Jump to content
Sign in to follow this  
MysticAladin

29.12.2013.

Recommended Posts

20:30 Brindisi - Siena.......ML 2 @ 2.24

 

 

Marathon

 

 

Siena je svoje natjecanje u Euroligi završila neslavno i ostaje joj jedino da se bori za naslov prvaka u domaćem prvenstvu. Niz pobjeda protiv direktnih konkurenata je prekinut domaćim porazom od samo prosječne Caserte sa 21 poen razlike. Neobjašnjivo. Ipak, u dvije utakmice koje su prethodile toj, Siena je u direktnom obračunu za vrh savladala rimski Virtus, a onda i Sassari, ekipe iz top 4 trenutno. Jasno je svima da su oni najkvalitetnija ekipa na Apeninima, a večerašnji protivnik Brindisi je ipak blago iznenađenje i pozicija koju trenutno zauzima, a to je pozicija broj 4, je malo previše za njih, iako oni igraju jako dobru košarku u proteklom periodu. Tijesni porazi u posljednjih nekoliko kola su ih doveli do "tek" četvrte pozicije. U međusobnim duelima, Brindisi je dobio posljednji meč sa 10 razlike, ali je Siena dobila prethodna tri. Razlog za ovako visok plasman Brindisija leži u činjenici da nisu morali igrati Evropske mečeve za razliku od većine ekipa iz gornjeg dijela tabele. Sad kad Siena više nema Euroligaških obaveza, očekujem od njih pobjede i napad na titulu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

23:00 A. Ovechkin (BUF - WAS).......gol @ 2.00

 

 

Supersport

 

 

Sa 30 golova u 36 utakmica, Ovechkin je ubjedljivo najbolji strijelac lige, a slijede ga dvojac Chicaga Kane i Sharp, Crosby, Steen i Perry koji su tek prebacili 20 golova. To dovoljno govori koliko često Ovechkin daje golove. Osim toga, Capitalsi igraju otvoreno i igraju utakmice sa dosta golova, a večeras je idealna prilika za jednu takvu jer gostuju poprilično lošim Buffalo Sabresima. To je prilika za jedno 3 gola Capitalsa, a kad se uzme u obzir koliko često Ovechkin daje golove i to da nije dao gol u posljednja dva meča, onda je jasno da je večeras pravo vrijeme za to. Mislim da neće vezati 3 meča bez gola, bio bi to predug period za ovog sjajnog Rusa. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

01:00, Oklahoma City Thunder - Houston Rockets, tip: Houston Rockets +7.5, @1.54, 8/10, bet365

 

Problem Oklahome u narednom periodu će biti neigranje prvog plejmejkera Russella Westbrooka i drugog po važnosti igrača ove ekipe, odmah iza Kevina Duranta. Večeras im u goste dolazi veoma neugodni Houston na čelu sa Jamesom Hardenom koji se vraća u dvorani gdje je znao igrati strašne utakmice. Nije bio zadovoljan visinom platom pa je otišao, što se ispostavilo kao velika greška Oklahome, jer bi sa njim ova ekipa bila rame uz rame sa Miamijem. Ovako će biti teško, još pogotovo kada nema Westbrooka, a Rocketsi su u seriji od tri pobjede, krenulo je sve za Božić kad su dobili San Antonija na njihovom terenu da bi potom uvezali pobjede nad Memphisom i New Orleansom na svom terenu. Vjerujem da bi mogli večeras pružiti dostojan otpor Oklahomi iako je City Thunder veoma dobar na svom terenu, imaju 13 pobjeda i samo jedan poraz od Toronta. Izostanak Westbrooka će sigurno olakšati posao Hardenu, ovaj put će duele saditi sa Reggie Jacksonom, ali mislim da može svoju ekipu predvoditi do dobrog rezultata, a ja uzimam tip da Houston ne gubi sa osam ili više koševa razlike.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...