Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

31.12.2013.

Recommended Posts

13:30 Slovakia U20 - Czech Republic U20, Total Goals - Regular Time, tip: Over 6.5 @ 2.00, Unibet, 8/10 

Danas se igraju mečevi 4. kola grupne faze Svjetskog prvenstva za juniore u Švedskoj u hokeju na ledu, a u dvorani Isstadion u Malmu se sastaju juniori Slovačke i Češke Republike a moj tip je da ćemo vidjeti sedam ili više golova na meču. Riječ je o duelu iz grupe A gdje na tabeli vodi USA sa maksimalnih 9 bodova, slijedi Kanada sa 7 bodova, zatim Slovačka i Njemačka imaju po 3 boda, dok je posljednja Češka Republika sa samo 2 boda. Pre četiri ekipe iz grupe idu dalje u 1/4 finale i jako je bitno juniorima Češke Republike da slave danas jer ih samo pobjeda vodi dalje jer bi i u slučaju da izbore remi i poslije produžetaka da izgube, opet bi ispali zbog lošijeg međusobnog duela sa Njemačkom.

Slovačka U20 je svoj najbolji rezultat zabilježila na SP 1999 godine u Kanadi kada su došli do bronzane medalje, a zadnji nastup na SP prošle godine im je donio 8 mjesto. Ovo im je 19 SP zaredom i ekipa je dosta uigrana jer većina igrača dolazi iz ekipe HK Orange 20 koja igra u slovačkoj Extraligi. Ekipa još ima i Richarda Sabola iz USA (Green Bay), te dva igrača iz Kanade (Gatineau i Peterborough) te jednog iz mađarske ekipe Patriot Budapest. Na SP U20 takmičenje su otvorili sa visokom pobjedom nad Njemačkom 9-2, te zatim slijede porazi od jake USA 3-6 (aktuelni svjetski juniorski prvak) i Kanade 3-5 (četvrti sa zadnjeg SP 2012). Gol razlika Slovačke na dosadašnja tri meča je 15-13 ili u prosjeku imaju 9,33 gola po meču.

Češka Republika U20 ima dva naslova prvaka Svijeta iz 2000 i 2001 godine te isto tako imaju 19 nastupa na SP. Na zadnjem SP 2012 godine u Rusiji su bili 5 jer su u 1/4 finale imali peh da nalete na jaku USA od koje su poraženi sa visokih 0-7. Na ovogodišnjem SP su krenuli sa porazom od USA 1-5, slijedi pobjeda nakon produžetaka sa 5-4 nad Kanadom i opet poraz od Njemačke 0-3. Gol razlika Češke je 6-12 ili u prosjeku je to 6 golova po meču. 

Do sada su igrali 4 međusobna duela od 2010 godine i sva četiri su završila sa rezultatom 5-2 za Češku Republiku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...