Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

24.11.2013.

Recommended Posts

17:00 KS Kielce - KIF Kolding Kbh., Additional Handicap, tip: KIF Kolding + 6.5 @ 1.58, bet365, 8/10 

 

* KIF Kolding ne gubi sa sedam i više golova razlike.

 

Derbi 6. kola grupe B rukometne Lige prvaka se igra u poljskom gradu Kielce gdje se sastaju rukometaši KS Vive Kielce i rukometaši danskog Koldinga, a moj tip za ovaj meč je da danski prvak ne gubi sa sedam ili više golova razlike. Na tabeli grupe B nakon 5 odigranih kola vodi ekipa Kiel sa omjerom od 5-0-1, slijede Kielce i Kolding sa omjerom 4-0-1, zatim Wisla Plock ima 3-0-3 i Porto ima 1-0-5 i posljednji je francuski Dunkerque sa svih šest poraza ili 0-0-6. U prvom meču ove dvije ekipe u Koldingu je slavio domaći KIF Kolding sa visokih 29-24 te je to razlog više koji pokazuje da Kolding ima sasvim dobar sastav u odnosu na pojskog prvaka i da neće biti deklasiran sa 7 i više golova razlike.

 

KS Vive Kielce je ekipa koja je zadnjih desetak godina bez premca u Poljskoj i imaju ukupno deset titula prvaka, te deset pobjednika kupa Poljske. Na međunarodnom nivou najveći uspjeh je bio u proljeće ove godine kada su došli do Final Foura Lige prvaka u rukometu. Ove sezone su u Ligi prvaka upisali pobjede nad ekipama: Dunkerque 33-23 kod kuće, Porto 35-23 kod kuće, Wisle Plock 30-28 u gostima, te protiv Kiela 34-29 kod kuće. Jedini poraz su doživjeli proti Koldinga u Danskoj kada su poraženi sa 24-29, kada se najviše istakao Čupić sa 6 golova i Jurecki sa 4 gola kod ekipe Kielcea, a domaće je predvodio sjajni Cornas sa 8 golova a Spelleberg je dao 7 golova. U tom meču ekipa Koldinga je prednost stekla u prvom poluvremenu i tih +5 su sačuvali do kraja meča.

 

KIF Kolding je danska ekipa koja godinama igra Ligu prvaka i imaju dugogodišnje iskustvo igranja jakih utakmica. Imaju 12 titula prvaka Danske ali je zadnja titula bila 2009 godine. Ekipu čine danski reprezentativci sa pojačanjima u vidu Ratke Nikolića iz Srbije, pivota Muhameda Toromanovića iz BIH, španskog veterana Garralda, te norveškog reprezentativca Erevika i šveđanina Karlssona. U Ligi prvaka su upisali četiri pobjede i jedan poraz. Savladali su ekipe: Porto 25-20 kod kuće, 20-18 Dunkerque 20-18 u gostima, 23-22 Wislu Plock kod kuće i te Vive Kielce sa 29-24, a jedini poraz im je bio od Kiela u gostima sa 26-29. Mislim da su dovoljno kvalitetni i iskusni da ne izgube sa sedam ili više golova razlike u Poljskoj.    

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...