Jump to content
Sign in to follow this  
MysticAladin

30.12.2013

Recommended Posts

20:30 Radnički K - Cibona (+13,5)......1 @ 1.70

 

 

Bwin

 

 

Treba odigrati dok još nisu digli hendikep. Većina nas zna u kakvoj se situaciji nalazi Cibona. Od giganta do kluba koji grca u finansijskim problemima. Tabelarno ne stoje uopšte loše, ali to su pobjede koje su zaslužili Planinić, Žižić, Janning... Više njih nema, nema ni Strawberryja. Tu su neki novi klinci, još uvijek tinejdžeri. Arapović je na juniorskom turniru u Italiji i leti direktno za Kragujevac. Jedva će Cibona sastavit ekipu koja će moći odigrati utakmicu, a o ozbiljnom rezultatu ne treba ni razmišljati. 

 

Sama kvota od 1,15 na Radnički koji je pretposljednji dovoljno govori. Ovo im je šansa da se malo trgnu i vrate na pobjedničke staze. Šuterski jak tim i tim kojem Cibona inače odgovara (zadnje 4 utakmice su otišle u korist Kragujevčana) ne bi trebao imati problema sutra sa desetkovanom Cibonom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

20:30 Sava Lešić (16,5).........Više @ 1.85

 

 

Supersport

 

 

205 centimetara visoki Sava Lešić moj je večerašnji pick za over i vjerujem da su malo potcijenili njegove mogućnosti sa ovom granicom. Galvni je igrač Radničkog iako je tek došao u klub, a zabija oko 20 poena u prosjeku po meču. Zanimljivo je da ima odličan šut, jako precizan, a ne vjerujem da će ovi igrači Cibone moći puno toga da urade protiv njega. Pisao sam o problemima u kojima se Cibona nalazi u gornjoj analizi, pa neću ponavljati kakve igrače oni večeras imaju na raspolaganju. Jedini razlog zbog kojeg Lešić eventualno neće preći ovu granicu je mala minutaža u slučaju ranog razbijanja protivnika od strane Radničkog, a inače je over jako izgledan. Ako se uzme u obzir da je u posljednjih 5 mečeva prebacio ovu granicu i da je Krki zabio čak 29, Lešić iznad 16,5 mi se čini kao sasvim realna i izgledna opcija.

Share this post


Link to post
Share on other sites
20:30 Radnicki Kragujevac - Cibona Zagreb, Alternative Total Points, tip: Under 167.5 points @ 1.50 William Hill, 8/10
 
Večeras se igra posljednji meč 14. kola regionalne ABA lige a u dvorani Jezero u Kragujevcu se sastaju košarkaši Radničkog i Cibone a moj tip je da ćemo vidjeti manje od 168 poena na meču jer je domaćin trenutno posljednja ekipa lige dok je Cibona u velikim finansijskim i igračkim problemima i ovdje bih igrao na pobjedu domaćina ali je kvota jako niska, tačnije oko 1.08.
 
Radnički je po mnogima najveće razočarenje ovogodišnje ABA lige jer su mnogi očekivali da se i ove godine bore za Final Four a oni su nakon 13 odigranih mečeva upisali omjer od 4 pobjede i 9 poraza uz koš razliku od -65. Savladali su ekipe: Krka 84-77, Olimpije 81-66, Široki 75-55 i Cibonu u Zagrebu sa 82-66. U zadnjih 8 mečeva u ABA ligi imaju samo jednu pobjedu i to na svom terenu protiv Krke. Prosjek datih koševa im je 76,46, dok na domaćem terenu imaju prosjek od 74,5 koša po meču. Sa pobjedom večeras bi pobjegli sa začelja tabele i smjestili se na 11-13 mjesto. Sa druge strane imamo ekipu Cibone koja proživljava najteže trenutke od svog nastajanja jer ekipu napuštaju igrači i jako teška je finansijska situacija u klubu. Klub su prvo napustili Žižić i Planinić da bi nakon posljednjeg kola ABA lige i poraza od Crvene Zvezde, Cibonu je napustio i dvojac Strawberry i Janning koji su ipak bili članovi startne petorke tako da će večeras trener Rimac morati uključiti i neke juniore da se bore za dres Cibone. Inače Cibona je solidna ove godine u ABA ligi jer su u 13 mečeva upisali 8 pobjeda i 5 poraza i trenutno su šesti na tabeli sa samo jednim porazom više od Budućnosti koja je trenutno 4. i ide na Final Four. Cibona ima prosjek od 78,69 datih koševa po meču dok u gostima daju u prosjeku po 75 koševa. 
 
Iako je Cibona u raspadu očekujem solidan otpor Cibone i veoma tijesan meč (sigurno manje od hendikepa od 16.5 poena), ali ipak je sigurnija varijanta da igram na broj koševa na meču i teško je očekivati rezultat poput 90-88, koji bi oborio moju opkladu. Do sada su ove dvije ekipe odigrale 9 međusobnih duela, te je zanimljivo da su zadnja dvameča u Kragujevcu završila sa remijem, te smo u njima vidjeli preko 167 poena. Inače 4 meča us otišla preko 167 poena ali je tada Cibona bila u mnogo boljoj situaciji a i Radnički se nije nalazio na samom dnu tabele.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Premier
Vrijeme odigravanja: 02:05
Naziv para: Memphis - Chicago
Tip para: Randoplh manje od 19.5 poena
Tečaj: 1.850

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naziv kladionice: Premier

Vrijeme odigravanja: 02:05

Naziv para: Memphis - Chicago

Tip para: Randoplh manje od 19.5 poena

Tečaj: 1.850

10 :uredu:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...