Jump to content
Sign in to follow this  
pimpbeckham

30.12.2013.

Recommended Posts

23:00, Grand Rapids Griffins-Toronto Marlies, tip: over 1,5 gola u prvoj trećini, @1.90, Expekt, 10/10

 

Comerica Park - Detroit, MI

 

Da dobro ste pročitali, utakmica se igra na otvorenom, i to na Comerica Parku u Detroitu. U 78-godišnjoj povijesti AHL-a to će biti sedma utakmica odigrana na otvorenom. U sklopu SiriusXM Hockeytown Winter Festivala susreću se aktualni prvaci Grand Rapids Griffinsi i Toronto Marliesi. Službeno domaćin je Grand Rapids, inače NHL affiliate Detroit Red Winga (od 2002. godine).  Grand Rapids je do sada poslao oko 60-tak igrača u Red Wingse, a čak 19 igrača je u današnjem rosteru Detroita. Griffinsi (22-7-1-1, 112:71, 46 bodova) su drugi na Zapadu, odnosno prvi u diviziji Midwest. U posljednjih deset susreta imaju 7-3 omjer pobjeda i poraza, a ove sezone imaju i visok prosjek postignutih golova po utakmici (3,61). Ekipa odlično funkcionira, a predvode ju Tomas Jurco (11+16), Teemu Pulkkinen (11+15), Cory Emerton (8+15), Jeff Hoggan (10+11), Gustav Nyquist (7+14) i Ryan Sproul (6+13). Apsolutno respektabilna družina, koja i večeras u susret ulazi kao blagi favorit. U goste im dolazi NHL affiliate Toronto Maple Leafsa (od 2005. godine). Toronto je s 16-10-2-1 učinkom i 80:71 gol-razlikom na prvom mjestu divizije North. Imaju dva vezan poraza od prosječnog Hamiltona, dok na gostovanjima bilježe 7-9 uz 2,69 primljena gola u prosjeku po utakmici. Toronto će teško pratiti ritam prvaka, jer na domaćim utakmicam postiže visokih 4 gola u prosjeku po susretu. Ipak večeras se igra na otvorenom u Detroitu i vjerujem da ćemo vidjeti spektakl s puno golova. Led je puno brži, pak putuje brže, golmani su u podređenoj situaciji, sve je na napadačkim formacijama momčadi. Kod domaćina sam već spomenuo najopasnije, dok se kod gostiju izdavaju T.J. Brennan (13+15), Spencer Abbott (5+23), Greg McKegg (6+8) i Josh Leivo (5+7). Po meni domaćin je kvalitetnija ekipa, ali zbog samog „folklora“ oko utakmice vjerujem u puno golova. Zato i tipujem over 1,5 gola u prvoj trećin, za po meni odličan koeficijent.

Share this post


Link to post
Share on other sites
02:00, Minnesota Timberwolves - Dallas Mavericks, Tip Minnesota -3.5 @ 1.901, Pinnacle 8/10 
 
 
Mec iz Nba u kome se sastaju dva clana zapadne konferencije koje se bore za play off Minnesota i Dallas.
Iako nisam neki strucnjak za Nba jer vise pratim NHL ipak zahvaljujuci prijateljima koji su maheri za NBA u toku sam sa svim desavanjima a kao i u vecini sportova imam nekoliko omiljenih ekipa medju kojima je i Minnesota zbog Pekovica koji je igracki napredovao u Partizanu ali i dalje je u srcima navijaca Partizana, uz njih cesto igram San Antonio i Oklahomu uglavnom na over poene.
Minnesota je deveta na tabeli zapada sa ucinkom 30 15 15 3193:3068 0.500
na svom terenu su odlicni 9-4, zadnje tri su dobili.
Dallas je osmi na zapadu sa ucinkom 30 17 13 3118:3065 0.567
u gostima imaju 6-9 
medjusobno ove sezone su igrali 2 meca ,116-98 u Minnesoti a u Dallasu je isto pobedila Minnesota sa
106:112
Osim medjusobnih meceva razlog igre na Minnesotu je jaca klupa Minnesote a po recima mojih drugara na tri pozicije su otprilike podjednaki ali prevagu bi trebali da donesu Pekovic protiv  Dalemberta gde je Pekovic mnogo bolji u napadu a Kevin Love koji je u neverovatnoj formi protiv Nowizkog gde bi mladji i u mnogo boljoj formi Love morao da bude bolji, u zadnjem mecu protiv Milwokija 33 poena, 15 skokova i 6 asistencija.
Minnesota je na svom terenu od 9 pobeda na 8 meca su dobijali sa razlikom vecom od 4 poena,dok su jednom usli u produzetak. 
Dallas je cesto gubio sa vecom razlikom Phoneix 15 razlike,Sacramento 15 razlike,Miami 6 razlike,Minnesota 8 razlike,Oklahoma 14 razlike,Houston 8 razlike.
Dakle uzimajuci sve u obzir uzimam nesto manji hendikep od -3,5 gde je kvota sasvim dobra i realna 

Share this post


Link to post
Share on other sites

04:00 Vancouver - Philadelphia......ML 1 @ 1.73

 

 

Pinnacle

 

 

Vancouver je u strašnoj formi, od posljednjih 11 utakmica, oni su dobili 9. Sinoć su lagano, bez puno muke, sa sjajnom odbranom, savladali Calgary 2-0 u gostima i tako se približili Kingsima na samo bod zaostatka. Loš start ih je koštao mnogo, pak je trebalo vremena da to John Tortorella posloži i sad Canucksi izgledaju odlično. Večeras dočekuju Flyerse u svom centru i biće to teži meč nego onaj sinoć. Teži zbog protivnika koji je u odličnoj formi i koji je uhvatio play off poziciju. Phila je dobila 4 od posjednjih 5 mečeva, ali je ipak impresivniji učinak Canucksa, pogotovo kod kuće gdje su dobili posljednjih 6 mečeva, a od kojih je zadnjih 5 bilo u regularnom dijelu (Colorado 3-1, Carolina 2-0, Edmonton 4-0, Boston 6-2 i Winnipeg 2-1). Obratite pažnju na primljene golove! Samo 4 u posljednjih 5 mečeva i to 2 u meču protiv Bostona kad su gostima uvalili 6 komada!

 

Vancouver ima timski duh koji ih nosi i nema neke pojedince koji se ističu po učinku. Po tradiciji, ofanzivno najučinkovitiji su braća Sedin, ali oni su sa 34 poena daleko od samog vrha NHL lige. Večeras će biti bez glavnog golmana Luonga, ali Lack se sjajno uklopio u posljednjih nekoliko mečeva. Osim Luonga, Canucksi će biti i bez Stantona, Edlera, Burrowsa i Schroedera. Za Flyerse nedostaje jedino Gustafsson. I oni su u odličnoj formi, ali domaća dvorana, sjajna odbrana i nalet u kome su Canucksi su moji aduti za večeras.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...