griffinsa u međusobnom dvoboju, a strijelci su bili Colton Sissons (7+6) i Mark Van Guilder (3+6). Vjerujem da će kod gostiju biti i umora od sinoćnje utakmice, što će biti dovoljno za kvalitetniji domaći roster. Griffinsi sigurno žele revanš za poraz prije nekoliko dana, imaju najefikasniji napad u ligi (poslije Abbotsforda), i očekujem njihovu uvjerljivu pobjedu…

Share this post


Link to post
Share on other sites
American Football, NCAA
02:00 CET (21/11/2013)
Toledo - Northern Illinois(Money Line)
Pick: Northern Illinois
Offered at: @1.74 (Pinnacle Sports)
Stake: 7/10


Večeras se na Glass Bowl( Toledo, Ohio) igra meč između domaćih Rocketsa(7-3) i gostujućih Huskiesa(10-0)...
Diviziski okršaj u okviru MAC konferencije koji ide večeras naravno kao nacionalni prenos što svakako ovom mečudaje još veću draž naravno ja bi svakako dao prednost Huskiesima...
Rocketsi igraju u dobroj formi vezali su 5 pobede iimaju 7 u zadnjih 8 mečeva ali jedini poraz je od Ball St. jedine ozbiljnije ekipe dok su dobili Bufalo kući koji je svakako dobar ali ne toliko na putu.
Toledo uvek kući igra sjajno ali večeras svakako najteži zadatak ekipu  predvodi QB Terrance Owens koji može odbacati dobro ali i sklon velikim greškama nije me previše oduševio.
Dok njihovo ofanzivno najjače oružije je igra po zemlji gde je sjajni RB David Fluellen ali on je pod velikim znakom pitanja večeras teško će igrati povređen je i ako nebude bio bi veliki hendikep za ekipu.
Najveći problem Toleda je loša odbrana koja zaista nevidim kakomože zaustaviti napad Haskija koji je fenomenalan.
O Haskiesima netrebam punopričati već sam ih 3(4 puta analizirao igraju sjajnu sezonu 10-0 došli su do No.20 rankirani tim...
Naravno najveća zvezda je fenomenalni Jordan Lynch koji je nezaustavljiv sve bolji i kroz vazduh apo zemlji fenomenalan na prošlom meču odigrao fantastično protiv mnogo bolje odbrane bacio 350y 2 TD pretrčao 123 y 2 TD.
Naravno i kod njih nije odbrana sjana ali su odigrali u drugom pol. protiv Ball. odlično jednostavno mislim da mogumnogo više da daju nego da prime.
I zadnja tri međusobna dvoboja su pripala gostima -

11/14/12  TOL 24 - NIU 31  
11/01/11  NIU 63 - TOL 60  
11/09/10  TOL 30 - NIU 65

Čak se i čudim na ovako niskoj liniji kako bilo uzimam ponovo Haskije za viši ulog....!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Naziv kladionice: Pinnacle
Broj para iz kladionice: 3 
 
Vrijeme odigravanja: 02:00
Naziv para: Pittsburgh Penguins @ Washington Capitals (handicap)
Tip para: Penguins -0,5
Tečaj: 2.410
 
Ev. dobitak: 7.410
Ev. gubitak: 2.410

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...