Jump to content
Sign in to follow this  
Crni

18.12.2013.

Recommended Posts

Hockey, NHL01:30 CET (19/12/2013)New Jersey Devils - Ottawa Senators(Money Line)Pick: Ottawa SenatorsOdd: 2.04Bookie: Pinnacle SportsStake: 6/10Večeras se na Prudential Center,( Newark, New Jersey) igra meč između domaćih Devilsa(13-15-6, 32 pts) i gostujući Senatorsi(14-15-6, 34 pts)...Ja zaista nevidim zašto se favorizuju večeras Devilsi meni je to u najmanju ruku meč 50/50 !!!Po meni su Senatori kvalitetniji tim čak i mnogo više nego što su dosada pokazali i večeras ću ih uzeti ML iz više razloga!!!Devilsi neigraj dobro ali mislim da je to njihova realnost u zadnjih 7 mečeva čak 5 poraza oslanjaju se na veoma čvrstu odbranu igraju tvrdo imaju zaista dva sjajna golmana legendarnog Martin Brodeura jednog od najboljih golmana svih vremena ali na zalasku karijere iako je i dalje sasvim dobar ali često dobija i kiks golove što mu se pre nije dešavlo jel svakako su refleksi oslabili i više sad na veliko iskustvo brani dok je i drugi golman Cory Schneider sjajan i svakako u ovom trenutku i bolji ali teško dobija mečeve zbog slabe efikasnosti tima!!!Napad iako sastavljen od sjajnih hokejaša Patrik Elias,Dainius Zubrus,Jaromir Jagr   oni su ipak svi u poznim godinama što je svakako bez obzira na ogroman kvalitet njihov najveći nedostatak jel više nemaju tu brzinu i eksplozivnost uz to imaju i tri četiri bitna igrača na DL-u.Sa druge strane Senatorsi kojima je odbrana veći problem jel dobijajau čak 3 gola po meču tu je dosta pao u formi za razliku od prošle sezone golman Craig Anderson koji ima preko tri gola po meču a prošle je bio izuzetan 1.69 ali kako je to prošle bilo dosta nerealno isto je tako i ove i verujem da on može i mora mnogo bolje ako večeras bude na golu verujem da može imati dobar meč jel Devilsi nisu previše efikasni.Dok napad Senatorsa sasvim dobro funkcioniše daju 2.8 golova konačno su kompletni u svojim redovima imaju odlične igrače Milan Michalek ,Jason Spezza,Bobby Ryan ,Chris Neil ,Kyle Turris.. imaju 3 zaista odlične i podjednako dobre linije.I na zadnja četiri međusobna duela je Otta. pobedila u tri meča prošle sezone i jednom ove sezone kući ubedljiva pobeda -10/17/13  OTT 5 - NJ 2  04/12/13  NJ 0 - OTT 2  03/25/13  OTT 3 - NJ 2 (SO)  02/18/13  NJ 1 - OTT 2 (SO)Dolaze i na meč posle pobede nad sjajnim STL kako bilo uzimam Senatorse ML na meču...!!!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
02:00,Minnesota Timberwolves-Portland Trail Blazers, tip Blazers 2(regular time),@ 1.98, 6/10, Maratonbet
 
