Jump to content
Sign in to follow this  
Dinno

14.12.2013.

Recommended Posts

18:45, Nijmegen - Roda, tip vise od 3,5 gola @ 2.39, Pinnacle, 8/10

 

U 17. kolu Holandske 1. lige se sastaju posljednjeplasirani Nijmegen i 14-plasirana Roda. Odmah da kazem da me privukao zaista fenomenalan procenat datih i primljenih golova ove dvije ekipe. Obje ekipe imaju prosjek oko 4 gola po mecu, stim da kada Nijmegen igra kod kuce taj prosjek iznosi cak 4,6 gola po mecu, dok Roda kada igra u gostima taj prosjek iznosi 4,3 gola po utakmici. Nijmegen je odigrao 8 utakmica kod kuce i na svih 8 je bilo 3+ golova, dok su 4 i vise golova bilo na cak 6 utakmica. Roda je u gostima odigrala 7 utakmica i na svih 7 je bilo 3 i vise gola, a 4 i vise golova je bilo na 5 utakmica.

Zaista golijada je ono sto navijaci oba tima gledaju skoro na svakoj utakmici svojih ljubimaca. Iskreno nema nikakvog razloga da tako ne bude i na ovoj utakmici. Nijmegen je zadnji i oni nemaju sta izgubiti. Moraju ici po bodove spasa, jer imaju 12 bodova, a 17 bodova imaju ekipe koje su van zone ispadanja. Znaci 5 bodova nije tako veliko i nedostizno, stim da im dolazi u goste ekipa protiv koje se mogu nadati bodovima. Roda ima bjezi samo 6 bodova, a i forma im je dosta losa, jer na zadnjih 5 utakmica nisu upisali pobjedu. imaju dva remija i 3 poraza, pa je sigurno da ce i oni protiv fenjerasa traziti pobjedu i prekid lose serije. Uz to ako dodamo kako igraju napadacki i kako im odbrane primaju dosta golova, onda zaista nista drugo ne preostaje nego da ocekujemo dosta golova i to na obje strane. kvota je dosta dobra i to treba iskoristiti.

Edited by Dinno

Share this post


Link to post
Share on other sites
Naziv kladionice: SuperSport
 
Vrijeme odigravanja: 20:00
Naziv para: Nice-Sochaux
Tip para: 1
Tečaj: 1.800
 
:uredu:    1-0
Edited by mostovoj

Share this post


Link to post
Share on other sites

19:00 Braga - Vitoria Setubal, Alternative Asian Handicap, tip: Vitoria Setubal +1.5 @ 1.70, bet365, 8/10

Na stadionu AXA u Bragi danas se sastaju domaćin Braga i ekipa Vitorie iz Setubala u okviru 13. kola portugalske Primeira lige a moj tip je da Braga neće pobjediti sa dva ili više golova razlike. Ako pogledamo tabelu vidimo da je nakon 12 odigranih mečeva bolje plasirana ekipa Vitorie Setubal koja je skupila 16 bodova i trenutno su na devetom mjestu dok je Braga sa bodom manje na desetom mjestu. Što se tiče izostanaka, kod Brage neće biti odbrambenih Joazinho-a i Paula Viniciusa i napadača Parda  i Edera dok kod Vitorie Setubal će samo nedostajati vezni igrač Paulo Tavares.

Sporting Braga je zadnjih desetak godina stalno u vrhu portugalskog nogometa među tim ove sezone su lošije otvorili sezonu te nakon 12 odigranih mečeva su tek deseti na tabeli. Posebno se primjet ipad forme u zadnjim mečevima te su tako u zadnjih 7 mečeva upisali samo 1 pobjedu i 6 poraza uz gol razliku od 5-11. Inače do sada su savladali ekpe Pacos Fereirre u gostima sa 2-0, Belenenses sa 2-1 kod kuće, Estoril sa 3-2 kod kuće, Aroucu sa 1-0 u gostima i u zadnjem domaćem susretu su savladali predzadnji Olhanense sa 4-1. U prvenstvu su upisali 5 pobjeda i 7 poraza uz gol razliku od 13-15. Na svom terenu Braga ima omjer od 3 pobjede i poraza uz gol razliku od 10-8. Sa druge strane Vitoria Setubal je u usponu forme jer čak zadnjih devet utakmica u svim takmičenjima nisu izgubili dok su u ligi bez poraza već 5 mečeva. Vitoria je u odigranih 12 kola skupila po 4 pobjede, 4 remija i 4 poraza uz gol razliku od 16-19. Na gostovanjima imaju omjer 2-2-2 i gol razliku 9-10. U gostima su pobijedili Vitoriu Guimaraes sa 4-1 i Estoril sa 2-0, remizirali su kod Pacos Fereirre 1-1 i Nacionala 2-2 dok su jedina dva poraza imali kod lidera Sportinga iz Lisabona sa 0-4 i Rio Ave-a 0-2.

Vjerujem da Vitoria Setubal neće izgubiti današnji meč sa dva ili više golova razlike jer se ovdje radi o ekipama podjednakih kvaliteta, a mala prednost je na Bragi zbog tradicije i domaćeg terena dok je Setubal u mnogo boljoj formi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

18.30 Wolfsburg - Stuttgart, Both Teams To Score, tip: Yes @ 1.57, William Hill, 8/10

Danas se na stadionu Volkswagen Arena u Wolfsburgu sastaju Wolfsburg i Stuttgart u okviru 16. kola njemačke Bundeslige, a moj odabir za današnji meč je da obje ekipe daju gol. Na tabeli imamo petog Wolfsburga koji ima 26 bodova dok je Stuttgart sa 19 bodova na desetom mjestu ali u slučaju pobjede Stuttgart bi mogao i do osmog mjesta na tabeli. 

Wolfsburg je u odličnoj seriji u zadnjim mečevima te su tako napravili niz od čak 8 mečeva bez poraza u svim takmičenjima, dok Stuttgart i dalje igra po principu toplo-hladno. Wolfsburg je upisao 8 pobjeda, 2 remija i 5 poraza uz ukupnu gol razliku od 23-16. Od ukupno 15 odigranih mečeva, na njih 11 je Wolfsburg dao barem po jedan gol, dok je 7 mečeva završeno sa opcijom da obje ekipe daju gol. Sa druge strane imamo ekipu Stuttgarta koji je upisao 5 pobjeda, 4 remija i 6 poraza uz gol razliku od 28-28. Stuttgart je odigrao 15 mečeva ove sezone i na njih 12 Stuttgart je dao barem po jedan gol, dok je 10 mečeva završeno sa opcijom da obje ekipe daju gol. 

Wolfsburg: Benaglio – Ochs, Naldo, Knoche, Rodriguez – Medojević, Luiz Gustavo(Klose) – D.Caligiuri, Diego, Arnold – Olić

Stuttgart: Ulreich – G.Sakai, Schwaab, Rudiger, Rausch – Khedira, Leitner – Harnik, Ti.Werner, Traore – Ibišević

Share this post


Link to post
Share on other sites
Naziv kladionice: expekt
Vrijeme odigravanja: 20:00
Naziv para: FC Barcelona - Villarreal CF
Tip para: Under 3.5
Tečaj: 1.720
 
 
:uredu:   2:1
Edited by floyd

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Mozzart
Broj para iz kladionice: 5005

Vrijeme odigravanja: 20:00
Naziv para: Guingamp-Monaco
Tip para: Tim 2 ukupno golova dp 1+
Tečaj: 1.570

Ev. dobitak: 6.570
Ev. gubitak: 1.570

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...