Jump to content
Sign in to follow this  
dejan55

07.12.2013.

Recommended Posts

15:30, VfB Stuttgart - Hannover, tip 1 @ 2.02, Pinnacle, 8/10

 

U 15. kolu Njemacke Bundeslige se sastaju domacin Stuttgart i gosti iz Hannovera. Stuttgart se nalazi u maloj krizi rezultata, jer su zadnje 2 utakmice porazeni, pa je krajnje vrijeme da pobijede i obraduju svoje navijace. Stuttgart se nalazi na 12. mjestu sa 16 osvojenih bodova. Imaju 4 pobjede,  4 remija i 6 poraza uz gol razliku 24:26. Stuttgart na svom terenu nije pobijedio zadnje 4 utakmice, pa je i to jedan od razloga da je konacno red da se prekine losa serija i da pobijede. Stuttgart nema vecih problema oko sastava, pa bi najvjerovatnije sastav trebao izgledati ovako:

Ulreich – Schwaab, Niedermeier, Rudiger, Rausch – Kvist, Gentner – Harnik, Ti.Werner – Maxim – Ibisevic

 

Hannover se nalazi na 9. mjestu sa 17 osvojenih bodova. Imaju samo 1 bod vise od Stuttgarta. Hannover je najgori gost u ligi. Odigrali su 6 utakmica u gostima i upisali svih 6 poraza uz gol razliku 3:14. Zaista ocajno Hannover igra na strani, a ne vjerujem da ce se to promijeniti i u Stutgartu. Hannover je nakon 4 utakmice bez pobjede, napokon u proslom kolu kod kuce savladao Eintracht sa 2-0 i tako prekinuo losu seriju rezultata. Nekoliko bitnih igraca Hannovera se zalilo na povrede, pa bi to mogao biti veliki problem za njih. Sastav koji bi trebao igrati protiv Stuttgart je sljedeci:

Zieler – H.Sakai, Marcelo, C.Schulz, Prib – Andreasen, Hoffmann – Schmiedebach, Huszti – M.Diouf, A.Sobiech

 

Na zadnjih 5 utakmica, kada su igrali u Stuttgartu, Stuttgart je slavio 4 puta, dok je Hannover samo jednom slavio. Mislim da Hannover nece imati velike sanse na ovom mecu i moj tip je pobjeda Stuttgarta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

15:30, HSV - Augsburg, tip 1 @ 2.10, Pinnacle, 8/10

 

HSV i Augsburg se nalaze u sredini tabele Njemacke Bundeslige. HSV zauzima 11.mjesto sa 16 osvojenih bodova, dok je Augsburg na 10. mjestu sa 17 osvojenih bodova. Dvije ekipe koje igraju dosta promjenjivo ove sezone. Posebno se to odnosi na ekipu HSV-a, koja ima odlican tim, ali ne pruzaju tako dobre partije, kako se to od njih ocekuje.

HSV na svom terenu ima 2 pobjede, 1 remi i 3 poraza uz gol razliku 11:13. Nakon 3 utakmice bez pobjede napokon su u zadnjoj pred svojim navijcima slavili protiv Hannovera sa 3-1.

 

Augsburg je prilicno ocajan u gostima. imaju samo 1 pobjedu, 1 remi i cak 5 poraza uz gol razliku 4:12. Nakon 4 uzastopna poraza, na proslom gostovanju kod Herthe su odigrali 0-0 i tako osvojili vrijedan bod.

Inace sto se tice forme, obje ekipe su u istoj formi. Na zadnjih 5 utakmica su ostvarili po 2 pobjede, 1 remi i po 2 poraza.

 

Ove dvije ekipe su se do sada sastale 4 puta i rezultati su sljedeci:

16.03.13 BUN Hamburger Augsburg 0 : 1

26.10.12 BUN Augsburg Hamburger 0 : 2

05.05.12 BUN Augsburg Hamburger 1 : 0

17.12.11 BUN Hamburger Augsburg 1 : 1

 

Malo vise uspjeha imaju gosti, no ovo ce sigurno biti drugacija utakmica, jer HSV napokon mora da krene naprijed. Zaostaju dosta bodova za vodecim ekipama, a imaju tim za visok plasman. Augsburg nije ekipa koju ne mogu pobijediti i to je sasvim sigurno jedan od laksih protivnika sa kojim ce igrati na svom terenu. Mislim da je HSV dosta kvalitetniji i bolji tim i da ce bez vecih problema pobijediti Augsburg. moj tip je 1.

