Jump to content
Sign in to follow this  
bergamo

08.12.2013

Recommended Posts

Liga: Basketball ABAVrijeme: 18:15Par: Cibona - IgokeaTip: 1/1 (poluvrijeme/kraj)Koefecijent: 1.90Kladionica: bet365Ovo je mec jedanaestog kola sampionata ABA lige.Sastaju se dvije ekipe koje su u sredini tabele Cibona i Igokea.Cibona je veoma lose pocela ligu ali je smjenom trenera procvetala i sada vec redja pobjede i dobre igre.Oni su trenutno na tabeli na mjestu broj 5 sa skorom 7 pobjeda i 3 poraza dok je Igokea samo jednu poziciju nize sa 6 pobjeda i 4 poraza.Cibona je od poslednjih 5 utakmica pobijedila cak 4 samo je porazena od Partizana u Beogradu.Sa druge strane i Igokea igra veoma dobro pa i oni u poslednjih 5 meceva imaju samo jedan poraz i to od Skoplja ugostima.Danas ocekujem sigurnu i ubjedljivu pobjedu Cibone koja je po meni mnogo jaci rival.

Share this post


Link to post
Share on other sites

CIBONA - IGOKEA  1/1

 

Nakon smjene Spahije na klupu je dosao Slaven Rimac i pod njegovim vodstvom Cibona povezala 4 pobjede te igraju jako dobro .Takoder i Igokea nakon loseg starta u sezonu polako se dize te i oni takoder kucaju na vrata Final Foura . Cibona ima bolje igrace i veceras ce od pocetka meca igrati napadački.Propust Cedevite i pobijeda večeras Cibone značila bi da će ih preskociti na ljestvici.Nakon financijskih problema ,Cibona je uspjela prosli tjedan isplatiti zaostale place te se odma vidio i poboljsani ucinak igraca pogotovo stranaca .Dario Saric i ekipa ce ovdje po meni upisati jos jednu pobjedu u nizu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Virtus B. - Brindisi(158,5)

 

Večeras će kolo kompletirati dvije momčadi koje vole igrati brzu košarku. Ovaj mjesec upravo igram ekipe koje forsiraju brzu tranziciju iz obrane u napad. Tako ćemo večeras moći sigurno gledati utakmicu u kojoj će se igrati brža košarka. A poznato je da je Talijanska liga u košarci jako efikasna i da su tu zbroj koševa kreće između 155 i 165. Domaćini imaju večeras ambiciju da dobiju Brindisi koji se također voli nadigravati. Što se tiče igrača domaćini imaju zaista par kvalitetnih pojedinca koji mogu pogoditi iz svake pozicije- Ako ih krene trica teško da će gosti doći do bodova u koje se uzdaju. No najvažnije u ovom meču je da obje ekipe budu na nivou i da budu raspucane, jer su koševi bitni. Važno je da se ne igra čvrsta obrana i ovo može proći.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...