Jump to content
Sign in to follow this  
bergamo

04.12.2013

Recommended Posts

Liga: Kosarka EurocupVrijeme: 20:00Par: Lyon Villeurbanne - Varese (+10.5)Tip: 2 (Varese ne gubi preko 10 poena razlike)Koefecijent: 1.55Kladionica: bet365Ovo je mec osmog kola u grupi C evrokpa.U francuskoj se sastaju domaca ekipas Lyona ili poznatija kao Asvel protiv italijanskog predstavnika Varese.So se tice ekipe Lyona oni su trenutno na poziciji broj cetiri sa skorom 3/4 i moze se reci da su i prije pocetka takmicenja projektovani za tu neku borbu za prolaz grupe.Oni su kod kuce na skoru 2/1 dok u gostima imaju 1/3.Najbolji njihovi igraci su Jackosn,Sy i Wright.Sa druge strane ekipa Varesea je najneprijatnije iznenadjenje takmicenja jer ekipa koja je veoma dobra da ima skor 1/6 nije niko ocekivao.Smatrami su uz Valenciu iz ove grupe za glavne konkurente za prolaz dalje ali oni su se izgleda sve vise posvetili domacem sampionatu.Oni su na strani bez ijedne pobjede sa skorom 0/3 doksu jedinu pobjedu ostvarili kod kuce protiv Pariza.Igraci poput Clarka,Erea i Colemana sigurno da mogu i vise od ovoga sto pokazuju.Prvi njihov mec u grupi koji je igran i Italiji pripao je Lyonu 78-85.Veceras ocekujem mozda i potpuno iznenadjnje i pobjedu Varsea ali sigurnije cu igrati na hendikep.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Liga: Kosarka EurocupVrijeme: 18:00Par: MZT (+12.5) - BanvitTip: 1 (MZT ne gubi preko 12 poena razlike)Koefecijent: 1.52Kladionica: bet365Ovo je mec osmog kola u grupi G evrokupa.Sastaju se ekipe MZT iz skloplja i turski Banvit.Stanja na tabeli je takvo da ekipa MZT stoji na mjestu broj pet s skorom 1/6 dok je banvit jenom mjesto iznad sa boljim skorom 3/4.Sigurno da je veliki fvorit u ovom mecu ekipa iz turske koja je smatrana za jednog od favorita grupe ali ipak nijes ispunili ocekivanja koja su od njih trazena p ce morati u ovim poslednjim kolima trziti prolaz dalje.Ekipa MZT jedinu pobjedu ostvarila je upravo na svom terenu protiv Kaleva.Najbolji njihovi igraci su Gecevski,Cekovski,Sinovec i Davis.Kod Banvita predvodnici su Davis,Mehia,Markovic.Ekipa Banvita kao gost ima sva tri oraza sto je zaista neocekivano a u prvom njihovom medjusobnom duelu u grupi turci su bili mnogo bolji i slavili 85-61.Veceras mislim da ce ekipa MZT pruziti jaci otpor i da nece dozvoliti da pred svojim navijacima izgubipreko 12 poena razlike.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nymburk - La Mans over 148

 

Radi se o susretu dva kluba koji igraju totalno različitu košarku. Nymburk u svom prvenstvu igra stepenicu više i protivnike dobiva po 30 razlike, znaju često prijeći i sto koševa. No to nije slučaj u Europskim natjecanjima. U dosadašnjem dijelu igrali su osrednje dobili su Cibonu i tu su išli over. Večeras imaju protivnika koji igra dobru obranu ali Nymburk je domaćin i o njima će ovisiti u kojem će smijeru otići utakmica. Smatram da će Nymburk u ovoj utakmici ići preko osamdeset koševa a da će i gosti ići preko sedamdeset. Nymburk voli igrati brzu košarku, s puno šuteva s vanjske linije. Ako ih krene par prvi šuteva do kraja utakmice će forsirati taj stil igre...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...