Jump to content
Sign in to follow this  
MysticAladin

28.12.2013.

Recommended Posts

01:00 Indiana - Brooklyn (+16,5)......2 @ 1.55

 

 

Marathon

 

 

Indiana Pacersi, trenutno najbolji tim lige, su apsolutni favoriti večeras i jasno je da treba da pobijede. Međutim, mislim da su kladionice malo pretjerale, tj. da će Brooklyn biti malo teži zalogaj nego što to kvote kažu. Nakon dva vezana poraza od Detroita i Miamija, slijede impresivne partije protiv Houstona (33 razlike), Bostona (30 razlike), te upravo Netsa (17 razlike). George i Stephenson igraju sjajno i na njihovim krilima Indiana bilježi sjajne rezultate. Brooklyn je prekinuo gubitnički niz sinoćnjim rešetanjem koša Milwaukeeja. Lagano su dobili meč i sačuvali snage za večeras. Williams je spreman, Livingston je bio odličan juče, Teletović konačno dobija pravu minutažu i to koristi odlično vezavši nekoliko odličnih partija, a i Paul Pierce pruža svoj doprinos. Johnson se ne smije zaboraviti, njega ako krene, može biti jako nezgodno za Pacerse. I pored velikih izostanaka, očekujem da pruže dobar otpor zahuktaloj Indiani koja ih je dobila 2 puta ove godine (96-91 i prije par dana 17 razlike)...

Edited by MysticAladin

Share this post


Link to post
Share on other sites

04:00 Portland - Miami (+7,5).....2 @ 1.58

 

 

Marathon

 

 

Blazersi su najprijatnije iznenadjenje dosadašnjeg dijela sezone. Ne vjerujem da ih je iko očekivao na prvom mjestu zapada dosad, a oni dijele tu prvu poziciju zapada sa Oklahomom. U posljednje vrijeme igraju jako tijesne utakmice, pa su tako u posljednjih 5 dva puta išli na produžetke, jednom izgubili 11 razlike od Minnesote, te dvije dobili sa 3 razlike. Večeras igraju protiv (možda) oslabljenih šampiona za LeBrona. Kažem možda, jer je to igrač koji je nevjerovatno spreman i podatak da je odigrao poluvrijeme sa povredom dovoljno govori. Tako da, ja ne bih isključio njegov nastup večeras. I u jednom i u drugom slučaju je meni ova granica prevelika i mislim da će ovo biti jako tijesan meč. Portland tako igra u zadnje vrijeme, a Miamiju se vraća Wade, dok bi Anderson i Allen mogli utakmicu provesti na klupi. Zanimljivo je da je Miami izgubio 7 puta ove godine, a čak 6 od tih 7 poraza je bilo od timova koji imaju negativan učinak, tj. procenat pobjeda ispod 50%. To znači da teže utakmice igraju dosta bolje i vjerujem da će i večeras biti tako. Portland možda jeste favorit, ali ne više od 3 poena.

Share this post


Link to post
Share on other sites

01:30, Atlanta Hawks - Charlotte Bobcats, tip: Charlotte Bobcats +9.5, @1.52, 8/10, bet365

 

Veoma zanimljiv meč bi se mogao večeras odigrati u Atlanti gdje domaći Hawksi dočekuju gostujuće Charlotte Bobcatse. Atlanta je trenutno trećeplasirana ekipa Istoka sa omjerom 16-13, dok je Charlotte petoplasirani sa čak negativnim omjerom 14-16. Istok se ne može porediti sa Zapadnom konferencijom, jer su ovdje samo prve tri ekipe u pozitivnom omjeru, dok je to na zapadu čak svih osam mjesta koje vodi u Play-off. Glavni razlog zašto igram ovaj tip je taj što za Atlantu neće igrati Al Horford, glavna uzdanica Hawksa ove sezone tako da bi večeras mogli imati određenih problema sa vrlo neugodnim Bobcatsima koji su sinoć izgubili od Oklahome sa četiri koša razlike. Ove sezone su igrali dva puta i to oba u Charlotteu, i oba puta je slavila Atlanta, međutim smatram da bi večeras moglo biti najtjesnije te da Charlotte nije bez šansi. Odlučio sam se uzeti ovaj veći klizni kontrahendikep u kojem sam mišljenja da Atlanta neće pobijediti sa 10 ili više koševa razlike.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...