   Ovaj mec jednostavno moram da probam,ako ni zbog cega drugog,zbog kvote...Portland jeste umoran,imali su nocas tezak mec sa Cavaliersima,pobedili tesno,ali su nastavili svoj niz..Da krenemo od domacina...Minnesota ne igra lose,solidni su,12-13 skor imaju,kod kuce su jasno bolji(7-4)..Prva zvezda jasno sjajni krilni centar Kevin Love..Odlicno igra,jako puno sutira(pre nekoliko dana je imao 27 pokusaja),i puno sutira trojke....jako puno po meni..Protiv Spursa neko vece,8/9,sto ni najboljim bekovima ne polazi za rukom,ali preksinoc protiv Bostona 2/11 ..Standardno je blizu 30 poena,i ako Blazersi uspeju da ga spuste nekako na 20 poena,ovaj par prolazi..Pod kosem mu znacajnu podrsku daje 'nas' Nikola Pekovic,sjajni centar,koji ce jos dugo pruzati zapazene igre u NBA..konstantno je tu negde oko 15 poena,i 10-ak skokova..Ova 2 igraca su i nosioci igre domacina..Ne bekovskim pozicijama su tanji,Rubio i Brewer su solidni igraci,i nista vise od toga...Povredjen je Kevin Martin,sto je dobro,jer ce domacin imati manje igraca u rotaciji..O gostima sam vec pisao nekoliko puta...Strasna petorka,koja iznosi najveci teret,i prilicno tanka klupa..Trener gostiju rotira svega 3-4 igraca sa klupe,a minutaza i ucinci su im mizerni..sezona je duga,i mislim da ce to biti najveci problem Portlanda..Aldridge i Lillard razvaljuju..Damian je sinoc ubacio 32 poena,8 trojki,i mislim da bi i veceras mogao da ima kljucnu ulogu u pobedi..Lopez moze da se nosi sa Pekovicem,a duel Love-Aldridge ce biti fenomenalan..Bitnu ulogu mogu veceras da odigraju i Batum i Matthews,i ako malo pomognu fantasticnom dvojcu gostiju,Portland ima sanse da pobedi..Blazeri imaju 22-4 skor,fantasticnih 12-2 na strani,5 pobeda u nizu(jesu mnoge bile tesne,ali pobede se pisu),i ovu kvotu na njih jednostavno moram uzeti,ali sa malo opreznijim ulogom,jer ponavljam,domacin je vrlo kvalitetna ekipa..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hokej - NHL 
02:00h New York Rangers - Pittsburgh Penguins
Tip: Vise od 5.5 golova 
Kvota: 2.40 
Unibet

8/10

Ovo je must take tip po ovakva kvota koja je vredna za pokusaj. 
Vecerasni duel bice 6ti u nizu na svom ledu za Rangersa. Na 3 od poslednih 5 domacih meceva je doslo u over, na onih 2 je falilo po samo 1 gol na oba duela da bih otislo takodje u over. Na svih 5 meceva, Rangersi su primili cak 19 golova ili 3.8 u proseku a samim tim su zagubili na 4 od 5 duela. Henrik Lundqviest brani lose na poslednih par meceva, 2W-4L sa 3.43 GAA i 0.878% SV u Decembru. Najverojatnije bice na golu veceras  i pokraj toga da ima 2-0-1 sa 0.97 GAA protiv Pittsburgh-a, mislim da ce Henrik biti na veliki test veceras jer Pingvini su generalno jedan od top timova u ligi sa najbolji PP ucinak.
Gosti dolaze sa serija od 9-1 na poslednih 10 meceva. Njihova namera je da se serija od 4 vezanih pobeda nastavi veceras. Megutim, postoji jedna stvar koja meni pecka u ocima a to mi nekako ne valja za pokusaj konacnog pobednika ovog duela. Crosby i ostalih nekako guraju u pobednicki ritam, iako u timu imaju toliko klucnih igraca koji su na spispku povredenih, osobena igraca sa defanzive. Letang, Orpik, Martin, Scuredi (top 4 defanzivca), Endelland pred moguca suspenzija. Bennett, Glass, Ebbett su odavno povredjeni. Neal suspendiran, super zvezda tima Malkin nije igrao na 3 od poslendih 6 meceva. Na “shortlist” su jos Megna i Vokoun-a. Glavni razlog za ovaj pozitivan niz je Fleury koji brani odlicno u Decembru sa 5W-1L i 1.65 GAA sa 0.947 % SV. Megutim, Fleury ima kosmare sa poslednih duela protiv Rangersa kada je zavrsio mec sa 5 primenih golova i 0.800 % SV.
Razlog zbog cega ja danas idem protiv bookmakers je da vidim value u previsoka postavljena kvota.
Rangersi traze prekida svog crnog perioda, sa druge strane Pittsburgh dolazi sa namerom da produzi svoji pozitivni niz. Domaci trenutno igraju jako lose u defanzivi, primaju dosta golova ali takodje imaju rupu u napadu koji se nekako upravio na poslednih duel protiv Calgary-a. Danas bih trebalo da imaju mala prednost u odnos odbrane Pittsburgh-a. Gostinski tim je jedan od najboljih PP timova u ligi sa 26.5 % dok domacina imaju nesto losiji od 17.9 %. Henrik je out of form, Fleury se nije pokazao protiv Rangersa ali takodje ima neki prosek od 2.39 primeh golova na gostinski meceva. Obe ekipe ispucavaju nesto vise od 30.9 suta u proseku a to ide u korist predloga. Takodje, mnogo od Rangersovih domaci dueli u ova NHL sezona su zavrsavali u over dok Pingvini su bez over na gostinski teren jos od pocetka Decembra i na 5 poslednih meceva u nizu.
PP situacija trebalo bih da bude kljuc uspeha veceras. Oba golmana imaju losa statistika protiv PP situacije a upravo PP situacija trebalo bih da bude glavni adut.
Over je doslo na 7-1-1 od poslednih 9 H2H duela u NY.
Sretno!

