Jump to content
Sign in to follow this  
emir1983

02.01.2014.

Recommended Posts

17:00 Bosnia and Herzegovina - Latvia, Additional Handicap, tip: Latvia +2.5 @ 1.58, bet365, 8/10
 
* Kvalifikacije za SP 2015, rukomet, Latvija ne gubi sa tri ili više golova razlike
 
Danas se u gradskoj dvorani u Vitezu sastaju rukometaši Bosne i Hercegovine i Latvije u okviru 3. kola kvalifikacija za Svjetsko Prvenstvo 2015 koje će se igrati u Kataru. Moj tip je da rukometaši Latvije ne gube sa tri ili više golova razlike jer su rukometaši Latvije djelovali dosta ubjedljivo u prva dva meča kvalifikacija. Riječ je o duelu iz grupe 5 gdje na tabeli vode Latvija i Bosna i Hercegovina sa 4 boda dok su na 3. i 4. mjestu selekcije Portugala i Estonije sa 0 bodova. 
 
Selekcija BIH je jako loše odigrala prethodne kvalifikacije za EP 2014 kada su u grupi sa Rusijom, Srbijom i Austrijom upisali samo jedan remi i pet poraza. U/ nove kvalifikacije ulaze sa starim selektorom Draganom Markovićem koji je dosta podmladio tim i koji je uzeo dosta igrača iz U21 selekcije BIH koja je sasvim solidno odigrala SP 2013 godine. BIH je u novim kvalifikacijama krenula sa pobjedom nad Estonijom u Tallinu sa 29-26 i u tom meču BIH je konstantno održavala 2-5 golova prednosti. U sljedećem meču su teško pobjedili Portugal u Sarajevu sa 31-29 iako je selekcija Portugala vodila skoro cijeli meč. Selektor Marković za današnji meč je ostao bez nekoliko jako bitnih igrača poput lijevog krila Vedrana Delića (Bosna Sarajevo), bez Dejana Malinovića (Brest Meshkov), bez Marka Panića (Chambery) i bez Ivana Milasa (Wisla Plock). Na spisku selektora Markovića nalaze se: Grahovac, Benjamin Burić, Dejanović, Ovčina, Terzić, Čelica, Prce, Halilbegović, Karačić, Bećirović, Savić, Vražalić, Zulfić, Vranješ, Senjamin Burić, Toromanović.
 
Sa druge strane imamo selekciju Latvije koja je prethodne kvalifikacije za EP 2014 odigrala jako dobro te su tako savladali Slovačku na svom terenu sa 28-24 i remizirali su sa Mađarskom 25-25, te su jako tijesno poraženi u Hrvatskoj sa 24-26. Ove kvalifikacije su započeli sa pobjedom u Portugalu sa 29-26, da bi na svom terenu deklasirali Estoniju sa visokih 35-25. Sada su prvi u grupi sa boljom gol razlikom od BIH, jer imaju +13 a BIH ima gol razliku od +5. Večerašnja utakmica je jako bitna jer samo pobjednik grupe ide dalje, a ove dvije selekcije će 5. januara snage odmjeriti u Latviji nakon čega će se znati ko je jednom nogom bliže SP 2015 u Kataru.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...