Edited by Dinno

Share this post


Link to post
Share on other sites
Naziv kladionice: GermaniaSport
Broj para iz kladionice:  
 
Vrijeme odigravanja: 16:00
Naziv para: Crystal Palace - Cardiff
Tip para: Oba tima daju gol i 3+ TIP NE
Tečaj: 1.530
 
Ev. dobitak: 6.530
Ev. gubitak: 1.530

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fudbal - Seria A 
18:00h Livorno - Milan
Tip: 2 
Kvota: 1,70 
5Dimes

Milan se polako vraca tamo gdje mu je sasvim sigurno i mjesto u Italijanskoj Seriji A.
Nakon odlicne igre i pobjede u LP na teskom gostovanju u Glasgowu,u proslom kolu karavane zvane Seria A dobili su 3-1 Cataniu u gostima.Kaka je napokon progirao,Baloteli poceo ponovo da zabija,u odbrani jos malo skripi ali mislim da ce se i to ubrzo popraviti.
Livorno je sasvim sigurno u najlosijoj formi od svih ekipa u ligi.3 poraza zaredom i nisu bas toliki problem,ali igra i cinjenica da nisu postigli ni gol nam mnogo toga govori.
Vjerujem da ce zahuktali Milan ostvariti laganu pobjedu danas
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manchester United - Newcastle    1/1

 

Danas u Engleskoj ligi faoviriti su najavili uspješan dan. Prvi od njih će izići Manchester i Newcastle. Domaćini su u utorak doživjeli poraz od Evertona i danas će se iskupiti svojim navijačima. Od prve minute najavili su ofenzivnu igru i rani pogodak. Inače domaćini su loše ušli u prvenstvo tražili su se, onda su odigrali par dobrih utakmica, te u ligi prvaka deklasirali Leverkusena. No u utorak su pokazali da su ranjivi i da mogu lagano da prospu tri boda. Strateg domaćih je bio zadvoljan igrom ali realizacija je nedostajala. Danas će se za to pokušati iskupiti i već u prvom poluvremeni riješiti utakmicu. Gosti su nekavlitentnija ekipa od domaćina i svoju će priliku tražiti iz polukontri i kontri. No domaćini su kvalitetniji na svakoj poziciji i ovdje danas očekujem lagani prolaz poluvirjeme kraj...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Engleska Konferencija -Jug
16:00 Bromley   ₋   Farnborough  :uredu:
tip: 1
kvota: 1.50 Bet365
ulog: 8/10
 
Utakmica Engleske konferencije, grupa jug izmedju Bromley i Farnborough ( u daljem tekstu - Boro). Bromley-u ce ovo biti 16. utakmica u prvenstvu, a Borou 18.. Iako imaju dve utakmice manje Bromley ima 11 bodova vise. Tacnije Bromley ima 34 boda , a Boro 23. Na svom terenu Bromley je odigrao 8 utakmica i svih 8 dobio ,,uz odličnu gol razliku 28:5. A inace nisam pomenuo Bromlez se nalazi na prvom mestu i ima trenutno bod vise od glavnih konkurenata , ekipe Eastleigh , ali i utakmicu manje.  Boro je kao sto sam rekao osvojio dosad 23 boda i nalazi se na 11. mestu. Tim su koji je mnogo bolji na svim terenu nego na gostovanjima. U prilog tome govori da su od 8 utakmica na svom terenu pobedli u 6, a da su na gostovanjima od 9 utakmica , izgubili 6. I na gostovanjima imaju gol razliku 14:25, sto je najvise primljenih golova nekog kluba u ligi na gostovanjima. Malopre nisam pomenuo, ali to je ocigledno , da je Bromley ubedljivo najefikasniji tim. U medjusobnim susretima Bromley nije do sad ni jednom pobedio, prosle godine obe utakmice je Boro bio bolji, a sve prethodne su zavrsene nereseno. Sada je pravo vreme da se ta statistika  promeni i da  Bromley ostvari pobedu protiv Boro-a. Za Boro veliki je hendikep , što nece moci da igra igracsredine terena Harry Lee , koji je bio na pozajmici iz Lejtona, ali je sada ponovo vracen u Lejton i ako se tome doda da zbog povrede im nece igrati napadac Phil Page. Pored ovakvog protivnika kakvog danas imaju ,ekipa gostiju nema cemu da se nada sem jednog casnog poraza.
Edited by micha