Share this post


Link to post
Share on other sites

02:05, Iowa Wild-Grand Rapids Griffins, tip: 2, @2.05, Bwin, 8/10

 

Wells Fargo Arena - Des Moines, IA

 

Za večerašnji pick odabrao sam AHL utakmicu Zapadne konferencije, a sastaju se posljednja (Iowa) i prvoplasirani (Grand Rapids) u diviziji Midwest. Prošlogodišnji osvajači Caldera Cupa suvereno „marširaju“ ligom, dok je nova franšiza u ligi još uvijek u fazi privikavanja. Sam pogled na tablicu govori da prošlogodišnji prvak ima gotovo dvostruko više bodova, da ima gotovo dvostruko više postignutih golova nego Wild, pa samim time to su dovoljne činjenice da večeras tipujem na puno kvalitetnije Griffinse.

 

Trener Jeff Blashill uspio je zadržati glavninu rostera od lane, pa su u Griffinsima i dalje napadači Gustav Nyquist (7+14), Cory Emmerton (5+13), Riley Sheahan (6+8), Tomas Jurco (11+16), Teemu Pulkinnen (10+12) i Mitch Callahan (10+4). Osim „starosjedilaca“, novi u rosteru su i napadači Martin Frk (Halifax),  veterani AHL-a David McIntyre (3+3) i Jeff Hoggan (8+10). Obrana je na čelu s Adamom Almquistom (16 asistencija),  Brennanom Evansom i Nathanom Paetschom, dobila „klince" Xaviera Quelleta iz QMJHL-a i Alexeja Marchenka (2+12), talenta iz CSKA Moskve. Grand Rapids (19-5-2, 100:59 gol-razlika) usprkos i nekim ozlijeđenim igračima prosto „melje“ suparnike, pa je u posljednjih deset utakmica na 9-1 omjeru pobjeda i poraza uz 38:14 gol-razliku.  Kroz 26 odigranih utakmica imaju najučinkovitiji i najubojitiji napad sa 3,85 postignuta gola u prosjeku po utakmici, a u 11 nastupa upisivali su 5+ postignutih golova. Nadalje. Griffinsi također vode ligu po najboljoj obrani, a primaju u prosjeku 2,27 gola po meču. U 16 nastupa od 26 odigranih, njihovi protivnici nisu postizali više od 2 gola. Tako moćni Grifinsi (inače NHL affiliate Detroit Red Wingsa) mogli bi ugroziti i rekord kao najefikasnija i najdefanzivnija momčad AHL-a u sezoni, koju drži Binghamton Rangers, koji je u sezoni 1992-1993 imao 392:246 gol-razliku u 80 utakmica.

 

Uz takovu odličnu formu Griffinsa i puno jače ekipe ne mogu računati na bodove, a kamoli Iowa Wild. Ekspanzijska ekipa ove sezone smjestila se u Des Moines, a zamijenila je u ligi Houston Aeros, te zadržala većinu njihovih igrača (Kris Foucault 4 gola+6 asistencija, Jake Dowell 2+2, Carson McMillan 3+6, Brett Bulmer 9+3, Jason Zucker 7+5, Erik Haula7+7). Podsjećam da su ti igrači lane u prvom krugu playoffa propisno namučili kasnije prvake (Grand Rapids Griffinse), a izgubili su tek u petoj utakmici serije. Novopridošlice u ekipi su David Stackel iz Toronto Maple Leafsa, Warren Peters (3+6) iz WB/Penguinsa i Jon Landry (0+5) iz Sound Tigersa. Definitivno se ekipa još adaptira na novi grad i novu dvoranu.  U nedjelju je Iowa pobjedom 3:1 nad Rockfordom u Wells Fargo Areni prekinula domaći niz poraza (8). Wild ima 10-14 omjer pobjeda i poraza, uz 57:68 gol-razliku, a u posljednjih deset susreta postigli su tek 22 gola.  Uz Worcester (53) i Uticu (55) nalaze se među najneefikasnijim ekipama lige. Kada tu dodamo da će večeras zbog ozljeda izostajati Haula i Bulmer, dvojica od četvorice najkorisnijih napadača ove sezone po bodovima, nisam siguran koliko će Iowa moći pratiti tempo gostiju.  Moj izbor je sigurna pobjeda Grand Rapidsa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...