Share this post


Link to post
Share on other sites

15:30 Borussia M¨gladbach - Schalke 04, tip: oba tima daju gol i 3+ @ 1.80, SuperSport, 8/10

 

Danas se na stadionu Borussia Park sastaju ekipe Borussie M. i Schalkea u okviru 15 kola Bundeslige a moj odabir je da će obje ekipe dati gol i da ćemo vidjeti tri ili više golova na meču. Ove sezone Borussia M. odlično igra na svom terenu dok je Schalke ekipa koja je godinama u vrhu njemačkog nogometa tako da je za očekivati dobar meč danas. Ovo je ujedno i derbi kola pored utakmice u Dortmundu gdje domaćin dočekuje ekipu Bayera. 

 

Borrusia M. je u dosadašnjih 14 mečeva Bundeslige upisala 9 pobjeda, 1 remi i 4 poraza uz gol razliku od 31-16 po čemu su četvrti napad Bundeslige a na svom terenu imaju 7 pobjeda iz isto toliko mečeva i nevjerovatnu gol razliku od 21-4 ili u prosjeku daju po 3,00 gola po meču pred svojim navijačima. Na svom terenu su redom pobjedili ekipe: Hannovera 3-0, Werdera 4-1, Braunschweiga 4-1, Dortmunda 2-0, Frankfurt 4-1, Nurnberg 3-1 i Freiburg 1-0. Na posljednjih 11 mečeva kod kuće su postigli barem po jedan gol. Osim ove impresivne serije kod kuće, inače su u odličnoj formi jer u zadnjih 5 mečeva imaju sve pobjede. Sa druge strane imamo ekipu Schalkea koji odlično igra ove sezone na dva fronta, te su tako trenutno u Bunndesligi na petom mjestu sa 24 boda a u Ligi prvaka su u aktivnoj borbi za prolaz dalje sa ekipama Chelsea i Basela. U dosadašnjih 14 mečeva Bundeslige imaju 7 pobjeda, 3 remija i 4 poraza uz gol razliku od 29-26. Na gostovanjima ove sezone imaju omjer od 3 pobjede, 2 remija i 2 poraza uz gol razliku od 13-14 iz 7 mečeva, što je prosjek od nevjerovatnih 3,85 golova po meču. Evo njihovih pobjeda na gostovanjima ove sezone: Mainz 1-0, Braunschweig 3-2 i Hertha 2-0, dok su remizirali kod Hoffenheima 3-3 i Frankfurta 3-3. Svoja jedina dva poraza su imali na startu sezone kada su izgubili kod Wolfsburga 0-4 i Hannovera 1-2. I oni su u seriji od pet mečeva bez poraza na gostovanjima, a na zadnjih 6 gostovanja su dali čak 13 golova. 

 

Borussia M'gladach: ter Stegen – Korb, Jantschke, Stranzl, Wendt – Kramer, G.Xhaka – Herrmann, Arango – Raffael – M.Kruse

Schalke: Fahrmann – Uchida, Howedes, Matip, Kolašinac – Neustadter, J.Jones – Farfan, Draxler, Boateng – Szalai

Share this post


Link to post
Share on other sites
Naziv kladionice: SuperSport
 
Vrijeme odigravanja: 18:30
Naziv para: BDortmund(-2+)-Leverkus
Tip para: vise
Tečaj: 1.600
 
:nije:    0-1
Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

18:00, Livorno - Milan, tip: 2, @1.65, 8/10, SupersportMilan odrađuje drugo uzastopno gostovanje, nakon Sicilije kod Catanie, ovaj put ide u Livorno i očekuje nova tri boda, jer su u pozitivnoj atmosferi a to prate rezultati. Sve je krenulo nakon pobjede nad Celticom, od tada je Milan praktično druga ekipa. Očekujem i da u današnjoj utakmici potvrde dobru formu, na gol bi se trebao vratiti Abbiati kao i Mexes u odbrani, dok je Abate i dalje u problemima. Gotovo sigurno neće nastupiti Robinho. Livorno je u seriji od tri poraza, istina dva su došla od Intera i Juventusa, ali ako budu igrali kao protiv Chieva u prošlom kolu, ne nazire se ništa više od još jednog poraza. Bod su iznad zone za opstanak i oni će se ove godine grčevito boriti da ostanu u najjačem rangu italijanskog fudbala. Dakle, smatram da je i kvalitet, a posebno forma na strani Milana što će oni nadam se iskoristiti za trijumf i juriš ka gornjem dijelu tabele.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...